Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Oblíbení režiséři (10)

Martin Scorsese

"PAN MAFIÁN". Žijící resp. stále točící režisérská legenda, která mě mj, naučila milovat film jako takový a tím pádem přivedla na tyto stránky. Za Poslední pokušení krista, Casino, Mafiány, Taxikáře, Zuřícího býka, Mys hrůzy, Skrytou identitu, Barvu peněz, Věk nevinnosti, Prokletý ostrov , Huga a jeho velký objev..... za to, že (stále) točí. Děkuji! 

Francis Ford Coppola

Ani v nejdivočivějším snu by mě nenapadlo, že se bude někdo schopen přiblížit (natož dorovnat) atmosféře a pocitům, které jsem zažíval při čtení  románu Maria Puza o jedné mafiánské dynastii ( Corleonů ) jménem GODFATHER! Hned v těsném závěsu je to potom válečné čiré šílenství z Vietnamu v podobě Apokalypsy.Dále za Vyvolávače deště a Drákulu.

Miloš Forman

"PAN (lidské) drama". Další důkaz toho, že to (Ti) nejlepší vzniká (utváří se), pod nátlakem. Škoda, že naplno mohla jeho genialita resp. lidskost propuknout až za mořem. Za nejlepší snímek všech dob Přelet nad kukaččím hnízdem! Dále za Hoří, má panenko, Černý Petr, Amadeus, Valmont, Lid versus Larry Flynt, Muž na měsíci. p.s. škoda, že je Miloš "na stará kolena tak "línej a vybíravej" (co se filmových námětů a režisérské práce) týče.

William Wyler

"lepší časy už asi nepřídou"..... TOP3 : Ben Hur, Prázdniny v Římě, Velká země

Sergio Leone

Jo jo,  Tenkrát......to byly časy!

"Můj pohled je občas dětinský, ale upřímný". Díky za to mistře, není "vás takových" mnoho.

Joel Coen

"MISTR ironie, sarkasmus a černý humor": Fargo + Big Lebowski + Millerova křižovatka+Tahle země není pro starý +Po přečtení spalte + Bratříčku, kde jsi? a zresuscitovaný western v podobě Opravdové kuráže......

Paul Thomas Anderson

"MISTR psychologie a existenciálna"- jednoduše (vždy) až na krev". Jednoznačně za Magnolii, Hříšné noci a Až na krev!

Ridley Scott

"Pan vizionář". Jednoznačně za Vetřelce a Blade runnera. Dále za Amerického gangstera, Labyrint lží, Thelma a Louise, Gladiátora a black hawk down.

David Lynch

"MISTR tajemno". Kolikrát si při sledování jeho snímků ke konci říkám, ví alespoň samotný David, co tím chtěl říci :-) Že umí, ale natočit ( a to skvělě ) i " obyčejný lidský příběh " , o tom nás všechny přesvědčil ve snímcích Sloní muž a v příběhu Alvina Straighta. Dále jednoznačně za Mulholland drive, Modrý samet, Zběsilost v srdci, Městečko Twin Peaks, Lost Highway.