Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Recenze (16)

plakát

Star Trek: Do temnoty (2013) 

Nikdy jsem nebyla fanynka Star Treku. Tento film však můj pohled na něj změnil. Byly vlastně jen dva důvody, proč jsem se rozhodla na Into Darkness podívat: prvním byl J.J.Abrams-chtěla jsem vidět něco z jeho tvorby, než vyjde nové Star Wars a druhým, pro mě důležitějším, důvodem byl Benedict Cumberbatch. Už od prvního shlédnutí Sherlocka se stal mým oblíbencem a vlastně díky němu(a jeho hlasu), jsem se začala pořádně dívat na filmy s titulky v originálním znění, o tom však někdy příště. Jak jsem předpokládala, Cumberbatch nezklamal, už od prvního "I can save her" jsem tušila, že bude skvělý. Ale i mě, stejně jako mnoha ostatním, připadal tak nějak..nevyužitý. Myslím, že bych se s radostí podívala na dodatečný film o Khanovi v podání Cumberbatche, kdyby nějaký byl a dovoluji si tvrdit, že bych se nenudila. Benedict tedy filmu(alespoň pro mě) dodává mnoho +, ale Into Darkness hodnotím celkově jako velmi vydařený film. Dočkala jsem se skvělých vizuálních efektů, poutavého příběhu, skvělého záporáka, pana Spocka, sympatického Kirka a dobré hudby, která hezky podtrhovala danou situaci. Into Darkness tedy změnil můj pohled na Star Trek jako takový, už nejsem anti-trekkie, který odmítá cokoliv se ST spojené. Into Darkness tedy dál zůstane v mém seznamu filmů pro dlouhé "zimní" večery :)

plakát

The Big Bang Theory: Unaired Pilot (2006) (TV film) 

Upřímně, jsem velmi ráda, že Katie(Penny) byla přepsána na tu Penny, jak ji známe teď. To samé Sheldon, i on mi tady připadal jiný-zvláštní-prostě to nebyl on... Celkově je odvysílaný pilot a jeho pokračující díly mnohem lepší, ale co čekat od pracovní nezveřejněné verze-na ni to bylo docela dobré. Takže "Unaired pilot" beru jako takový malý příjemný bonus, který je pro každého "skalního fanouška" Teorie přinejmenším zajímavý.

plakát

Země zítřka (2015) 

Tento film, jak jsem očekávala, mě nijak výrazně nezklamal, ale ani neohromil. Malá holka, ze které se nakonec vyklube robot, relativně zajímavé. Obchod, kde byla hromada věcí ze Star Wars-asi to nejzajímavější, co se v celé scéně odehrálo. Jedinou věcí, která mě doopravdy zklamala bylo, že z celkových 130 minut filmu se jich jen cca 15 odehrávalo v Zemi zítřka. Musím tak trochu souhlasit s komentářem MrHlad, přišlo mi totiž, že i v tom autě se strávilo více času než v Zemi zítřka. Asi nejvíce se mi líbil začátek(kdy se Casey dostane pomocí té sponky do Země zítřka) a samotný konec, nabírání nových "rekrutů". Film mě neohromil, ale ani jsem od něj o moc víc neočekávala, takže je to na průměrné 3*.

plakát

Sherlock (2010) (seriál) 

Už dlouho jsem plánovala, že se na tento seriál podívám. Hodně lidí mi ho doporučovalo, a tak jsem si jednoho dne řekla slova, kterých nebudu nikdy litovat(spíše lituji toho, že jsem na Sherlocka nepřišla už dříve) Řekla jsem si, „Nu což, nic mi to neudělá, když se začnu dívat už dnes.”Téměř hodina a půl mě zpočátku trochu odrazovala, ale nakonec jsem přece jen seriál nechala běžet a sledovala jsem s rychle vzrůstajícím nadšením. Vždycky jsem měla ráda detektivky, ale Sherlock předčil všechna má očekávání. Sherlock není jen obyčejnou "druhořadou" detektivkou, které jsem do té doby sledovala. Opravdu, seriál si mě získal snad vším. Geniálními zvraty a zápletkami, naprosto skvělou hudbou, scénářem a v neposlední řadě hereckým obsazením. Cumberbatch jako by se pro roli Sherlocka narodil a Martin Freeman taktéž. Asi úplně nedokážu popsat všechno, co jsem při sledování zažívala, ale jedno je jisté. Jsem nesmírně ráda, že jsem tento seriál začala sledovat. Gatiss a Moffat stvořili něco dokonalého a co víc, Sherlock se stal mým hrdinou a celkově nejoblíbenějším seriálem. Teď už nezbývá než čekat na další řady,kterých bude, jak doufám, ještě hodně-nerada bych se se Sherlockem loučila.. 1.řada 95%, 2.řada 100%, 3.řada 100%

plakát

Divergence (2014) 

Možná bych dala 1,5*, ale zaokrouhlovat v tomto případě nebudu. Na 2* to opravdu není. Už před shlédnutím jsem o tomto filmu neměla moc valné mínění, po shlédnutí bylo mé mínění ještě o něco horší. Jsem jedna z těch, kteří tento film srovnávají s Hunger games.(Nyní si říkám, že srovnávat tyto dva filmy bylo dosti naivní-Divergence je mnohem, mnohem horší.Ohledně kvality a celého zpracování filmů)herecké obsazení, hudba apod.) mezi nimi cítím nesrovnatelný rozdíl..) Zdálo se mi, že autorka vyjmula z Hunger games některé scény a zasadila je do svého "dystopického"prostředí. Hunger games u mě bude vždy skvělé a Divergence...každý ať už posoudí sám. Pro mě to bylo jen 139 minut poposedávání a zívání. Příběh mě vůbec nevtáhl do děje, všechno šlo téměř mimo mě. Jedna hvězda asi za tu část, kde se zařazovali do frakcí pomocí Zkoušky a poté, kdy si vybírali frakci ve které chtějí být.(ano, po cca 8 minutách od shlédnutí si už nepamatuji, jak se jmenoval tento obřad). Herecké výkony nic moc. A ještě jedna věc-vyloženě mi vadilo, když v nějakých částech byla za soundtrack a hudební "pozadí" použita zpívaná hudba.. Možná není tento komentář nejlepší a není na profesionální úrovni, ale já to tak cítím a jinak jsem to napsat nemohla.

plakát

Hunger Games: Síla vzdoru 1. část (2014) 

Nu..jak začít...Tento film je zcela zásadně odlišný než předchozí dva díly. Zatímco první a druhý díl se točí jen (skoro) kolem her(i když ve druhém už je také zmíněna revoluce..), Mockingjay je mnohem více zaměřen na emoce..V mnoha jiných komentářích i od jiných lidí jsem slyšela(popř.četla),že se po celé dvě hodiny skoro nic nedělo. Nemějte mi to za zlé,každý má svůj názor a já se ho nijak nesnažím odsuzovat a nikoho se tu nesnažím urazit,ale mám pocit,že tito lidé nedávali příliš dobrý pozor. Mně se naopak zdálo,že se ve filmu pořád něco dělo,po celé dvě hodiny jsem neodtrhla oči od promítacího plátna v kině,po celé dvě hodiny jsem se ani trochu nenudila. Jennifer roli Katniss zvládla dokonale,všechny pocity a emoce byly tak, jak být měly. I Josh v roli Peety,který se sice v prvním části Mockingjay mockrát neobjevil,byl naprosto skvělý.Nebudu tajit,že mi několikrát tekly slzy(v tomto ohledu chci pochválit maskéry,jejichž práce mě hned napoprvé zaujala...)..Již delší dobu jsem neviděla film,který by na mě takto silně emočně zapůsobil. Je tam mnoho silných scén,mezi ně patří i závěrečná scéna,kterou mám(spolu s jinými silnými scénami) neustále v myšlenkách-SPOILER- ztrápená Katniss a Peeta který má z jistého důvodu záchvat nebo Peeta,prohazující Katniss sklem,"útok" na přehradu v Kapitolu,vzpoura v sedmém kraji...(tento film je plný skvělých scén,takže kdybych je tu měla všechny vyjmenovat,byla bych tu ještě hodně dlouho....) -SPOILER-Scéna,kdy Katniss zpívá "The Hanging tree" je také dokonalá. Jennifer to zazpívala dokonale..Hudba složená Jamesem Newtonem Howardem je též skvělá. Nu..závěrem..S filmem jsem naprosto spokojená,nemám nic co bych vytkla(chápu,že někomu mohl chybět nával akce,která byla v předchozích dvou dílech, ale kdo dával pozor,určitě tam akci našel i když,jak už jsem řekla,ne tolik jako v předchozích dvou dílech. Ještě je nutno podotknout,že i když jsem před shlédnutím četla knihu a prakticky jsem věděla co se tam stane(skoro) film na mě velmi zapůsobil a je skvěle zpracovaný.Nehodnotím zde knihu,a dovoluji si říct,že z knih se mi Mockingjay líbil nejméně,zatímco u filmů se mi líbí zatím nejvíce.Opravdu málokdy se mi stane,že by se mi film líbil,byť jen o maličký kousek,více než knižní předloha. Mockingjay se mi líbil o pár procent více než předchozí dva díly. Teď už mi nezbývá nic jiného než čekat do příštího roku na druhou část,zatímco mi bude v hlavě(nebo sluchátkách) znít to, v podání Katniss úžasné, známé "Are you ? Are you ? coming to the tree.......

plakát

Star Wars: Epizoda I - Skrytá hrozba (1999) 

Epizoda I. je, jak už mnozí uživatelé zmínili, zcela odlišná než původní trilogie. Jar Jar mě tam až tak nevadil, ale opravdu netuším, proč ho tam Lucas zapojil. Skvělá hudba Johna Williamse to znovu (u této epizody zvlášť) vylepšuje, ale i tak nemohu dát víc než 4* . I přesto se ovšem jedná o dobrý a kvalitní film z žánru sci-fi.

plakát

Fanoušci (2009) 

Film, který by měl každý fanoušek Star Wars vidět. Dokonale popisuje to, co prožívá každý SW fanoušek před premiérou nové epizody. I já mezi ně patřím, takže jsem se skvěle bavila.Skvělé hlášky týkající se "trekkies" mě vždycky donutí se zasmát a návštěva města "trekkies" je bezva. Bavila jsem se opravdu dobře, ale ne na 5*. Ale "Nikdo nebude říkat že Han Solo je zmetek" je naprosto nezapomenutelná hláška, která se mi vždycky vybaví ve spojení s tímto filmem.

plakát

22 Jump Street (2014) 

Tento film, i přes všechny komentáře, hodnocení a poznámky o tom že je lepší než díl první, na mě zapůsobil o trošku méně. Je to kvalitní film,kde nechybí vtipné hlášky ani scény( zbožňuji scénu s chobotnicí), ale vše je až příliš podobné dílu prvnímu / i když to tak pravděpodobně bylo zamýšleno. "Kapitán" 22 Jump street je opět nezapomenutelný a Jonah Hill a Channing Tatum odvedli skvělou práci a z jejich strany je vše OK. Geniální závěrečné titulky dodávají filmu filmu ještě nejméně půl hvězdičky, takže kdyby to šlo, mé hodnocení by bylo 3,5*....Ale film byl, už podle 3*...dobrý.

plakát

Star Wars: Epizoda V - Impérium vrací úder (1980) 

George Lucas udělal dobře,když místo režiséra přenechal Irvinu Kershnerovi..Tento film je pro mě nejlepší epizodou.Díky relativně smutnému konci a šokujícímu odhalení se stal nejtemnější epizodou spolu s Pomstou Sithů.Avšak nechybí tu ani humor,o který se stará převážně Han Solo.Jeho nezapomenutelné hlášky a "pošťuchování" s Leiou(SPOILER ..které ovšem vyvrcholí v nám všem známé " I love you" " I know") mě vždy dokáží rozesmát,( SPOILER ..i když na konci,nehledě na to kolikrát jsem epizodu V. viděla je mi Hana hrozně líto,když odlétá zmražený v karbonitu do paláce Jabby)..Tento film ve mě vždy zanechá spousty emocí a proto nemohu dát jiné hodnocení než 5* ..Opět je tu skvělá a nepřekonatelná hudba Johna Wiliamse,která dodává všemu správnou atmosféru..MAY THE FORCE BE WITH YOU,HAN SOLO !