Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Animovaný

Obsahy (31)

Alag: He Is Different.... He Is Alone...

Alag: He Is Different.... He Is Alone... (2006)

Tejas Rastogi je jiný než ostatní chlapci. Kromě toho, že je svalnaty, také přitahuje elektřinu. Když se někoho dotkne, může ho i zabít. Proto ho milující otec drží ve sklepě, daleko od lidí. Po otcově smrti však Tejas končí v domově pro odrostlejší sirotky. Zatímco se střídavě snaží začlenit mezi ostatní chlapce a vrátit se domů, protože s ostatními lidmi nechce žít, zamiluje se do něj dcera ředitele domova. Jenže je tu také doktor Richard Dyer, který potřebuje ke svým pokusům nějaké výjimečné dítě. A Tejas je ideální pokusný objekt. Dyer ho unese a uvězní ve své laboratoři, avšak pak udělá chybu a Tejase rozpálí vzteky doběla, a to doslova.

Robinzon Kruzo

Robinzon Kruzo (1946)

Mladý Robinson Crusoe chce proslavit jméno rodiny a přes nesouhlas otce, který mu nabízí pohodlný život, vyplouvá na dalekou cestu. Loď však v bouři ztroskotá a on je jediný, kdo se zachrání. Z koruny stromu sice zjistí, že je na ostrově, zahlédne však vrak lodi, ze které zachrání nejen zbraně, nářadí a spoustu vybavení, ale také psa, který se mu stane prvním druhem na ostrově. O pár let později zachrání před lidojedy domorodce, kterému dá jméno Pátek.

Wani wa Junha

Wani wa Junha (2001)

Šestadvacetiletá úspěšná animátorka Wani žije s laskavým, o rok starším Junhem, který se pokouší prorazit jako scenárista. Žijí spolu obyčejným, ale poklidným životem a na první pohled tvoří sehraný pár. Přesto se zdá, že se nad vztahem vznáší temný, zprvu sotva postřehnutelný stín. Junha dává do vztahu mnohem víc lásky než Wani a mezi oběma nenápadně houstne napětí a roste neviditelná bariéra. Je stále patrnější, že její příčiny mají kořeny v minulosti a vzpomínkách, které jsou pro Wani stále příliš silné na to, aby je dokázala překonat a začít nový život. Její tajemství se začne nepádně poodhalovat v okamžiku, kdy nečekaně na pár dnů přijíždí na návštěvu její energická kamarádka So–yeong. Je to Wanin nevlastní bratr Min, jehož stín se nad vztahem vznáší? A co se stane, když Junha pochopí pravdu? Ustojí jejich vztah těžkou zkoušku?

Dido Live

Dido Live (2005) (koncert)

Koncertní DVD natočené a sestříhané ze tří koncertů, které zpěvačka odehrála v srpnu 2004 v londýnské Brixton Academy během turné na podporu alba Life for Rent. DVD obsahuje bonusové CD s 12 skladbami v mírně upravené podobě.
1 – Stoned (5:58)
2 – Here with Me (4:35)
3 – See You When You're 40 (5:55)
4 – Life for Rent (3:55)
5 – Hunter (4:16)
6 – Isobel (4:48)
7 – My Life (3:18)
8 – Honestly OK (7:09)
9 – Don't Leave Home (4:20)
10– Mary's in India (3:30)
11– Take My Hand (5:53)
12– Thank You (4:09)
13– Sand in My Shoes (5:17)
14– White Flag (4:16)
15– Do You Have a Little Time (2:43)
16– All You Want (3:55)
17– See the Sun (6:06)

Alternative 3

Alternative 3 (1977) (TV film)

Proč vlády pokračují v sebevražedném plundrování Země? Proč neřeší její znečištění a oteplování a proč mlčí o UFO? Kam se ztrácí tisíce pohřešovaných lidí? Na to všechno nabízí odpověď poslední díl dokumentárního seriálu Science Report britské televize Anglia. Začíná tvrzením, že už několik let se vědci a špičkoví specialisté ztrácí nebo hynou za podivných okolností. Moderátor Tim Brinton postupně odhaluje, že původně se reportéři chtěli zabývat odlivem britských mozků a hledání odpovědi na otázku proč Británie nedokáže tyto lidi zaplatit tak, aby zůstali a pracovali doma. Přitom však nečekaně narazili na stopu záhadné vraždy britského vědce Williama Ballantina a nakonec před diváky odhalí šokující informace o spiknutí světových vládců, kteří se shodli na tom, že znečištěná Země je odsouzená k zániku a ze tří možných alternativ řešení se rozhodli pro Alternativu 3: vzít elitu lidstva, přestěhovat ji na Mars, kde první úspěšná výprava našla vzduch, vodu i život a zbytek lidstva nechat na pospas osudu.

Mylène Farmer in Concert

Mylène Farmer in Concert (1990) (koncert)

Záznam z prvního turné francouzské legendy. Od května do prosince 1989 odehrála Mylène Farmer  na podporu alba „Ainsi soit je…“ 45 koncertů. Během pěti let, které uplynuly od prvního hitu (Maman a tort), se stala jednou z nejznámějších francouzských zpěvaček, přesto do roku 1989 nikdy nekoncertovala a vystupovala jen v televizních pořadech. Začínaly se ozývat hlasy, že není skutečnou zpěvačkou a proto, aby umlčela kritiky, se rozhodla pro koncertní turné. I když to mělo být poprvé, šla do toho ve velkém a místo malých sálů se rozhodla pro velké haly. První koncert se konal v Palais des Sports. Věděla, že vystoupení bude cílem kritiky, proto se tvrdě připravovala − fyzicky i umělecky. Projevil se tu naplno její perfekcionismus. Tvrdě cvičila, přestala kouřit, do nejmenšího detailu promýšlela a s tanečníky a muzikanty vypilovávala všechny prvky vystoupení od choreografie po scénu každé jednotlivé písně. Výsledkem byla na debutantku velkolepá podívaná s řadou tehdy zcela nových a revolučních prvků. Přestože se vystoupení neobešlo bez dílčích technických problémů, stalo se triumfem mladé zpěvačky. Všechny koncerty byly beznadějně vyprodány a k původním 16 koncertům muselo být přidáno dalších 29 − opět vyprodaných.
 
Seznam skladem
01       Prologue                   
02       L'horloge                   
03       Sans Logique                    
04       Maman A Tort                
05       Déshabillez Moi                
06       Puisque                    
07       Pourvu Qu'elles Soient Douces                     
08       A Quoi Je Sers                        
09       Sans Contrefaçon            
10       Jardin De Vienne                
11       Tristana                     
12       Ainsi Soit Je                      
13       Libertine                   
14       Je Voudrais Tant Que Tu Comprennes                        
15       Mouvements De Lune

Kono mune ippai no ai wo

Kono mune ippai no ai wo (2005)

Třicetiletý Hiroshi Suzuya se během služební cesty dostává do města Moja, kde prožil část dětství. Nostalgické vzpomínky na minulost vystřídá šok, když potká sám sebe jako desetiletého chlapce a zjistí, že se ocitl v roce 1986 ve dvacet let vzdálené minulosti. Setkává se s dalšími cestujícími z letadla - mladým gangsterem Fukawou a nesmělým Usuiem. Společně se snaží záhadě přijít na kloub, a i když neví proč, uvědomí si, že dostali jedinečnou šanci. Pochopit okolnosti, které osudově ovlivnily jejich život a někteří třeba i možnost napravit dávné chyby. Pro Hiroshiho je to především jeho první nešťastná láska. Dokáže najít způsob jak svému mladšímu já pomoci překonat citové trauma, které se nezadržitelně blíží? Nebo dokonce změnit tragický osud Kazumi, sympatické starší dívky ze sousedství?

Koya Hijiri

Koya Hijiri (1983)

Mladý japonský kněz putuje na své cestě k osvícení zasněženými silnicemi pohoří Koya. Míří k jednomu z mnoha horských chrámů. Pošťák, kterého potká u stánku s občerstvením, mu však poradí špatnou cestu. Mnich, který sejde z hlavní silnice a odbočí do kopců, se po dlouhé cestě dostane k odlehlému srubu. Přivítá ho tu krásná žena a pozve ho dál. Její smyslnosti a erotismu mnich jen těžko odolává, zejména když ho žena začne v dalších dnech otevřeně svádět a je zřejmě odhodlaná udělat cokoli, aby ho přiměla porušit posvátný slib celibátu. Velmi brzy přestává být jasné, co je realita, co výplod trpící mnichovy fantazie. A to jeho mučenou mysl čeká v závěru ještě jedno šokující odhalení.

Osudová hlídka

Osudová hlídka (1972)

Po havárii ropného tankeru přijíždí dr. Del Shaw (Ian Bannen), člen ekologické organizace Doomwatch, na ostrov Balfe, aby zmapoval její následky. V izolované vesnici, která jako by stranila okolního světa, se však dočká nečekaně nepřátelského přijetí a brzy zjistí, že ropa tu není hlavní hrozbou. Navzdory všemu se rozhodne odhalit příčiny poruchy chování vesničanů, která se projevuje nerudností, občasnými záchvaty agresivity a jak se ukazuje také akromegalií. Jsou psychické i fyzické deformace jen výsledkem incestního chování uzavřené komunity nebo je za vším něco víc? Dr. Shaw se dostává na stopu další děsivé ekologické katastrofy.

The Good Witch's Garden

The Good Witch's Garden (2009) (TV film)

V Middletonu se chystá oslava dvoustého výročí založení a pro její konání je vybrána zahrada sympatické Cassie (Catherine Bell). I přes pozdní čas je totiž plná nádherných květin. To se ovšem vůbec nelíbí starostově manželce Martě, stejně jako se jí nelíbí skutečnost, že se Cassie rozhodla v Šedém domě otevřít penzion. Prvním hostem tohoto penzionu se stává atraktivní Nick Chasen, což se zase nelíbí middletonskému policejnímu náčelníkovi Jakeovi Russellovi, který Cassie miluje. A zdá se, že jeho policajtský instinkt se nemýlí, protože Nick má zjevné postranní úmysly, které se týkají Cassie a Šedého domu. Starosti mají i Jakeovy děti. Brandon se zapletl s partou, která by ho mohla dostat do průšvihu a Lori má potíže spolužačkou, která se příliš nesnaží spolupracovat na jejich společném domácím úkolu. Dokáže i tentokrát Cassie svým neobvyklým talentem pomoci přátelům a uniknout intrikám, jejichž cílem se sama stává?

Griffin a Phoenixová

Griffin a Phoenixová (1976) (TV film)

Sedmatřicetiletý Jeff Griffin (Peter Falk) se od lékaře dozví, že má rakovinu a před sebou maximálně dva roky života. Opustí rodinu s hašteřivou manželkou a protivnými dětmi, odhodlán zbývající čas maximálně využít. Na přednášce o umírání a smrti se seznámí se sympatickou Sárou Phoenixovou (Jill Clayburgh), která se stejně jako on baví názory přednášejícího. Dobře si rozumí, začnou se nezávazně scházet a dohodnou se, že zkusí udělat něco, po čem vždy toužili, ale k čemu nikdy nenašli odvahu. Po hlavě se vrhají do bláznivých dobrodružství, ať už je to pokus dostat se do kina bez lístku nebo vylézt na vodárenskou věž. Jenže jak se jednoho dne nečekaně ukáže, má i Sára jedno bolestivé tajemství.

Ve stínu koňských stájí

Ve stínu koňských stájí (2010) (TV film)

Mladý veterinář Eric má po neradostném dětství raději koně než lidi. Také má neobvyklou schopnost, která z něj udělala žádaného léčitele koňských traumat. Přijíždí do skotského hřebčince Jane Hamiltonové a jejího otce, kteří mají potíže se svou nejcennější klisnou. Ta se nečekaně změnila v nevypočitatelné zlostné zvíře, jež k sobě nenechá nikoho přiblížit. Eric se snaží zbavit zvíře strachu, ale uvědomuje si, že aby mohl skutečně pomoci, musí odhalit příčinu jejího stavu. Má něco společného s vážným sporem, který mají její Hamiltonovi s majitelem sousedních pozemků? Než však najde odpověď, klisna ho vážně zraní. Elaine, místní lékařka, Erica ošetří. Ovšem když se brzy nato začnou sbližovat, je to pro Jane, která se do Erica také zamilovala, hořké zklamání, jež ji vede k nečekanému rozhodnutí.

Zabijácké včely

Zabijácké včely (2009) (TV film)

Po deseti letech boje se zákeřnými chorobami v Africe se do Francie vrací lékař Francois. V malém přímořském městečku má na pár dnů zastoupit kolegu a strávit tu prázdniny se svou dospívající dcerou Garance. Jenže to, co mělo být příjemnou dovolenou, se nečekaně mění v dramatický boj o život. Přibývá totiž útoků nezvykle agresivních včel, a když několik lidí zemře, spojí se Francoise se sympatickou včelařkou Clementine, aby se společně pokusili zjistit příčiny agresivity a našli způsob, jak je zastavit. Současně se snaží přesvědčit starostu, aby zrušil blížící se tradiční květinovou slavnost. Ten však odmítne.

Ledová apokalypsa

Ledová apokalypsa (2011) (TV film)

Rok 2020. Svět zasažený globální energetickou krizí hledá nové zdroje energie. Nadnárodní společnost Halo provádí vrty na Grónském ledovci, navzdory nesouhlasu vědce Thoma Archera (Richard Roxburgh), který varuje, že vrty v oblasti urychlují už tak nebezpečně rychlé tání, jehož vinou se do oceánu dostává obrovské množství sladké vody, což ničí život v moři. Navíc ohrožuje mořské proudy, jejichž změny mohou způsobit pokles teplot pod bod mrazu a novou dobu ledovou. Aby získal důkazy pro svá tvrzení, vydá se do Grónska, kde ho čeká nejedno šokující odhalení. Ocitá se v ohrožení života a získá nečekaného spojence. Než však stačí získané důkazy zveřejnit, naruší vrt v hlubině obrovské termální zřídlo, což vede ke katastrofě nebývalých rozměrů. Svět, jak ho známe, přestává existovat. Kontinenty bičují ledové bouře, hurikány a tsunami. Během krátké doby hladina světových oceánů stoupne o sedm metrů, teplota klesne na třicet stupňů pod nulou. Státy a jejich vlády se hroutí. V této zoufalé situaci je Thom odhodlán udělat cokoli, aby zachránil svou rodinu, která uvízla v ledovém pekle, jež bylo kdysi Londýnem.

Sedm smrtelných hříchů

Sedm smrtelných hříchů (2010) (TV film)

Harper (Dreama Walker) je hvězdou střední školy a současně intrikánkou, která obratně manipuluje osudy spolužáků. Její popularita a hvězdný status jsou však nečekaně ohroženy, když se ve škole objeví nová dívka Kaia (Rachel Melvin). Sebevědomá kráska, která se stává katalyzátorem událostí a vztahů, když začne splétat složitou pavučinu manipulací, polopravd a svádění s nejasným záměrem. Proniká přitom do propletených vztahů mezi studenty a občas i jejich rodiči, odhaluje tajemství městečka, kterých je víc než by se zdálo, a pomalu zvyšuje napětí. Zjistí, že Harper je zamilovaná do kamaráda Adama, který se však zajímá o její kamarádku Beth, stejně jako jeho kamarád Cain, kterého by zase ráda získala Harpeřina nejlepší kamarádka Miranda. Navíc, aniž to Harper tuší, má její otec pletky s místní šerifkou Sharon Gearyovou, která je náhodou také matkou Caina. Kromě toho, že Kaia svede pohledného učitele francouzštiny Jacka Powella, pomůže Harper rozbít vztah Adama s Beth, štve přátele proti sobě, když je rafinovaně svádí, nenápadně odhaluje jejich lži, podvody i vychytralé triky. Přiživuje vyvolané konflikty a všechny přitom zalétá do pavučiny, jejíž základy tvoří sedm smrtelných hříchů - počínaje chtíčem, závistí a vztekem, konče obžerstvím, leností, pýchou a chamtivostí. Situace se stane nečekaně vážnou poté, co jedna z dívek tragicky zahyne a vše ukazuje na Harper jako viníka.

Dead Clowns

Dead Clowns (2004)

K přístavnímu městečku Port Emmet se blíží nejen dvojice vrahů na útěku a mimořádně silný hurikán, ale také hrozba mnohem děsivější. Před padesáti lety totiž při hurikánu vykolejil cirkusový vlak a vagón plný klaunů se zřítil do moře. Obyvatelé městečka tehdy nejenže neuctili jejich památku, ale nechali mrtvá těla ve vodě, protože jejich nalezení a pohřbení by bylo drahé - a navíc se chtěli vyhnout špatné publicitě. A nyní se klauni vrací, noří se ze svých vodních hrobů, shnilí a hladoví, aby obyvatelům předvedli šou, jakou ještě neviděli. Jeden po druhém se vyděšení lidé stávají jejich obětmi a ti, kteří dosud žijí, se marně snaží najít způsob, jak je zastavit. Mrtvé totiž nejde zabít.

Jesse Stone: Radikální změna

Jesse Stone: Radikální změna (2007) (TV film)

Život v Paradise plyne poklidně, i když rozhodně ne k plné spokojenosti policejního náčelníka Jesseho Stonea. Ten se obává, že nový vztah jeho bývalé ženy Jenn a nedostatek práce povedou k novým problémům s alkoholem, a tak si ze složek nevyřešených zločinů vytáhne patnáct let starý případ, kdy byla zabita pokladní, kterou vzal jako rukojmí bankovní lupič. Pustí se do nového vyšetřování a přes skepsi kolegyně Rose nečekaně objeví nové stopy, které ho pomalu vedou k překvapivému odhalení. Mimoto musí vyřešit problém osmnáctileté Cathleen, které tvrdí, že byla znásilněna. Navíc se v městečku objeví Terry Genest, aby pomstil zločineckého bratra, z jehož smrti viní právě Stonea.

Králové ostrova Mykonos

Králové ostrova Mykonos (2010)

Na počátku filmu, jenž je pokračováním komedie Řecký blb, se Steve Karamitsis dozví, že mu strýc Panos, se kterým se nikdy nesetkal, odkázal v řeckém letovisku na ostrově Mykonos hospůdku, malý dům a pláž v hodnotě dvou a půl milionů eur. Když však s kamarádem Frankem na ostrov dorazí, zjistí, že věci nejsou tak jednoduché. Protože není přímým potomkem Panose, musí zaplatit dědickou daň ve výši jednoho milionu eur, který samozřejmě nemá. Navíc se pláž snaží získat také bohatý frajer Mihalis. Steve se zamiluje do jeho snoubenky Zoe, musí se zbavit neodbytných Němců, kteří tvrdí, že jsou ochránci životního prostředí a až podezřele horlivě se zajímají o krétskou kozu, kterou Steve zdědil spolu se strýcovým domem, a také musí pomoci Frankovi, který se zapletl do sázky s místním sexuálním přeborníkem Pierluigim, ve které jde o rezervovanou italskou krásku Enzu. Velmi záhy se však začne ukazovat, že nikdo ze zúčastněných není tak úplně tím, kým se zdá být.

Prázdninový tábor

Prázdninový tábor (2010) (TV film)

Bankovní lupič Denis při útěku po nezdařené loupeži využije toho, že je omylem považován za zpozdilého pedagoga a ukryje se v autobuse odvážejícím děti na prázdninový tábor. Tady ho čeká nejen banda rozjívených dětí, ale také užvaněný kolega Gilles, který, jak se ukáže, je tu také inkognito. Ve skutečnosti je synem zámožné podnikatelky, která tábor považuje za dobrý nápad jak ho ukrýt před bandou ruských vyděračů. Zatímco Gilles si nadšeně užívá, že unikl matčině horlivé ochraně, Denis trpí. Musí přežít Gillesovo žvanění, vlezlé otázky všetečných dětí a táborové aktivity včetně maškarního plesu. Navíc se ukáže, že tábor není zase tak úplně bezpečný úkryt. Objeví se tu totiž nejen ruští zabijáci jdoucí po Gillesovi, ale také Denisův zrádný komplic, který jde po penězích, a Denisova rozzlobená přítelkyně, která po něm jde. A aby toho nebylo málo, zvědavé děti už ví, že tu něco nehraje.

Homunculus - 3. Teil

Homunculus - 3. Teil (1916)

Dr. Hansen vytvořil Homuncula, a protože mu nedokázal dát dostatek citů, vydal se je umělý člověk hledat. Prochází uličkami, pozoruje lidi. Jednoho dne ho zaujme dívka Anna, kterou rodina vyhodí z domu. Ujme se jí a ona se mu svěří, že čeká dítě s bohatým baronem, který ji však odvrhl. Homunculus nevěří, že by někdo mohl být tak krutý, a zavede Annu k baronovi, kde se skryt před jeho zraky stane svědkem toho, jak muž dívku hrubě urazí a vyhodí. Další den Anně nasype do klína spoustu peněž. Její dítě nebude trpět. Ožebračil barona ve hře a všechny jeho peníze jí dal. Po čase objeví zchudlého barona mezi nejhorší spodinou a přivede ho Anně, aby jí umožnil pomstu. Dívka se však zachová zcela nečekaně a pro Homuncula nepochopitelně.

Reklama