Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (647)

plakát

Všem klukům, které jsem milovala (2018) 

Stroj času do konce devadesátek, kdy se točily nevinné, odzbrojující romantické komedie, které bezostyšně vykrádaly Shakespeara i Jane Austen. Tahle středoškolská romance, navzdory internetu a sociálním sítím, je rozkošným a překvapivě svěžím anachronismem, v níž hlavní roli hrají ručně psané dopisy nedostupným idolům, školní lyžák a flaška. Pro generaci dnešních pozdních dvacátníků/třicátníků příjemně nostalgický výlet do puberty.

plakát

Star Wars: Síla se probouzí (2015) 

Abramsovy filmy jsou pro mne esence hravostí a humanity, ale také nostalgického ohlížení do doby analogové, aniž by mu to bránilo užívat moderní technologie. Tentokrát je z toho krása vesmírná a můj nejmilejší SW díl, v němž je temná a světlá strana Síly trojrozměrnější než kdykoliv předtím, sága, kde se v černých koutech vesmíru hledá naděje, aniž by se ustupovalo zlu, pohádka, v níž se princezna zachraňuje sama. A Abrams tu stejně jako ve Star Treku hraje jak roli zručného průvodce, tak roli okouzleného dítěte, které stále odzbrojují kouzla filmová magie.

plakát

La La Land (2016) 

Ná-la-la-la-dovka, ktera vystihuje atmosferu hrisneho mesta Andelu.

plakát

Star Trek: Do neznáma (2016) 

Abramsovské kouzlo z objevování neznámých světů zmizelo, není tu hravost a kultovní hlášky z jedničky ani arcilotr benediktovských kalibrů a obraz postmoderních hrozeb z dvojky. Co tedy zbývá? Famózní herecký ansámbl, který funguje jako mezihvězdný pohon a tmelící pojivo mezi těmi slabšími články. Ale jízda na setrvačnost je pro posouvání hranic příliš málo. 70%

plakát

Svítání v Hongkongu (2015) 

Hongkongska variace na kultovni walkie-talkie Before Sunrise. Newyorsky banker a kalifornska designerka s cinskymi koreny se potkaji na ostrove, na nemz se ostre stretava britska kolonialni minulost a pevna ruka pevninske Ciny. Mezi mrakodrapy a tradicnimi nocnimi trhy si povidaji o rozdilech mezi LA a New Yorkem, o Hongkongu, o vztazich, o lasce, o svych snech, o nahodnych setkanich a take o svete, v nemz se rozdil mezi expatem a imigrantem mnohdy stira a kde kazdy odnekud prichazi....Film klade nekolik znepokojivych otazek o dlouhodobych vztazich. Presne ty, ktere si neradi pripoustime, natoz, abychom na ne odpovidali. Kde vlastne zacina slippery slope?

plakát

Sázka na nejistotu (2015) 

Brilantní, vtipná a smutná sonda do prohnilého nitra amerického bankovnictví.

plakát

Správnej dres (2015) (TV film) 

ČT má o jedno Kolečko více, než by potřebovala.

plakát

Sherlock: Přízračná nevěsta (2016) (TV film) 

Nejočekávanější vánoční dárek v originálním balení se proměnil v danajský dar, který bych nejradši vrátila. Jako uberfanynka Sherlocka i Cumberbatche na tenhle viktoriánský přešlap/metamasturbaci na kokainu hodlám co nejrychleji zapomenout. A doufat, že to byl jen zlý sen.

plakát

Český žurnál - Matrix AB (2015) (epizoda) 

Nejdřív Klusák natočil Český sen, teď ukázal českou noční můru. Je to tragikomické, ale v případě AB mu stačilo zoufale málo: nastavit zrcadlo. (diktafon a kameru.) 70%

plakát

Quantico (2015) (seriál) 

Lost Gossip Girl in Homeland. Se vším dobrým a zlým, co k tomu patří. 70%

Ovládací panel
55. nej uživatel Česko
534 bodů