Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (2 320)

plakát

ABBA: Mamma Mia! Story (2008) (TV film) 

Dokument o hudbě ABBY a o filmu Mamma Mia! 45 minut je akorát, člověk se tu i něco dozví (např. že Meryl Streep chtěla být zpěvačkou a proto jí nedělalo problém zazpívat hned napoprvé tak těžkou píseň, jakou bezpochyby je "The Winner Takes It All“) anebo i to, že ABBA se vlastně oficiálně nikdy nerozpadla. Rozhodně příjemně strávených 45 minut.

plakát

About Cherry (2012) 

About Cherry je zajímavý film z prostředí zajímavé branže. Má sympatické obsazení (potěší Franco a hlavně Heather) uvěřitelný příběh a skvělé prostředí San Francisca. Bohužel ve chvíli, kdy by měl příběh vyústit v něco víc, v něco, co by jej tak nějak uzavřelo, film skončí. Přišlo mi, že režisér a scenárista v jedné osobě chce jít moc proti proudu a nechat hodně otevřený konec k volné interpretaci diváků, ale nevím, mně to spíše přišlo jako laciný krok vyhnout se za každou cenu nějakému sdělení či žánrovým klišé. Tohle je ale jediná větší výtka k tomuto snímku, jinak se mi vcelku líbil a možná si jej někdy zopakuju. 70 %.

plakát

Ace Ventura: Zvířecí detektiv (1994) 

Velmi stručně - hned po zhlédnutí bych hodnotil asi slabšími čtyřmi hvězdami, ale s odstupem několika týdnů a hlavně s faktem, že jsem viděl už i druhý díl přeci jen jdu trochu níž. Protože až dvojka mi dala skoro vše, co jsem čekal od jedničky. Tohle je takový lepší průměr hlavně díky Jimovi. 60 %.

plakát

Ace Ventura 2: Volání divočiny (1995) 

Jak už jsem psal u svého komentáře k prvnímu dílu, takhle jsem si vždycky představoval Ace Venturu. Jako ztřeštěnou komedii, která se nebere ani na sekundu vážně a staví vše na grimasách a komediálním talentu Jima Carreyho. No nasmál jsem opravdu dost, škoda, že sem tam to s kvalitou vtipu bylo jako na horské dráze - jednou nahoře, jednou dole. Protože kdyby film byl takový jako jeho prvních deset a posledních pět minut, neváhal bych s plným počtem. Takhle hodně silných 80 %. Myslím, že oba díly si s chutí zopakuju.

plakát

Acid House (1998) 

The Acid House je solidně ujetý film, ale o tom až později… Masařka: Když se vám posere celý život během jednoho dne a když navíc potkáte Boha v hospodě, který vám řekne, že sice existuje, ale že je to líná píča, která na vše sere, myslíte si, že nemůže být hůř. Ale ono může. Jinak ocenil jsem hlavně ten vyhazov z fotbalu, protože za tu dobu, co žiju ve Skotsku (sice ne přímo v Edinburghu, kde se film odehrává) jsem poznal, jací jsou Skotové fotbaloví fanoušci, a myslím, že stačí, když napíšu, že jsou do téhle hry ještě více zapálení než my. 80 %. Měkkejš: Chlápek, co je opravdu měkkej. Vezme si prostitutku a vychovává její dítě jako vlastní a když se mu zahazuje se sousedem, tak mu není schopný ani jednu ubalit. Na téhle povídce mě nejvíce bavil Kevin McKidd, který "měkkejše" podal přesvědčivě. 70 %. Acid House: Asi nejdivnější povídka ze všech, aneb jaký to je být miminem, když vás přitahuje vlastní matka. Nicméně je to zábavné a chvíli i podivně strašidelné (mimika mimina, například). 80 %. Celkové zhodnocení: Tenhle film je opravdu dost ujetý. Ale když si na tohle zvyknete, stejně jako jsem si po chvilce zvykl já, tak se dočkáte podívané, na kterou jen tak nezapomenete. S Trainspottingem bych to moc nesrovnával, protože tohle si jede vlastní cestou a docela slušně. 80 %.

plakát

A co když je to pravda? (2005) 

Proč plný počet?? Řeknu to takhle: Žádný film mě doposud nerozbrečel, ale u několika jsem k tomu neměl daleko. Tohle byl ten případ. Nevím proč, ale tuhle pohodovou komedii si někde seženu a budu si jí pouštět častěji.

plakát

Adamova jablka (2005) 

Tak nevím, ale přišlo mi, jako by tento film psali dva různí lidé. Realista napsal první, vynikající, vtipnou a zároveň zajímavou polovinu. U této půlky jsem si říkal, že tento film je originální, chytrý a chce něco říct. Už jsem začínal přemýšlet o vysokém hodnocení, když najednou film sklouzne do své druhé poloviny. A tu jako by psal nějaký náboženský fanatik o tom, jak by to MĚLO podle něj na světě fungovat. SPOILER! Nebo si opravdu myslíte, že se člověk úplně od základu změní za nějakých šest týdnů? Že se z člověka, jemuž do jeho karty napsali "zlo" a který vzhlíží k fotce Adolfa Hitlera, stane humanista? Opravdu tohle někdo myslel vážně? Tomu jsem ani na minutu nevěřil. Fakt ne. A právě konec mě dorazil. KONEC SPOILERU! Adam's Apples je dobrý film. Bohužel jen dobrý. Ve své první půlce se mnohokrát přiblížil k pojmům jako "skvělý, chytrý, originální" ale ve své druhé to šlo spíše k "průměrný, nudný a (hlavně) utopický". Škoda, potenciál tam byl… 60 %.

plakát

Adamovo tajemství (2003) 

Po skončení filmu otevřu ČSFD a nestačím se divit… Jen 57 %? Chápu, že Young Adam není filmem pro všechny, ale k sakru, nepřiznat mu tu špinavou atmosféru, která filmem opravdu prolézala, nepřiznat ty skvělé herecké výkony (od Ewana přes Tildu a Emily) a hlavně tu zajímavou pointu? Někteří lidé jsou vážně zaslepení. Jen v jediné věci mě tento film zklamal, a proto nedám plný počet - je až moc průhledný. Po deseti minutách hned víte, na čem jste. Nicméně to vám umožňuje sledovat právě Adamovy reakce a ten závěr… sice slovo "lahůdka" se zde moc nehodí, ale potěšilo mě, že někteří lidé ještě nevidí svět tak "růžově". Znovu říkám - tenhle film není pro každého, ale pokud mu dáte šanci a nejste z těch prudérnějších typů, tak by vás tento snímek mohl docela příjemně překvapit, stejně jako mě. 80 %.

plakát

Aein (2005) 

Ze začátku je ten film téměř geniální. Narazí na sebe náhodou ve výtahu, pak znovu, pak na to hupnou no a pak… to jde z kopce. Nemyslím úplně z kopce, to bych nedával takové hodnocení, ale přesně po první souloži ten film pro mě ztratil kouzlo. Ta tam byla atmosféra, kterou film měl poměrně jedinečnou. Většinu času jsem tak sledoval vcelku průměrný film, který mě moc nebavil, bylo jasné, kdy se pohádají, kdy se usmíří… ale pak přišel konec, myslím úplný poslední záběr ve filmu a ten mě vcelku vzal. Ten mi připomněl tu první půlhodinu, kdy jsem si myslel, že jsem našel dokonalý romantický film (a ještě k tomu z Asie!) Bohužel, nestalo se. Aein není špatný film, ale ještě pár minut před koncem jsem si byl jistý, že mu víc než 60 % nedám. Ale jak už jsem napsal, ten konec byl parádní, tak to trochu zvednu nahoru. 70 %.