ddf76

ddf76

David Del Favero

14 bodů

od nejnovějšíchpodle abecedypodle hodnocenípodle roku vzniku filmu
<< předchozí 1 2 3 4 7 13 18 24
    • 8.2.2012  23:28
    Touch (TV seriál) (2012)

Zatim tezke hodnotit po pilotnim dilu, uvdim jak se to bude vyvijet dal. Ale musim rict, ze tento serial odstartoval skvele :).

• 8.2.2012  23:24
    TT3D: Closer to the Edge (2011)

Vyborny dokument o zavodu, kde uz zahynulo pres 230 zavodniku od roku 1902. Dokument o silencich, kteri maji radi rychlost. Kdo je aspon trochu fanda, toho tento dokument nadchne.

• 19.1.2012  23:51
    Bez motivu (1971)

Lahudka. Morriconeho hudba plus skvely dabing v cele s Cupakem. Jsem rad, ze jsem to videl s dabingem. Asi si prectu nejakou detektivu s inspektorem Carrelou. Dalsi zapomenuty krimi skvost je Muzska zalezitost (1981), kez by nekdo mel puvodni dabing.

• 30.12.2011  14:15
    Frozen Planet (TV seriál) (2011)

Jako tradicne opet skvely dokument z dilny BBC. Dechberouci zabery z obou zamrzlych polu planety plus vypravec Attenborough, takze je o zabavu postarano. Proste BBC je uplne jina liga nez ostatni v dokumentech.

• 30.12.2011  00:14
    Shirley Valentinová (1989)

Mily filmecek a zivotni role Pauline Collins. Snad to nekdy vyjde na DVD.

• 28.12.2011  20:56
    Na úrovni (1973)

Mile prekvapeni. Skvela komedie o milostnem trojuhelniku. Nektere hlasky by se mely vytesat :)). Skvely je i puvodni dabing s velkym D :).

• 18.12.2011  22:11
    50/50 (2011)

Maly velky film. Ustredni trojka vyborna (Gordon-Levitt, Rogen a Anna Kendrick) a jeste je doplnuje Anjelica Huston. Hudebni podkres velmi chytlavy. Opravdu hlasky Gordon-Levitta a Rogen jsou masakrozni, jejich cerny humor je kulervouci :). Pro me zatim nejlepsi film roku.

• 2.12.2011  22:26
    Kachna na pomerančích (1975)

Pozapomenuty klenot klasicke italske komedie ze 70. let. Povedena konverzacka. Slavici rulez :)).

• 24.11.2011  23:55
    Věc: Počátek (2011)

Spatny. Scenarista Eric Heisserer to snad psal po lobotomii a rejza byl snad totalne zhulenej behem nataceni. Naprostej paskvil tento radoby horor. Zlata puvodni Vec od Carpentera, tento film by byl rad i kdyby sahal puvodni verzi po kotniky, ale i na to nema :(. To je hnus velebnosti.

• 18.11.2011  23:04
    Wild Swimming with Alice Roberts (TV film) (2010)

Alice Roberts v tomto dokumentu ukazuje, co je tak pritazliveho na plavani ve volne prirode (v jeskyni, v rekach, v jezirkach). Inspiraci ji byla kniha Waterlog od Rogera Deakina. Ale jak je uvedeno na konci, nejlepsi je si zaplavat na nudu v jezirku, ale to v nasich koncinach uz vsichni vime :)).

• 11.11.2011  22:41
    Tři v tom (divadlo) (1981)

Skoda, ze je to bez divaku. Abraham je skvely :).

• 8.11.2011  22:52
    The Secret Life of Ice (2011)

Velmi povedeny dokument o ledu a Gabrielle Walker nam poodhali, jak fascinujici je led. Neni led jako led :).

• 29.10.2011  15:29
    Drive (2011)

Povedeny filmecek se skvelou hudbou. Prekvapeni podzimu :).

• 21.10.2011  18:44
    Pařba v Bangkoku (2011)

Nachapu, za co byli placeni scenaristi ? Obslehnout scenear z jednicky a zmenit lokaci. Velmi slabe, aspon ze pobavily fotky na konci.

• 9.10.2011  14:07
    Nejlepší film, jaký byl kdy prodán (2011)

Po Super size me dalsi vyborny dokument tentokrat o product placementu ve filmu. Doporucuji.

• 8.10.2011  23:02
    How Earth Made Us (TV seriál) (2010)

Vyborny dokument o geologie, historii a klimatu Zeme. Oproti originalu, ktery ma 59 minu a provazi dokumentem geolog Iain Stewart, tak ve slovenske verzi vsechny vystupy Iaina Stewarta vystrihali. Nechapu takove mrseni vyborneho dokumentu. Proto doporucuji se podivat na original.

• 8.10.2011  19:59
    Borci z Blue Mountain State (TV seriál) (2010)

I ve 3. serii je to porad narez, jen tak dal :)).

• 24.9.2011  22:46
    Neviditelné světy (TV seriál) (2010)

Dokumentarni lahudka o neviditelnem svete pro lidske oci. Vyborne udelane a se skvelym doprovedem Hammonda. Jsem zvedav, kdy to tupci na CT budou davat.

• 19.9.2011  21:42
    Cern: továrna na absolutno (studentský film) (2010)

Pro normalniho cloveka tento dokument neni. Na tomhle dokumentu je videt, ze to je studensky film a reziser si vubec neujasnil o cem to ma byt. Vetsina lidi vubec nevi co je kvark, proton a mezon atd, takze musi byt zakonite hodne zmateni. Obycejni divaci nemaji sanci se dozvedet, o co v Cernu jde a na jakem principu funguje. Chapu, ze je pro obycejne smrtelniky nejvic sexy urychlovac, ale je skoda, ze vetsina dokumentu neukazuje i dalsi oblasti badani v CERNU napr. medicina (cim ozarovat nadory, materialovy vyzkum atd.). Hodnoceni normalniho divaka bude asi mezi 2-3 hvezdickami, ja bohuzel patrim asi 0,01 % lidi, pro ktere neni sproste slovo kvark a mezon, takze na moje subjektivni hodnceni 4 hvezdicek moc nehledte :)).

• 11.9.2011  21:20
    Být dýdžej (TV film) (2011)

Jelikoz mam elektronickou hudbu rad, tak jsem se mrknul na tento dokument, jenze je o nicem. Reziser vubec o teto hudebni branzi nic nevi a proto vznikl nemastnej, neslanej dokument. Skoda.

• 26.8.2011  14:30
    Avec la peau des autres (1966)

Klasicke spionazni drama, plne zvratu, mrtvol a jak je v teto brandzi zvykem, nikomu never.

• 24.8.2011  16:33
    Závěť (2007)

Velmi slaby na Kusturicu. A jeste kdyz to srovnam s Cerna kocka, bily kocour, tak to je opravdu cajicek. Dve hodiny nudy, jen sem tam nejaky for. Tezka nuda.

• 20.8.2011  14:03
    Být, či nebýt (1942)

Zas takova slava to neni. Lepsi byla Ninocka. Par foru je vybornych (Hail ja, koncetrakovy Ehrhardt atd.). Chtel bych vypichnout Siga Rumana v roli plukovnika Ehrhardta, ten mel takovy parodicky role v krvi.

• 9.8.2011  13:33
    No Pressure (2010)

Velmi vtipne :)).

• 6.8.2011  15:52
    Pere Noël est une ordure, Le (1982)

Vyborna francouzska crazy komedie. Gérard Jugnot v roli maniakalniho a chladnokrevneho Jeziska, ktery se nestiti niceho, je super, ale i zbytek hereckeho ansamblu se velmi dobre doplnuje. Kouzelna hlaska Co mam delat, Zmacnete tlacitko je nezapomenutelna :)))). Skoda, ze tohle nikdy zatim neslo v televizi. Snad se to nekdy povede uvest na vanocni svatky :)).

• 31.7.2011  12:14
    Karigurashi no Arrietty (2010)

Tak Miyazaki ma dustojneho nastupce. Skvela japonska animovana pohadka s velmi dobrou hudbou. Jendoduchy dej neni na skodu, v jednoduchosti je sila :).

• 19.7.2011  23:34
    Bobby Fischer Against the World (2011)

Tak na tenhle dokument jsem byl hodne zvedavej, protoze jsem sachista. Fischer byl jednim z nejlepsich sachistu sveta a podle mnohych i vsech dob. Dokazal na cas poblaznit sachy i USA a to je co rict. V dokumentu se dozvime neco z dectvi Fischera, pak je velmi rozebiran jeho zapas o titul mistra sveta v sachu se Spasskym v roce 1972 a pak v posledni casti jeho skandaly a povaha (plivani na dopis, jeho antisemitismus, zadrzeni v Japonsku a nasledny azyl na Islandu). Skoda, ze dokument je jen hodinu a pul pro me by mohl byt klidne dvakrat tak delsi a prinest jeste vic zajimavosti o tomhle sveraznem schizofrenim sachistovy. Ted trochu k mym hnidopiskym poznamkach, ktere ale kvalite dokumentu neubiraji. Trochu se vic mohlo byt dokumentu, jak se Fischer probojovaval k svetovemu trunu v sachu (napr. vzdani boje o titul na zacatku sedesatych let, jeho nenevist k Rusum, protoze si domlouvali vysledky, skandal v Sousse, kde vedl turnaj kandidatu a odstoupil z prvniho mista a jeho fenomenalni cesta za svetovou korunou v letech 1970-72). V casti o zapase o titul mistra sveta se rozebira jen prvnich sest partii, podle me by tam minimalne mela byt i 13.partie, ktera vesla do dejin sachu (par poznamek ve 3.partii Spasskij vedel, jak reagovat na tah Jh5 , ale podle svych slov na to zapomnel, sice v 6.partii zahral Fischer tah c4, coz bylo prekvapenim, ale uz tak hral o rok driv proti Polugajevskemu). Nevim jestli to byl zamer tvurcu nebo necoho jineho, proc nezpovidali Spasskeho, ten jen vypovida z doboveho interview. Dalsi kdo chybel byl Lombardy, ktery delal Fischerovi sekundanta v zapase o titul. Jinak dokument doporucuji a pro sachisty by to mela byt povinnost, protoze je to prvni dokument o Fischerovi 3 roky po jeho smrti.

• 17.7.2011  19:15
    Elektra Luxx (2010)

Women in trouble me bavily vic. Tesil jsem na Hollyiny hlasky a tech moc nebylo, protoze je to spis vazne ladeny film nez komedie.

• 21.6.2011  09:00
    Killing, The (TV seriál) (2011)

Tak po prvni serii vraha nezname. Snad se to rozsekne ve druhe, dal by se to uz natahovat nemelo, jinak by se z toho stal odvar jako u jinych serialu.

• 3.6.2011  18:18
    Monty Don's Italian Gardens (TV seriál) (2011)

Vyborny dokument o historii a vzniku nadhernych italskych zahrad, ktere pak ovlivnily dalsi zahradni umeni v dalsich statech (napr. Francie a Anglie). Prvni dil je venovan zahradam kolem Rima, druhy dil se venuje zahradam kolem Florencie, treti dil se venuje zahradam na jihu Italie (kolem Neapole) a ctvrty dil se venuje benatskym zahradam a zahradam v mestecku Lucca a zahradam kolem jezera Maggiore. Opravdu pastva pro oci tento dokument a taky tip kam se podivat, az budu v Italii :).

<< předchozí 1 2 3 4 7 13 18 24