Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Komedie
  • Krimi

Recenze (87)

plakát

Eden vás vítá (2022) (seriál) 

Začalo to zajímavě a postupně to nějak celé umřelo. Přenést se už přes tu strašnou úvodní znělku dalo práci, tu ale naštěstí člověk může na Netflixu přeskočit. Příběh je zpočátku dobrý, časem jsou ale jednotlivé postavy úplně tupé a naprosto přehlíží strašnou spoustu věcí na které by v daném momentě opravdu stačilo říct “Ne, nechci, jste banda vrahů a vymazaných mozků”. Ale ne, tady jsme si mlčky přetrpěli plno napjatých pohledů mezi “hrdiny” a plno slizkých úsměvů od Astrid, kterou by popravdě stačilo vzít po hlavě kamenem a byl by pokoj.  Jo a naivita a blbost Erika, panebože. Btw kdo se na to jde podívat kvůli gay scénám tak ty, co stojí aspoň trochu za to jsou dvě. Jedna s třemi kluky a jedna s dvěma holkama. Málo.

plakát

Rekrut (2022) (seriál) 

Pořád nevím, jestli mě hlavní chlapec více baví nebo sere. Vedle něj mamča alá odvar Angeliny Jolie s ne vždy uvěřitelným ruským přízvukem a Pat a Mat z CIA kteří hlavnímu chlapci buď háží klacky pod nohy nebo se můžou přerazit by vymysleli/udělali něco dříve než on. Přesto je tohle binchworthy věc, bavilo mě to.

plakát

Bridgertonovi (2020) (seriál) 

Byla by to příjemná oddechovka, nebýt té nepřehlédnutelné snahy o diverzitu, která prostě ruší, nedává smysl a kdo se jen trochu vyzná v historii, úšklebku se neubrání...

plakát

Riverdale (2017) (seriál) 

To je tak úžasně...hloupé, přitom chytré a nečekané, a hlavě neuvěřitelně chytlavé. Fascinuje mě jak se děj přelévá z problému do problému, jak se postavy otřepou a řeší zase něco nového, většinou bez ohledu na předešlé trauma. Také jak se pokaždé propojí osudy jiných postav než v předchozí pasáži. Super!

plakát

Star Trek: Do neznáma (2016) 

Vnímám to jako návrat k původnímu Star treku. Spolu s lens flares zmizela ta vycizelovaná úpěnlivá minimalistická futurističnost a místo toho máme zamotanou nepřehlednou akci plnou divočin a divných, ale geniálních nápadů. Scénář je tentokrát odlehčený a místy velmi vtipný, využívající narážky a pravou star trekovou něžnou kousavost. Kirk je v průběhu jaksi upozaděn, vlastně těžko říct, na koho se tentokrát v příběhu soustředíme nejvíce. Což je dle mého názoru skvělé. Každý má svou roli. S třetím filmem přichází velká spokojenost. For Leonard Nimoy and Anton. <3 Btw hudba pořád stejně dobrá. :)

plakát

Heidi, děvčátko z hor (2015) 

Čekala jsem všelicos, ale film, stejně jako všichni vybraní herci překonal všechna očekávání. Milovanou dětskou knihu, příběh vytvořený ve fantazii jde v reálu zmastit hodně (viz. Hobit :D) ale tohle ze mě vymáčklo i slzu. :)

plakát

Noční recepční (2016) (seriál) 

Nebylo to špatné, ale nějak jsem pořád čekala, kdy se něco stane, a ono se pořád nic nedělo. Na to, jak to bylo v celku dlouhé (myslím všechny díly první řady dohromady), vydalo to děje na jeden nedokončený 120 min, film. Tak nějak zbytečně natažené a rozkahńané. Ne špatné, ale ne okouzlující...

plakát

Hamlet (2015) (divadelní záznam) 

Jakkoli se mi jinak Cumberbatch jakožto do hlavní role zasazený a celý snímek, film, seriál, hru táhnoucí herec začíná trochu přejídat, nedá se upřít, že do hry vkládá všechno a i přes to, že Frankenstein byl imo lepší, stálo to za to. A naživo to muselo být teprve skvělé.

plakát

London (2005) 

Ani nevím, co se mi na tom tak líbilo. Ale něco jo, docela dost. Hm.

plakát

Star Wars: Síla se probouzí (2015) 

Pokud se budu fakt snažit a nebudu myslet na předchozí filmy, myslím, že ty čtyři hvězdičky to dostat i může. Je tam vesmír, jsou tam lodě, jsou tam bitky a je tam Han Solo s Chewbaccou. Hudbu jsem bohuž v průběhu filmu nějak ani nezaregistrovala, hlavní záporak je mi dost nesympatický, což je vlastně dobře, a nesrovnalosti a chyby ve filmu nemám moc potřebu řešit. Ve chvíli, kdybych se snažila myšlenkově nějak navázat na původní Star Wars, hodnocení by šlo značně dolů.