Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Dokumentární
  • Akční

Zajímavosti k filmům (127)

Altamira

Altamira (2016)

Na konci filmu je uvedeno, že malby jsou staré asi 35 tisíc let. Není to tak úplně pravda. Některé kresby byly zredigovány přibližně do tohoto věku pomocí moderních technik (původní odhady je uváděly jako mnohem mladší). Výjimečné obrazy bizona však byly namalovány časově blíže k malbám z jeskyního komplexu v Lascaux (před 17 tisíci lety).

Altamira

Altamira (2016)

Ve filmu je uvedeno, že se katolická církev postavila proti objevu a obvinila Sanze de Sautuolu (Antonio Banderas) z padělání. To není pravda. Neexistovalo žádné oficiální prohlášení katolické církve ve Španělsku ani ve Vatikánu o pravosti maleb v Altamiře.

Altamira

Altamira (2016)

Film je věnován José Antoniu Lasherasovi, který byl ředitelem muzea Altamira od roku 1991 až do své smrti 27. února 2016, kdy zemřel při autonehodě.

Horizont lásky

Horizont lásky (2019)

Kromě Německa se natáčelo také v Portugalsku.

Horizont lásky

Horizont lásky (2019)

Natočeno podle skutečného příběhu Jessicy Koch (Luna Wedler), která své vzpomínky vydala knižně v roce 2017. V Německu se kniha záhy stala bestsellerem a v ČR byla vydána v témže roce pod názvem „Blízko obzoru“.

Corrina, Corrina

Corrina, Corrina (1994)

Dvě scény, které se objevily v traileru, se nakonec do filmu vůbec nedostaly.

Náhlý strach

Náhlý strach (1952)

Dne 21. sprna 2015 byl snímek uveden v rámci 3. ročníku Noir Film Festivalu pořádaném na hradě Křivoklát, v programové sekci „Pocta Joan Crawford“.

Reklama