Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Dokumentární
  • Krátkometrážní

Oblíbení herci (10)

Lino Ventura

Nejcharismatičtější muž světového filmu s neskutečně hlubokým pohledem. Když se přenesl přes role tvrdých chlapů na obou stranách zákona, podmanil si žánr hloboce psychologických filmů, v nichž zatím nenalezl pokořitele. S bravurou se zhostil i rolí komických. Nikdy nehrál roli milovníka, bránil se postelovým scénám, ale jak sám říkal, dokázal své city vyznat jinak, ať již to bylo drobným gestem, nebo jen pohledem.

Lino často hrál pouhým pohledem, pohledem očí s řasami, které mu dozajista záviděla kdekterá modelka. Lino Ventura pro mě znamená uhrančivý pohled, nádherný hlas a obrovské charisma, tohle všechno doplněné mimořádným hereckým talentem. Takhle nějak by měla vypadat dokonalost.

Gene Hackman

Skvělý ve všech filmech, ve kterých kdy hrál, i v těch, které si to nezaslouží. Výtečný charakterní herec, který se s přehledem uplatnil v akčních filmech i komediích.  Perfekcionista precizující postavu do nejmenších detailů.

Muž s nezaměnitelným hlasem. Ve scéně z filmu Dvakrát za život dokázal své emoce vyjádřit způsobem jezení. Sedí spolu s ostatními u stolu, mlčí a očima sleduje dialogy. A veškerou frustraci dává najevo ohlodáváním kuřete. Když chtěl v Mladém Frankensteinovi ještě uvařit espreso, smíchy odpadl i štáb. Reverend Scott nebo státní zástupce Caufield jsou perfektně zahraní akční hrdinové. A jen tak na okraj, erotická scéna s Jeanne Tripplehornovou ve Firmě prostě nemá chybu.

Woody Allen

Nejen brilantní scénárista a precizní režisér, ale především neopakovatelný komik. Bez jeho herecké přítomnosti jeho filmy výrazně ztrácejí na půvabu.

Bruno Cremer

Fantastický charakterní herec staré francouzské školy. Jeden z velké trojice, která si pro svoji práci vystačila s minimem výrazových prostředků, většinu odehrály mimické svaly a hromadu oči. Gabin - Ventura - Cremer, ani jeden již bohužel není mezi námi a hlavně nemají následovníků.

Daniel Auteuil

Skvělý charakterní herec v Manon od pramene a ve filmu Rozhovory s mým zahradníkem, báječný komik ve snímku KOndoMEDIE a Prachy v prachu, laskavý a přitom zábavný ve filmu Můj nejlepší přítel.

Bernard Blier

Na první pohled roztomilý pán se zvláštním úsměvem a lehce udiveným výrazem očí. Na druhý pohled neprávem opomíjený herec, který podával stabilně špičkové výkony ve vážných i komediálních úlohách.

Jean-Paul Belmondo

Sympaťák každým coulem, svým nestárnoucím úsměvem dokáže ošarmit i ve věku dědečka. Díky němu jsem získala představu o náplni slov enfant terrible.

Jérémie Renier

Skvělý jako kluk ve Slibu, feťák v Dítěti a odporný otec v Klukovi na kole. Definitivně mě přesvědčil ve filmu Cloclo. V  Belgii rostla a v Paříži už je nová herecká hvězda.

Otomar Korbelář

Krásný chlap, gentleman ze staré školy s velkým hudebním talentem a mimořádným civilním projevem.

Zdeněk Štěpánek

Ten hlas, ten hlas a ty oči...

Romantik, komik, tragéd, vše, co si račte přát. Hlavní role i štěky, vždy uhrančivý.