Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Poslední recenze (14)

plakát

Šílený Max: Zběsilá cesta (2015) 

L: Viděno v kinoripu, s otřesnými maďarskými titulky a příšerným, místy rozostřeným obrazem. I přesto je to jeden z nejlepší akčních filmů posledních let, který mi urval koule, které se snažím marně už dvě hodiny najít. Tom Hardy je ještě šílenější než původní Max a Charlize Theron aspiruje na cenu za nejvíc "bad-ass" ženskou postavu v mém žebříčku (ne že by jich tam nějak moc bylo). Ultimátní soundrack a tak dravá kamera, až jsem si říkal, jak moc podobní museli být kameramani chlápkům na šílených kyvadlech. Oslňující efekty, které zastiňují vše, od Avengers až po Ex Machina. Ne díky bravurnosti CGI efektů, ale všem těm promyšleným detailům, jako je třeba (relativně) realistické chování vozidel. Výbuchů si užijeme více než v osmdesátkách a některé akční pasáže patří za rámeček světové kinematografie. I když, celý film je jedna velká, adrenalinová jízda, kterou si budete vychutnávat plnými doušky. A ve chvíli, kdy se Max vydává do tmy, aby se postaral o jednoho slepce, říkáte si, že tohle je přesně to, co chcete vidět v akčních filmech. Mad Max je zpátky, větší, lepší, zábavnější a monumentálnější než jeho předchůdci. A je lepší, než dvojka. Ano, opravdu. Edit po shlédnutí v kině: By the way, věřili byste někdy tomu, že se objeví film, který má naprosto šílenou hantýrku a vy začnete odmítat pojmenovávat věci postaru? Rodiče moje přesvědčení, že musím dojet pro pár litrů benálu trochu nepochopili (díky bohu za ne úplně zprasený český překlad).

plakát

Žralokonádo (2013) (TV film) odpad!

Naprostá ujetost největšího kalibru. Chci si nechat vyrobit bombu v obchodu pro kutily, vzít si do ruky motorovou pilu a při skoku vysokém rozřezat žraloka. Hororové scény jsou jako když nejsou a zvláště ta v domě ve mě vzbudila tak šílený záchvat smíchu, až to pěkné nebylo. Hlášky jako "uhnětě, mám klíč" bych rád označil za kultovní, ale tento film je natolik velký výsměch všem B-čkovým filmům, že nezbývá než dát odpad a modlit se, aby třetí díl nikdy nevznikl. Naprosto chápu zdejší hodnocení, 5* bych dal rád taky, ale cukání někde v zadní části mozku mi to opravdu nedovoluje.

plakát

Until the Light Takes Us (2008) 

L: Lepší film o metalové subkultuře nenajdete. Pokud máte zájem podívat se do zasněžených, poklidných hájů v Norsku a pochopit, co se tam v devadesátých letech dělo, tento film je přímo pro vás. Nenásilně, velice intuitivně a sofistikovaně představí hlavní protagonisty i antigonisty (hlavně Euronymous jakožto hlavní představitel extrémních názorů). Fenriz, který celý dokument provází a vysvětluje je sympaťák, na kterém je vidět, že už si něco zažil, a hlavně nahlédnutí do jeho skromného bytu stojí za to. Zde přijdete o všechny iluze o tom, jak žijí, vypadají a mluví přívrženci black metalu. Pro mě osobně nejlepší dokument o metalu vůbec.

Poslední hodnocení (1 053)

Ash vs Evil Dead (2015) (seriál)

02.11.2015

Labyrint lží (2008)

11.10.2015

American Horror Story - Asylum (2012) (série) (S02)

11.10.2015

Impérium - Mafie v Atlantic City (2010) (seriál)

11.10.2015

Firefly (2002) (seriál)

11.10.2015

Fullmetal Alchemist: Bratrství (2009) (seriál)

11.10.2015

The Wire - Špína Baltimoru (2002) (seriál)

11.10.2015

Temný případ (2014) (seriál)

11.10.2015

Domek z karet (2013) (seriál)

11.10.2015

Reklama

Ovládací panel