Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Komedie
  • Sci-Fi

Recenze (442)

plakát

Total Recall (2012) 

Hezky udělané, dobře se na to kouká. Jinak je to samá akce, že se v tom člověk dokáže i ztratit. Taková spíše oddechovka...

plakát

Sněžné bratrstvo (2023) 

Dvě a půl hodiny! Známý příběh! Co tam tak dlouho může trvat? A bude to vůbec zábavné? Ano! Intenzivně natočené, chvílemi máte pocit, že jste obklopeni letadlem, případně kolem vás není nic než bílý sníh (pravda, že tady už člověk skoro ani neví, co to je). Celým příběhem provází vypravěč, co mě osobně nevadilo a pomáhalo mi to chápat souvislosti. Kamera byla výborná, hudba taktéž. Výborné, syrové.

plakát

Zlato Apačů (1954) 

Spíše psychologický western s dobrou atmosférou. Škoda některých zkratek v ději, ale vzhledem k době vzniku se na to dobře koukalo.

plakát

Den trifidů (2009) (TV film) 

Hlavním problémem této adaptace je její nezáživnost. Prostě to člověka nechává naprosto chladným. Knížku jsem sice nečetl, ale tohle zpracování prostě nefunguje. Trifidi rozhodně nebudí žádný strach, je to divně sestříhané, divně ozvučené. Příběh také takový plytký, místy velmi zkratkovitý. Takže celkově nic moc, navíc dabing spíše nic než moc.

plakát

Dým bramborové natě (1976) 

Rozvláčný film, který si tak nějak pomalu plyne, stejně jako hlavní hrdina žije. Postupně se tříbí jednotlivé charaktery osob, až do závěrečného finále. Atmosféře přidává i výborná Liškova hudba, která zkrátka dotvořila celkový obraz. I přes různé zákazy a další, výborný počin.

plakát

Bod obnovy (2023) 

Konečně český film, který není romantická komedie, neobsahuje fekální humor (vlastně žádný humor) a má vynikající vizuál. Jasně, příběh vás neposadí na zadek, ale celkově funguje slušně a nevybavuji si žádný blbosti, který by odváděli příliš pozornosti. Inspiraci vidím v klasikách žánru, mě se to zkrátka líbilo hodně. V kontextu v CZ produkci takový malý (možná spíš velký) zázrak. Víc takových filmů!

plakát

Hořící keř (2013) (TV film) 

Nepříjemná doba to byla. Nicméně, v čem se liší ta dnešní? Snad jen tím, že tu všude okolo nejsou ti fízlové a další, co tahali za nitky. I když... Třídílný film velmi silný, osobní. Výborná kamera, skvělá hudba.

plakát

Radioaktivita (2019) 

Velmi povedené. Konečně jsem si doplnil životopis a jako člověk přicházející do kontaktu s radiací (jen už vím, jak se k ní chovat a jak se chránit) jsem si to náležitě užil. I jako vzdělávací dílo můžu doporučit.

plakát

Spider-Man: Napříč paralelními světy (2023) 

Minulý film byl vynikající, úplně jiný než běžná animace, případně komiks. Tvůrci posílení úspěchem se tentokrát utrhli ze řetězu naplno a bylo to moc. Animace už byla příliš chaotická, dějově to neustále bobtnalo, až se v tom člověk ztrácel. Třeba to bude při dalším shlédnutí lepší, snad i po dalším díle to bude dávat větší smysl, ale zatím mě to nenadchlo.

plakát

Úžasný Mauric (2022) 

Tak tohle ne. Něco tak nudného, splácaného dohromady, jsem už dlouho neviděl. Animace ničím nevybočující, dnes standard, příběh naprosto tupý. Vypravěčské vsuvky naprosto trapné. Opravdu velmi nezáživné.