Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Pohádka
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (120)

plakát

Il Boemo (2022) 

Tak jasně, Forman to nebyl, i když se všichni snažili. Vojta si zašpásoval s kupou cizích hereček a skončil chudák špatně. Politoval jsem ho a proto mu dávám alespoň ty dvě hězdy.  Za víc to skutečně nestálo. Kdo to vlastně financoval? Naše veřejnoprávní? Nemá toho dost se svými štědrovečerními pohádkami?

plakát

Bible (1966) odpad!

Huston to všechno poněkud zjednodušil. V úvodu mne zamrzelo, že stvořil Evu s tak dlouhými vlasy. Vypadalo to na celkem pěkné kozy. Pak vynechal onu kletbu o rození v bolestech. Kdyby Eva s tím jablkem nemachrovala mohly naše ženy rodit úplně v pohodě. I Kaina s Abelem vzal šmahem. A v té chvíli už mne to přestávalo bavit. Kain odešel, kdovíkde si sehnal ženu a začalo rození potomsva. Bibli neznám, ale takhle se to vykládá i tam? Pak už pro ty nevěřící neleží otázka v tom, Je Bůh?  Nýbrž v tom jestli nám zamlčela další Eviny porody děvčátek,, aby si jednu z nich mohl Kain posléze najít a v krvesmilném vztahu rodit další a další pozemšťany? Jakpak to vlastně vykládá církev? Kromě Sodomy jsem na tuhle problematiku, jako laik nenarazil

plakát

Princezna a půl království (2019) (TV film) 

Egon je naprosto úžasný, princezna kouzelně legrační a Honzu vytáhli snad přímo z Comeback. Zlatej Troška! Těm jeho pohádkám dávám víc už i proto, že pobaví.

plakát

Klíč svatého Petra (2023) (TV film) 

Hezky barevná pohádka. Chytrým záporákům se dnes fandí víc než dřív. Zvlášť když je hned na začátku utopili. Jeden se nakonec dokonce stal králem Dobrotivým. Jen se to nějak nepovedlo. Já dávám dvě hvězdy za psa, kterého naučili sebrat onen klíč ze země. To musela být docela fuška.

plakát

Hříšný tanec (2017) (TV film) 

Každý remake prý je jen horší. Tenhhle to ovšem potvrzuje. Nevadí mi, že nová Bejby je baculka, ani že Prattes není Swayze atd. Ani, že tam zabudovali rasovou tematiku. Jen mne nudil. A tak dávám dvojku jen za to, že Bejby se naučila tančit. A že z nesmělé labutě se proměnila ve smělou. Ach ty remaky!

plakát

Největší dar (2022) 

Pohádka je to pěkná a námět nový a svěží. Jen se tvůrcům rozplihla do spousty postav a tak jsem se časem začal nudit a zoufale čekal na konec. Zbytečně baculatá Jarmila a eterické víly, spolu s Polívkou i Polívkovou, Novým atd.  Krásná jako vždy Rojková. Tři hvězdy dát nemohu.

plakát

Tmavomodrý svět (2001) 

Jsem milovník letectví. Co jiného bych mohl napsat, než jen samou chváli. Piloti v Bitvě o Británii, i láska a žárlivost tam proběhla, slzička se zamáčkla.

plakát

Show Jana Krause (2010) (pořad) 

Při surfování po nočních programech TV jsem si náhodou pustil Show Jana Krause. Archivní (tuším z roku 2016) zaměřený na 28. října, Den vzniku samostatného Československa. Klaun Kraus si na začátek pozval 30 nebo 40 přátel aktivistů a nastal pořad strefování do prezidenta Zemana. Dost nechutné, byť už i já o něm také dnes ztratil iluze. A tak uvažuji nejen právě díky tomuhle dílu, jestli nemá být Kraus řazen spíš jako politický propagandistický, vedle 168hodin a ReportérůČT, než pod umění (respektive Show)

plakát

Na prahu války (2019) 

Včera jsem v TV shlédl neuvěřitelně dlouhý a blbý film o "hrůzách války". Rakušana Franze se pokoušejí dostat zpátky do války, ale on se vzpírá. Řvou na něho německy (díky českému dabingu jim asi nerozumí), brutálně bijí, ale on odolává téměř jako nějaký náboženský pacifista. Snímek je prokládán vzpomínkami na rodinu a krásnou přírodu rakouských Alp (a za tu dávám ty dvě hvězdy). Jak jinak by to mohlo skončit, než pod nacistickou sekyrou. Protože jsem se ztrácel v datování skákáním děje v čase, doufal jsem chvílemi, že se dočká osvobození. Ale co se dalo čekat ve třiačtyřicátém?

plakát

Krakonošovo tajemství (2022) (TV film) 

Krakonošovo mládí, aneb vládce Rocky Mountains. Nechápu ty, co tuhle pohádku obdivují. Mladý myslivec se prochází chvílemi v českých lesících, občas ale v  neskutečných Skalistých horách ( Prachovské, nebo Adržbašské skály?) kam tedy rozhodně nepatří. To fakt mohli stvořit jen na ČT.  A tak příběh vede leda ta odlehčená linka národopisce a vlastence Ondry Sokola.  Lepá Liduška se sice kolem vládce hor natřásala, ale pro jeho mlado-mládenecký nezájem nakonec ještě ráda dala přednost hloupému Honzovi ( v našem případě Adamovi). A nakonec opravdově vášnivý polibek nových tváři českého filmu. Divíte se že jen dvě hvězdy?  To za tu krásnou přírodu a propasti které zabíjely.