Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (1 715)

plakát

Duna: Část druhá (2024) 

Audio-vizuálne dielo, u ktorého som prestal dýchať. Nikdy som "nepočul" film, ktorý by pracoval so zvukom tak vedomo a tak detailne. V určitých pasážach bol zvuk frekvenčne tak komplexný, že sa "hýbal" vzduch v IMAXu. Normálne ma prebasovaná hudba dokáže veľmi rýchlo fyzicky i mentálne vyčerpať, ale tu mal každý tón, každá rezonancia svôj opodstatnený dôvod. S bezchybným prepojením tohto zvuku s obrazovou stránkou, kde bol každý záber ako samostatná maľba, bol zážitok natoľko intenzívny, že pod čerstvým vplyvom katarzie sa odvážim vysloviť, že to bol audio-vizuálne najpôsobivejší film, aký som kedy videl. To, že príbeh od Franka Herberta je strhujúci, a herecké výkony neuveriteľne presné, sa dalo tušiť. Ale že to do seba takto neuveriteľne všetko zapadne, to sa nemohlo ani dúfať. Nebudem tvrdiť, že je to film desaťročia, lebo som sfetovaný endorfínmi z katarzie, - ale pre mňa JE. --- | 28.2.2024 - IMAX Praha, 13.3.2024 - IMAX Praha, 21.3.2024 - IMAX Praha, 11.4.2024 - IMAX Praha |

plakát

F1: Touha po vítězství - Forza Ferrari (2024) (epizoda) 

Či je človek fanušíkom Ferrari, či nie, to Pole Position v Monze bol jednoznačne moment, ktorý rozpumpoval emócie určite každého diváka F1. Krásna epizóda, po ktorej si človek pomyslí, že jediné rozhrešenie pre Ferrari za to, že pošlú preč Sainza za Hamiltna môže byť len majstrovský titul pre Forzu v roku 2025. Ps: Nenastríhať do finále Singapúru 2023 Sainzov strategický ťah držat Norrisa vrámci DRS je bolestným nedostatkom inak skvelej epizódy.

plakát

F1: Touha po vítězství - Pod tlakem (2024) (epizoda) 

Epizóda o najväčšej transformácii výkonu monopostu behom sezóny, možno v celej histórii F1. Lando si pre to výťaztvo jednoho dňa dojde, o tom niet pochýb.

plakát

F1: Touha po vítězství - Peníze hýbou světem (2024) (epizoda) 

Schopnosť vyzvyhnúť výnimočné príbehy zo sezóny, ktoré preslávili prvé sezóny tohto seriálu, je späť. Kvalita dramaturgie a strihu je opäť strhujúca, s jednoznačne najlepšie nahraným a postprodukovaným zvukom motorov vôbec. Keď Formulu milujete, budete opäť dojatý.

plakát

Mission: Impossible Odplata - První část (2023) 

Dokud bude existovat možnost shlédnout tyto mohykány velkofilmu na velkém plátně, budu tam. A možná to je právě jediný způsob, jak nenechat vymřít tento žánr. --- Christopher McQuarrie a Tom Cruise po loňském epickém letu Maverick porcují další plnokrevní filmovou jízdu, s naprosto revoluční kamerou Frasera Taggarta a kouletrhající hudbou Lorna Balfea. Obsazení ženských rol je neuvěřitelně silné, a Hayley Atwell místy válcuje i Cruise. Závěrečná sekvence mi vyrazila dech, a to já miluji: když mi umělecké dílo sáhne do biorytmu. Nejspíš to budu vidět znovu. --- IMAX Praha, 17.7.2023.

plakát

Lucifer (2016) (seriál) 

Detektvívka, ale v úplne inom kabáte. Existuje miesto medzi nebom a peklom, kde hrá metaforické divadlo najviac sexy obsadenie, a pritom nemáte pocit, že by ste pozerali na mydlovku alebo péčko. Má to krásny vývoj postáv, ťažkotonážny sexappeal a perfektné tempo. Tak sympatických hercov v (nad)ľudských rolách v čele s Tomom Ellisom a Lauren German si obľúbi takmer každý.

plakát

Boj o moc - Série 4 (2023) (série) 

Vrchol televizní tvorby. Nejdokonalejší duett rodinných vztahů s politicko-korporátními zájmy. Herecký koncert všech zúčastněných, natočený nejsvěžejším okem za kamerou za poslední léta, s invencí tvůrce Jesseho Armstronga. Jeremy Strong se mi šplhá do top10. Díky 4. sérií pro mě nejlepší seriál posledních 5 let.

plakát

Boj o moc (2018) (seriál) 

Vrchol televizní tvorby. Nejdokonalejší duett rodinných vztahů s politicko-korporátními zájmy. Herecký koncert všech zúčastněných, natočený nejsvěžejším okem za kamerou za poslední léta, s invencí tvůrce Jesseho Armstronga. Jeremy Strong se mi šplhá do top10. Díky 4. sérií pro mě nejlepší seriál posledních 5 let.

plakát

John Wick: Kapitola 4 (2023) 

Ještě jsem nikdy neviděl film, kterého každý jeden záběr je jak dokonalý obraz, propracovaný do nejmenšího detailu. Do zmiňovaných obrazů pak vložte nejnápaditější choreografie bojových umění, které jste kdy viděli, a dostanete čtvrtého Johna Wicka. --- A když už máte pocit, že jste viděli úplně všechno, nastane scéna s velkým mužem ve fialovém obleku na diskotéce. Ps: Pokud existuje peklo, vypadá nejspíš jak zmiňovaná scéna s tancujícími lidmi. --- Naprosto transcendentální zážitek, kdy v posledních dvaceti minutách jsem byl vyčerpán akčním tlakem, který na mě film vyvíjel. Kdo jde na příběh, bude dle mě zklamán. Kdo hledá nejlepší akční videoklip, pravděpodobně si sáhne do svého TOP5 všech čas.