Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Animovaný

Zajímavosti k filmům (70)

Vivo

Vivo (2021)

Lin-Manuel Miranda napsal nejen všechny písně k tomuto filmu, ale také propůjčil svůj hlas titulní roli medvídkovi kynkažu.

Nahý mezi vlky

Nahý mezi vlky (2015) (TV film)

Během května 2014 bylo vybráno 100 komparzistů z Česka na dotáčení některých scén u památníku pravého koncentračního tábora Buchenwald v Německu.

Nahý mezi vlky

Nahý mezi vlky (2015) (TV film)

Němečtí filmaři si pro natáčení prostor koncetračního tábora Buchenwald vybrali Lešetice u Příbrami. Tam se nachází bývalý vojenský prostor, který byl vybudován v letech 1947-49 německými válečnými zajatci. Od roku 1949 začal tábor plnit účel tábora nucených prací pro politické vězně nastupujícího komunistického režimu, momentálně slouží jako památník Vojna.

3 sezóny v pekle

3 sezóny v pekle (2009)

Pár filmových scének připomínající Vídeň se natáčelo na libereckém vlakovém nádraží a v okolí divadla F.X. Šaldy na náměstí Dr. E. Beneše. V Praze se točilo v Jindřišské ulici a na Senovážném náměstí.

Babylon A.D.

Babylon A.D. (2008)

Snímek byl natčoen v barrandovských ateliérech a v Ostravě-Vítkovicích, kde několik stovek obyvatel z okolí ztvárnilo uprchlíky a různé epizodní postavy. Chrám, kde byla Aurora, je pak ve skutečnosti lom Velká Amerika, nacházející se přibližně 30 km jižně od Prahy.

G. I. Joe

G. I. Joe (2009)

Při nátáčení akční scény v České republice se na pražském Rohanském nábřeží u hotelu Hilton srazil autobus s několika vozidly. Nehoda si vyžádala několik vážně zraněných lidí.

Ohnivý oceán

Ohnivý oceán (2004)

Natáčení v Maroku znepříjemňoval všudypřítomný prach a časté písečné bouře.

Purpurová barva

Purpurová barva (1985)

Film režiséra Stevena Spielberga získal 11 nominací na Oscara, ale ani jednu sošku nezískal.

Daredevil

Daredevil (2003)

Ben Affleck (Matt Murdock) při natáčení nosil neprůhledné kontaktní čočky, aby věrohodně napodobil orientaci nevidomých.

The 80th Annual Academy Awards

The 80th Annual Academy Awards (2008) (pořad)

Kvůli stávce amerických scénáristů, která trvala 100 dní, bylo ohroženo i 80. udělování oscarů.

The 80th Annual Academy Awards

The 80th Annual Academy Awards (2008) (pořad)

80.udělování cen americké Akademie filmového umění a věd proběhlo 24. února 2008, už po sedmé v losangeleském Kodak Theatre .

Reklama