Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Akční
  • Komedie
  • Krátkometrážní
  • Drama

Oblíbené filmy (10)

Poslední skaut

Poslední skaut (1991)

Film u kterého jsem si uvědomil, že k dokonalé zábavě mi nestačí, když někdo někoho praští, ale že ho musí nejdřív pořádně slovně utřít. Taky mi došlo, že svět je nebezpečné místo, kde na nás Satan Klaus číhá a my prostě musíme být připravení. Naučil jsem se pár obecných pravd, jako že "voda je mokrá, nebe je modrý a ženský mají tajemství". Zkrátka tenhle film mě osobně neuvěřitelně sedl, co se hlášek týká, tak obzvlášť u té původní verze, co mám doma na VHS a co je mnohem údernější, než ten odvar co vám pustí dnes v televizi, jsem se prostě neskutečně bavil a spoustu hlášek používám dodnes... Navíc Willis je zde ve vrcholné formě a přijde mi snad ještě lepší než v sérii Smrtonosných pastí. Vůbec postava Joe Hallenbecka je pro mě osobně dokonalá, hrdiny, co nejsou tak úplně hrdinové, ale spíš se potácí někde na okraji společnosti a dělají si srandu ze všeho i sami ze sebe zkrátka hodně můžu. Má to akci, má to napětí, neuvěřitelný humor, pár námětů k zamyšlení a tak kdykoli mám mizernou náladu, je tohle první film po kterém sáhnu. Navíc když se ráno probudím a kouknu do zrcadla, první co mě napadne je "Nikdo tě nemá rád, všichni tě nenáviděj, posereš to, usměj se čuráku...". No a tak když jsem měl vybrat svůj TOP film, bylo mi hned jasné co vybrat, protože tohle opravdu formovalo můj charakter.

S čerty nejsou žerty

S čerty nejsou žerty (1984)

Naprosto dokonalá pohádka, která je neskutečně vtipná a plná hlášek, které člověk s radostí používá a tak když pánům ve skladu spadnou nějaké ty krabice tak první co slyším je "Spadlo ti to Máchale, asi vítr..." a neubráním se úsměvu. Karel Heřmánek je rozhodně nejlepší vládce pekel jakého jsem kdy v pohádce viděl a i další herci jako třeba Petr Nárožný excelují. Takže pro mě naprosto kultovní dílo a druhé místo v mé TOPce, protože tohle si opravdu málokdy nechám ujít.

Tenkrát na Západě

Tenkrát na Západě (1968)

Tenhle film je prostě klenot, který svou hudbou, atmosférou i jednotlivými hereckými výkony člověka naprosto pohltí a okouzlí. I když má o hodně víc jak dvě hodiny, tak se člověk ani minutu nenudí a díky opravdu úžasné hudbě vše naplno prožívá. Navíc Claudia Cardinale je asi ta nejhezčí ženská, jakou jsem na filmovém plátně kdy viděl a obzvlášť zde je naprosto neodolatelná.

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

O tom, že "život je jak bonboniéra, a tak nikdy nevíš co ochutnáš" jsem vcelku přesvědčen, ale za sebe dodávám, že spousta bonbónů bývá často zkažená, nebo jinak jetá... Každopádně i tak mi tohle dílo přineslo naprosto dokonalý zážitek a poučení. Mě osobně stačilo k duševnímu prozření tvrzení hlavního hrdiny o tom že: "Pro hlupáka každý hloupý". V téhle jednoduché větě se pro mě skrývá mnohem víc moudrosti a nadhledu, než v celých filozofických úvahách o bonboniérách a můj duševní klid byl díky téhle prosté větě rozvinutý víc, než u Demolition Mana při pletení... Zkrátka jsem díky Forrestovi získal více pochopení a porozumění pro ty, kteří o mě mají špatné mínění a krásně jsem se naučil se nad toto povznést. Skoro bych i řekl, že to ze mě udělalo lepšího člověka. Každopádně tento film je opravdový skvost - milý, vtipný, inteligentní s neskutečnou dávkou nadhledu, který vám i vážné věci dokáže podat tak, že vás sice zasáhnou, ale psychicky nezničí, spíš naopak posílí. Tohle se dá zkrátka vidět kdykoli a vždy je to nádhera.

Sedm statečných

Sedm statečných (1960)

Naprosto úžasná hudba, skvělé herecké obsazení, parádní atmosféra a skvělé dialogy plné hlášek, které i na tváři těch nejdrsnějších chlapů dokáží vyloudit spokojený úsměv. Film na který se opravdu kdykoli velmi rád podívám a ke kterému mám velmi silnou vazbu, protože byl nejoblíbenějším filmem mého táty.

Monty Python a Svatý Grál

Monty Python a Svatý Grál (1975)

Následující text může obsahovat SPOILERY, i když jsem se je snažil podat tak, že člověku, který film neviděl vlastně nic nepoví ... Geniální dílo a hlavně sofistikovaný dokument ze života krále Artuše a rytířů kulatého stolu v kterém se skoro dozvíme odpovědi na palčivé otázky jako "Co je hlavní město Asírie?", "Jak se dostaly do Anglie kokosy?", "Kolikrát musí vlaštovka máchnout křídly, aby se udržela ve vzduchu?", dále nás autoři seznámí s tím, jak to bylo se svatým grálem, ukáží nám, kdo je nejnebezpečnější predátor, který nás ukouše svými ostrými zoubky a zjistíme slova, která nesmí být nikdy vyřčena. Zažijeme souboj krále Artuše s neporaženým černým rytířem, boj "čistého" sira Gallahada o svou vlastní počestnost a seznámíme se se statečným sirem Robinem, na kterého jen tak nezapomenete. A to je jen výčet pár drobností, které vám toto obsáhlé a veskrze úžasné dílko nabídne. Takže pokud máte mysl otevřenou a notnou dávku nadhledu dozvíte se věci, které jste nevěděli a ještě se u toho parádně pobavíte...

U pokladny stál...

U pokladny stál... (1939)

Pro mě asi nejlepší film s Burianem, nejoblíbenější "film pro pamětníky" a kdykoli na něj narazím v televizi, tak ho prostě dokoukám a pokaždé se bavím.

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Opravdu úžasný film se skvělým příběhem, hudbou i hereckými výkony a asi nejlepším závěrem, který jsem kdy viděl. Ten konec ve mě zanechal opravdu úžasné pocity a celý film se opravdu skvěle sledoval. Myslím, že své postavení ve zdejším žebříčku a i místo v mé TOPce si po právu zaslouží.

South Park: Peklo na Zemi

South Park: Peklo na Zemi (1999)

Mám rád South Park. Film má navíc ještě ke všemu hodně povedenou hudební stránku a některé písně jsou skoro až nakažlivé. I když je příběh prakticky jenom rozvedením nápadu z jedné episody, kdy rodiče proti vulgaritě tohoto dua už jednou bojovali v episodě, kdy ovšem zvítězil "výbušný průjem", přesto i tentokrát jsem se dobře bavil. Tedy kvalit seriálu možná film nedosahuje, ale u mě to dohání tím zpíváním a hlavně konstatováním, že: "Bůh, to je ta největší kurva ze všech", něco tak krutě pravdivého jsem už dlouho neslyšel, ovšem pouze za předpokladu, že Bůh existuje...

Shrek

Shrek (2001)

Vždycky je dobré vědět, že i když je někdo velký blbý zlobr pořád má šanci na to, že sbalí princeznu. Tenhle film mi dává naději :-)

Ovládací panel
155. nej uživatel Česko
142 bodů