Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Krimi

Recenze (68)

plakát

1883 (2021) (seriál) 

Syrový a drsný Západ, kde je přijít o život podobně běžné, jako když vám dneska ujede tramvaj. Z dnešního pohledu je banální i zápletka — hrdinové prostě potřebují ujet pár set kilometrů. Toť vše, o nic víc nejde. Jenže ono to není jen tak. Západ je nemilosrdně decimuje po kusech i po skupinách, chladně a lhostejně, bez vyššího smyslu a hrdinství. Nemyslím si, že bylo potřeba tuhle pekelnou smaženici navíc cukrovat romantickými kecy blonďaté modelky, bez ní by to bylo pět hvězd.

plakát

Zvířata (2019) odpad!

Chtěl jsem dá jednu hvězdu za pihy Aliy Shawkat, ale pak jsem někomu vyprávěl děj filmu a uvědomil jsem si, že si to nic nezaslouží nic než "odpad".

plakát

Nepřátelé (2017) 

Film má ambici vykreslit syrový divoký západ, kde nikdo není hrdina a dobro neexistuje. Strašlivě ale klouže po povrchu a stává se z něj jen sbírka slabě propojených epizod. Ty jsou navíc jedna jako druhá. Parta kousek popojede, někdo na ně zaútočí, část party umře, zbytek srdceryvně truchlí. Popojedou kousek dál - a znovu. A znovu. Nic proti šokujícímu násilí, ale i násilí potřebuje nějakou omáčku okolo, která mu dá smysl.

plakát

Loganův útěk (1976) 

Jedna hvězdička navíc za to, že tam Jenny Agutter celý film běhá bez podprsenky

plakát

Život Adèle (2013) 

Nechci být zlý, ale film mě vůbec ničím nezaujal. Hrdinka střídavě souloží, bulí s nudlí u nosu a zírá s otevřenými ústy. Chyběl mi vývoj postavy, nějaké drama, děj, cokoliv.

plakát

Matrix Revolutions (2003) 

Ne, skutečně jsem o nic nepřišel, když jsem poslední díl Matrixu 10 let neviděl. Děj bez překvapení, plný klišé, ploché postavy bez vývoje. Zajímavé jsou jedině roje létajících robotů.

plakát

Velmistr (2013) 

Nechce se mi věřit, že jsem usínal na kung-fu filmu. Ale je to tak. Děj je velmi komplikovaný a plný narážek na historické postavy a události z dávných dějin Číny. A vše, co se odehrává mezi souboji, je čiré utrpení. Postavy se trumfují v prázdných kýčovitých podobenstvích bez obsahu ("kung-fu je jako vajíčko", "život je jako špenát" - velmi volná citace :)

plakát

DK (2013) 

Nudně natočený film o velmi nesympatickém člověku

plakát

Dívka a smrt (2012) 

Děj je v podstatě romantická slátanina. Ale je to tak geniálně zrežírované, že se člověk jen kochá a kochá.

Ovládací panel
1 bod