Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Sci-Fi

Poslední recenze (5)

plakát

Stmívání (2008) odpad!

Pojďme se tvářit jako fošny, třpytit se na slunci, povídat si o lásce a další neuvěřitelné věci v neuvěřitelně stupidním terči všemožných internetových meme a (pseudo)vtipů. Z počátku se přiznávám dobrovolně, že knižní ságu Twilight jsem nečetl, každopádně od fanoušků knižních sérií mi bylo řečeno, že jde o úplně něco jiného, takže jsem nejspíš o nic moc nepřišel. Tak či tak se stejně bavíme o filmové sérii, o které vlastně ani není moc co říct. Klasická teenage angst Bella se zabouchne do klasického teenage angst Edwarda (narovinu - kromě toho, že na slunci může dělat disco kouli, běhá rychleji jak Bolt a vykrádá - doufejme že ne jiné banky s tělesnými tekutinami - krevní banky není Edward ničím výjimečným), seznamuje se s jeho rodinou, prochází si skororozchodem navždy, dávají se dohromady... to vše je možná důvod, proč nejsem jediný, kdo ve filmu nevidí nic víc, než jen klasický a miliardakrát ohraný příběh dvou zamilovaných Američanů s miliardakrát ohranou konstrukcí a miliardakrát omílaným happy endem, to vše za doprovodu nevýrazných hereckých výkonů a... byl ve filmu vlastně nějaký soundtrack? Asi kvůli jeho nevýraznosti si na něj nevzpomínám. Na celý Twilight jsem se upřímně podíval jenom kvůli tomu, abych mohl říct "přišel jsem, viděl jsem, hodnotil jsem" a uděluji mu úžasných 0%, neboť kromě mladistvého Pattinsona pro mladé holčičky a starší dámy na okrasu nemá film co nabídnout.

plakát

Death Note - Zápisník smrti (2006) (seriál) 

Dámy a pánové, připravte se na velkolepou jízdu s prastarým námětem honu na kočku a na myš s velkým zklamáním na konec!!! Což je tedy také trochu silněji nadnesené, neboť se dá říct, že L i Yagami jsou oba dva zároveň kočkou i myší, jde jen o to, kdo bude rychlejší. Málokdy se mi stane, že musím mermomocí vidět další a další díl, ale i přesto si některý pouštím víckrát za sebou, abych vychytal všechny detaily. Ne, že by vše bylo tak složité, ale nechci o nic přijít. A tak se prokousáváme přes Lightovo seznamování s Death Notem a Ryukem, objevení tajemného L, drsnou zkoušku Yagamiho intelektu (nejsilnější část - díl 7), objevení "druhého Kiri"... a tu bych asi měl přestat spoilovat :) Celý děj úžasně nadhazuje myšlenkové pochody obou hlavních postav až do pomyslné poloviny série, od které mne vše přestalo bavit a další díly jsem sledoval už jen ze setrvačnosti. Kirova tajemství, kdysi tak dobře chráněná, jsou najednou vyblita na stůl vyšetřovacímu týmu, místo božího eLa máme tentokrát dvě malé děti (asi aby ho součtem věků dorovnali) Neara a Mella... a já vám prostě nevím, ale už to nebylo ono, děj měl skončit v polovině a nazdar. S tím už ale nic neuděláme, proto se při obstojných 80% podívejme na Death Note a při volných chvílích poslouchejme jeho famózní soundtrack.

plakát

Počátek (2010) 

Když už si říkáte, že v dnešní době vychází jen samé spotřební filmy bez hlubší myšlenky nebo nápadu, náhle udeří Počátek a vyvede vás z omylu. Leonardo DiCaprio nikdy nepatřil mezi mé oblíbené herce už jen kvůli Titanicu (nikdy jsem si nepotrpěl na slaďáky, přestože alternativní vysvětlení příběhu s bláznivou Rose a jejím imaginárním přítelem Jackem zní zajímavě), a tak každý jeho film končil v mém pomyslném odpadním koši. Och já bláhový, o co vše jsem se za ta léta připravil a dodnes děkuji, že jsem na své "DiKapra leda ve snu" na chvíli opomněl. Nápad s pomyslným vykrádáním lidské mysli je zajímavý... nápad s vnuknutím myšlenky do lidské mysli je... úchvatný!!! A tak se pan Cobb se svým týmem vydává do několika vrstev lidského podvědomí, aby se vrátil ke své rodině. Ale o zámynku nám přeci nejde, jde nám o to, jakým způsobem pracují na nenásilném implantování do mozku C. Murphyho, vypořádávání se s depresemi DiCapria a záchranu K. Wanatabeho. To vše za doprovodu Hanse Zimmera s malým cliffhangerem na konci. Co víc k tomu říct, rád se i přes pomyslné mládí k tomuto filmu vracím, objevil jsem díky němu pár dalších tipů na zhlédnutí a s oblibou si pouštím samotný sountrack. Tleskám se svými 110%.

Poslední hodnocení (202)

Star Wars: Síla se probouzí (2015)

08.01.2016

Stmívání (2008)

odpad! 04.08.2014

Střihoruký Edward (1990)

02.08.2014

Ukradené Vánoce (1993)

02.08.2014

Soumrak mrtvých (2004)

02.08.2014

Srážka s mimozemšťanem (2011)

02.08.2014

Star Wars: Klonové války (2008) (seriál)

02.08.2014

Jednotka příliš rychlého nasazení (2007)

02.08.2014

Zahulíme, uvidíme 3 (2011)

02.08.2014

Reklama

Ovládací panel