Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Akční
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

Věc

Věc (1982)

Nejlepší je na The Thing to, že se nejdná pouze o to, jak to něco zabít, ale o to, že se také zabývá psychologií postav.. jak paranoidní pak člověk dokáže být, když mu jde o život a jak se díky pudu sebezáchovy neohlíží na to ani na ono a nikdo už není přítel.. naprostá geniální práce efektů, které jsou až zneklidňujícím způsobem fantastické.. dále také skvělé obsazení a výkony.. Kurt Russell samozřejmě a Keith David.. a je úžasné že stačí pouze skvělý herecký výkon, soundtrack a mrazivá Antarktyda k tomu, aby se z toho vyklubala skutečně nepříjemná a děsivá atmosféra..

Kmotr II

Kmotr II (1974)

Myslím, že se mi nikdy nestalo, abych si po dokoukání 3,5 hodinového filmu řekla "neee, nechci, aby to skončilo". První Godfather je úžasný, ale tohle je prostě dokonalost. I přes počáteční zamotávky ohledně toho kdo je kdo a kdo co dělá a nedělá, se do toho člověk vžil a vplul bez problémů a opravdu jsem hltala každou vteřinu. Říct, že je Al Pacino skvělý herec by byla urážka, už dlouho jsem nebyla tak unešená z hereckého výkonu jako u něj a všech jeho filmů, které jsem viděla z této éry. Jeho oči by si zasloužili všechny oscary světa, opravdu neuvěřitelné kolik dokáže vyvolat emocí jen pouhým pohledem. Robert De Niro jakožto mladý Vito také skvělý. A i když je jen jediný Don Vito v podání Marlona Branda, tak dokázal jeho charisma a sílu celkem věrně mimikovat. Opravdu se mi líbilo prolínání Michaelova života a dění jeho současnosti s minulostí a začátky Vita. A čím víc se film blížil ke konci, tím smutnější se ta porovnání stávala až do zdrcujícího konce, Vito obklopený milující rodinou a Michael sám. Kéžby si tak člověk mohl vymazat paměť a vidět věci od znovu. :¨)

Maják

Maják (2019)

A Eggers opět boduje. Na tenhle film jsem se opravdu hodně těšila a jsem ráda, že mě nezklamal. The Lighthouse je naprostý trip, plný zvráceností a mystéria, které si člověk ve finále musí poskládat sám. Pattinson i Dafoe předvádí absolutně neskutečné výkony, akademie by se měla hanbou propadnout, že ani jednomu neudělila alespoň nominaci. Co se samotného režiséra týče, tak je opravdu neuvěřitelné, že je tohle jeho teprve druhý film. Vzhledem k tomu, jak vypilované to celé je, ani bych se to nebála přirovnat k Lynchovi. Když jsem se pak koukala na 30ti minutové video o tom, jak se to celé natáčelo, tak tuplem musím smekat před tím, kolik práce do toho bylo vloženo. Od kostýmů, kamery, osvětlení, po celkové peklo natáčení na tomto pidi ostrově, v bouřkách, vichru a zimě - celý maják + domky okolo byly od základu postavené 2x. Jednou pro venkovní záběry, po druhé v menší verzi pro vnitřní záběry. Tohle prostě člověk musí docenit a doufám, že tím, že se tyhle filmy začínají rozšiřovat čím dál víc i mezi mainstream publikum, tak i další režiséři a studia najdou odvahu financovat a tvořit víc odvážných filmů, jako je tohle.