Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (499)

plakát

Živí mrtví: Počátek konce (2015) (seriál) 

Hodně slabý odvar nejlepšího seriálu všech dob. Poslední dvě slova z názvu by se měla vynechat, neboť to dělá Rickovi velkou ostudu.

plakát

Stopařův průvodce po Galaxii (2005) 

Ve valné většíně případů platí, že kniha je lepší než film, v tomhle případě to platí stonásobně. Knihu jsem četl a ta je opravdu trochu bláznivější, ale vůbec to nevadí. Bláznivost totiž v knize funguje a je roztomilá a zábavná. Jenže film tuhle "bláznivost" moc nezvládá a herci a děj působí dost směšně jako důsledek. Opravdu nadmíru hrozný film a Mos Def tady hraje absolutní odpad, nebo spíš jeho herecká povaha je tragická.

plakát

Enderova hra (2013) 

Tak dobré jako kniha to není a pokud už ji přečtete tak pozitivní filmová zkušenost je Vám zákonitě vzata. Autor knihy na konci samotné knihy vysvětluje jak musel být scénář pro film upraven oproti knižní verzi. Namísto vnitřního promlouvání se ve filmu používá vztah Endera a Beana k zajištění toho, že se divák bude moci s Enderem ztotožnit. To jak to dopadlo nebylo podle mne dostatečně dobré, ale samotný příběh je natolik kvalitní a geniální, že vysoké hodnocení většinou následuje. Jeden důležitý prvek, který ve filmu hodně chybí a proč dávám nižší hodnocení je opravdu minimální koncentrace na ty tréninkové simulace. V knize jsou tyto sekvence detailně rozebírány a to je to co nejvíce obohatí vaši fantazii.

plakát

Aloha (2015) 

Prostě to nefunguje. Podle trailerů to vypadalo úžasně a obsazení lepší být nemohlo, ale v realitě to fakt vůbec nefunguje. Navíc Aloha je jeden z mála filmů u kterých je opravdu těžké najít kde přesně se stala ta chyba. Dle mého to tak zkončilo díky scénáři. Ty motivy se kterými Crowe pracuje jsou v teorii dost zajímavé, ale na plátně to prostě vyšumí. Velké zklamání a kdyby zůstalo jenom u traileru tak by to vůbec nevadilo.

plakát

Šofér (2014) 

Teda jako celek to do sebe moc nepasuje, ale má to pár kouzelných momentů. Mezi ně určitě patří experiment s tím jak se ne/úspěšně rozejít s mužem. Patrick Wilson to vzápětí přebije hodně sladkou a vtipnou pomstou. Jessica Alba už se moc na plátně nepředstavuje, ale když ano tak to tentokrát stojí za to. Poslední scéna aspoň vynahradí ten dosavadní guláš a vykouzlí úsměv na tváři.

plakát

Volejte Saulovi (2015) (seriál) 

Pořád je to nadprůměr. Překonat to Breaking Bad prostě nemůže a to jednoduše díky osudovosti - Breaking Bad mělo mnohem více prostoru, Saul v tak potencionálně hrozné situaci jako Walter není a z toho plynou i ne tak bohaté možností tohohle seriálu. V čím se může Better Call Saul poměřovat s Breaking Bad je scénář s originálními nápady a myšlenkami. V tomhle prostě konkurence jiná vůbec nestačí.

plakát

Zvrat: Washingtonovi špioni (2014) (seriál) 

Strašně nudné...i když to má několik kvalit a dostaneme i výbornou romantickou linku a jednu skvělou scénu na britské párty tak je tohle i přesto zklamání. Druhá sezona byla odklepnuta...

plakát

Good Kill (2014) 

Kdyby tohle spatřilo světlo světa někdy před pár roky, mohlo to mít mnohem větší dopad než teďka. Už všichni totiž víme jak to s těmihle drony chodí, takže to diváka zas tak nepřekvapí, ale pořád je několik částí nesmírně sugestivních. Tohle je taky film o tom jaký charakter dnes válka má - dissociativní charakter. Válka je dneska skoro videohra, stačí zvládnout dobře XBox a můžete bejt pilot v americký armádě. Už se nediváte soupeři do očí, když ho chcete zabít. To je fakt divný a pro hlavní představitele to přináší nesmírnou nudu. A kluci z CIA si s tím moc starostí nedělají - double-tap, triple-tap, trefíme je na pohřbu....

plakát

Hunger Games: Síla vzdoru 1. část (2014) 

Tohle si zasloužilo možná tak jednu televizní epizodu, ne 2-hodinovej flák. První dva díly Hunger Games byly výborné, ale povaha třetího filmu je úplně jiná, žádné hry, ale spíše budování atmosféry pro velké zakončení. Určitě se z toho dalo vyždímat mnohem více.

plakát

Poslední chlap na Zemi (2015) (seriál) 

Forte se pro tuhle roli narodil. Forte je ten herec, který jako charakter v HIMYM zažíval silné krvácení z nosu vždy, když dostal erekci, která se mu přihodila kdykoli viděl nějakou ženu v baru. Tenhle seriál je neskutečná sranda, neboť virus zabije prakticky veškerou populaci a Forte, poslední muž na zemi, touží po ženě. Bohužel poslední žena na Zemi nesplňuje ani v nejmenším jeho představy. Nutno dodat, že hodně brzo se objeví January Jones a co se stane dál...to stojí za to. Nejlepší komedie roku.

Ovládací panel
4 body