Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (24)

plakát

Ocelová pěst (2011) 

Film jsem viděla jen letmo, než jsem šla do kina na Vetřelci remastered edition, protože už podle obsahu vím, že bych se na sračku tohohle typu nikdy nepodívala. Překvapivě ale musím uznat, že film měl něco do sebe. Předně Hugh Jackman a hlavně Dakota Goyo, který nevím proč všem tady přišel nesympatický.Naopak bych řekla, že lepšího prcka jsem ve filmu hodně dlouho neviděla, doufám že má před sebou slibnou kariéru. Dále se mi líbilo, samozřejmě na poměry rodinné blockbusterové kravinky, že scénáristé napsali Hughovu postavu tak, že si s počátku nebrala servítky vůči synovi, ten mu sloužil jako nástroj pro vydělaní peněz a nebál se mu to přiznat. Úplně nejvíc se mi líbil potenciál, který byl ve filmu obsažen ale nevyužit a zazděn nějakými hloupými roboty pro malé děti nebo hloupější skupinu diváků. Zkuste si představit film, kde místo zápasů Robotů jsou prosté zápasy kohoutů nebo psů. To by film najednou dostal dynamiku že ? :) Odehrávalo by se to v nějakých odloučených lokalitách klubech po tržnicích Postavy by brali tento nelegální způsob obživy se stejnou všedností a samozřejmostí jako tady souboje robotů, kluka by zachránil nějaký starší pes a fotr by ho dal do klece kde by ho roztrhal nějaký rotvajler... kluk by nebrečel naopak by psa ještě více kybycoval aby se vzchopil a pak by po prohře jen znuděně odešel hrát si na mobilu :) drogy, sex, prodej orgánů vaření psi no prostě vše... ach :) Proč ti hlupáci od Assylum nevezmou vždy nějaký snímek a nepředělají ho s podobnou vizí nekompromisní reality s až groteskně černými postavami... no protože by si je hned všichni zamilovali a korektní debilcí a ochránci zvířat by se posrali:)

plakát

Frajer Luke (1967) 

Lukeovi bych odpustila i trojnásobnou vraždu ;) V těchto filmech vidíte tu nezpochybnitelnou životní pravdu štěstí a radost není výsada bohatých ba naopak, čím chudší lidé, tím si dokáží vážit maličkostí a těšit se z života víc. Nemusíte být ani svobodní ale ta jiskra ta nespoutanost a živelnost je ve vás.. je v každém z nás, stačí jí jen probudit a doopravdy žít.

plakát

Terminátor (1984) 

Jako malé se mi první film moc nelíbil. Vyrostla jsem na akčnější a rodinnější dvojce. Ke všemu,1 jsem měla na VHS s jednohlasným dabingem od toho našeho dabingového Lucifera. Jenže, čím jsem starší, tím víc je jednička lepší než dvojka. První a neoddiskutovatelně kvalitnější věcí na filmu je hudba, hned za ní neutěšená punková atmosféra specifická pro 80 léta, trefné herecké obsazení a kamera. Spojení těchto věcí pro mě vygradovalo ve dvou docela nenápadných scénách. Střetnutí všech 3 postav v klubu. Dokonalá scéna plná náhod a omylů, Slabá ustrašená Sára sedí nesvá u stolu, děsí jí člověk, který jí pronásleduje. Depresi dokresluje Tane McClure zpívající YOU GOT ME BURNING. Sára zvrhne limonádu, sehne se, v tu chvíli kolem projde její životní Nemésis.. Narovná se, uvidí za barem cizince, který se na ní upřeně dívá.. Začne hrát varovná hudba.. Na druhé straně klubu se z ničeho nic jako kdyby jí slyšel otáčí Terminátor a sebejistě si klestí cestu ke svému cíli.. hraje melodie která rozbuší srdce.. Osudy se střetávají.. Opravdu mě nenapadá že by v historii filmu existovala hudebně, obrazově, herecky a celkově vším dokonalejší scéna. Druhá je, když popálený Terminátor projíždí garážemi a hledá Kylea se Sárou. Tady se mi líbil nebo spíše děsil Arnoldův výraz, kdy se skoro až pomstychtivě ohlíží a hledá je. Po té doslova vykulí oči a začne střílet. Arnold zahrál opravdu děsivého hnusáka.

plakát

Poslední rytíři (2015) 

X-tá variace na legendu o 47 roninech. Na rozdíl od paskvilu s Reveesem se na tenhle film dá dívat, hlavně díky Cliffu Curtisovi, občasnému českému komparsu a očekávání jak ten hlavní slizoun Aksel Hennie dopadne. Akorát musíte přistoupit na podivnou, multikulturní fantasy utopickou ideu světa a zapomenout že jste kdy viděli Chushingura - Hana no maki yuki no maki :)

plakát

300: Bitva u Thermopyl (2006) 

Tento film, stejně jako předloha Franca Milerra (vycházejíc ze skutečné události) je ten nejlepší příklad, jak ukázat povrchnost, infantilnost, samoúčelnost a hlavně zbytečnost komiksů, jak na poli "literatury" tak filmu. Více později..

plakát

Kmeny - Hipsteři (2015) (epizoda) 

Dokument vcelku přesně vystihl, jak sebestřední, na módě a stylu závislí a arogantní chudáci, ti dnešní hipsteři jsou. Samozřejmě potvrdil i to, že nemají naprosto nic společného s beatnickou generací, díky které vznikli.

plakát

Tuláček (1997) (seriál) 

To je hrůza, na Tuláčka se už nedá dívat. Ne že by večerníček nějak zestárl ale při představě, že jsou matka Liška, Tulačkovi bráškové i samotný Tuláček dávno mrtví a hnijí někde v tmavém lese, dávno zapomenutí, tak je mi smutno a už bych se na to znova nikdy nepodívala :´(

plakát

Žofka a její dobrodružství (1988) (seriál) odpad!

Nemyslíte, že ta opice byla Macourkovou alegorií a Žofka byla ve skutečnosti cikánka ? :-) Rozhazování rukama, nevkusné oblečení, řvaní na ulici, pořád nic ? :-))

plakát

Rákosníček a hvězdy (1975) (seriál) odpad!

Jak krásné poslouchat vychlastanej hlas Bohdalové. Pro děti jistě velice přínosné..