Zasazení zombie na černošský kontinent byla trefa do černého. Nemám problém s nedějovostí, co mi ale vadí, je, že ten film nemá pořádný cíl (banální historka o záchraně rodiny, zlatá McCarthyho Cesta, kde rodinka chtěla aspoň k moři). A vůbec, není to ani moc dobře odvyprávěné. Obrazově ale paráda, vůbec to nevypadá na low-budget, který to určitě mělo.
Myslím si, že hodnocení se budou odvíjet na základě toho, jaký konec si kdo přeje. Za sebe můžu jenom říct, že na podobný film jsem čekal 10 let (od Znamení) a to nervydrásající čekání na to "co je tam venku" je srovnatelné např. s tím "co je pod tím poklopem" v Lostu. Mysteriózní pecka. 9/10
První dvě kapitoly by se s lehkou nadsázkou daly považovat za cestománii Naniho Morettiho po rodné Itálii. Třetí a nejlepší kapitola je pak nesentimentální boj režiséra s rakovinou. Take it or leave it.
Lucky McKee, you lucky bastard. Film, který by sám o sobě mohl fungovat jako dusné rodinné drama bez titulní Ženy. Jeden z hororů roku, navíc s nejlepším žánrovým soundtrackem.
A Lonely Place (With a Lonely People) to Die. Ta nejklasičtější duchařská story s upgradovanými klišé (stejně jako v Insidious) a blaženou nevědomostí, co se to tam vlastně děje. Rozhodně ne pro každého, ale já si ty pomalý záběry náramně užíval. Zajímavost: ve stejném hotelu pobýval před pár lety štáb během natáčení House of the Devil, režisérova předchozího filmu.
Sypu si popel na hlavu, že jsem si nepočkal na kino, protože The Flowers of War je vážně skvělý film. Emoce sice pohříchu nefungují a film je celkově nevyvážený, místy až moc kladoucí důraz na odvahu (jednotlivce, skupiny), ale má sílu zaujmout. A chválit Balea? To by bylo jenom nošením dříví do lesa. :-)
Dovolit si ignorovat film, který se objevuje v hororových žebříčcích za rok 2011 a který má na Rotten Tomatoes 84 % kladných recenzí, by byl luxus, který si nemůžeme dovolit. :) Wake Wood je spíš kingovský, než hammerovský a v první části téměř vynikající. Ke konci se to bohužel trochu zvrhne, ale závěrečná tečka zase vše spraví.
Malá 3dílná antologie na téma obsese natočená za mrzký peníz, zato s velkým srdcem. První dvě povídky nestojí za řeč, ale pak to přijde. Simona Rumleyho okamžitě nakoukat, protože to, co předvedl v posledním segmentu (Bitch), je žánrový vrchol roku 2011. Od Requiem za sen jsem neviděl podobně silné finále s tak drtivým dopadem a perfektně zvolenou hudbou. Za málo peněz hodně muziky. Jedna z věcí, na které budu v souvislosti s letošním filmovým rokem nejvíce vzpomínat.
Čekal jsem sice větší zapojení do hry (pravidla hry nejsou vůbec nastíněna) a karty se rozdávají neúměrně dlouho, ale neurazilo. Na nic si to nehraje a i přes laciné triky a sterilní mučení to baví. 5/10
Mám slabost pro moderní upíry, a tihle jsou obzvlášť IN. K Twilightu bych to vůbec nepřirovnával, to spíš k We Are What We Are, kde se také klade důraz na rodinu. Ovšem tady jsme v mainstreamu, takže nic artového. Pěkný vizuál, pár moc hezkých nápadů a i fanoušci Martyrs si přijdou na své. :)
Průměrek (Wadzilla 4*, I was a Teenage Werebear 2*, The Diary of Anne Frankenstein 3*), který si nejvíc užijí fanoušci Tromy. A František Fuka. Ten by se na tomhle filmu vyřádil a vyspoileroval všechny gross scény, protože to je to jediné, co umí.
At first I was like... hahaha, výbornej vtípek s pěšcem, super kost Kate Bosworth, víc než fajn první polovina a mini role pro Shanea z Shieldu. But then! Ještě nikdo nikdy nezahrál svého dementa tak strašně jako tady Dominic Purcell, druhá polovina absolutně ztrácí na síle a film se vyhrotí z ničeho. Zbytečný film, zbytečné násilí. 5/10
Přišlo mi trošku na škodu, proč se za každou cenu musely vysvětlovat pohnutky všech postav (ta s Constantine je úplně zbytečná). Jinak není moc co vytknout. Koná se zde především herecký souboj o to, kterou z postav si zamilujete víc. A šance mají všechny stejné. U mě nepřekvapivě zvítězila Jessica Chastain. :)
Díkybohu za ten žánrový odklon ve druhé polovině snímku! Kdo by chtěl další nudnou exploatační sračku (kterou film také v první polovině je). Dobře, podle komentářů 99 % lidí zde a na IMDb asi všichni. Tady ale souhlas s J*A*S*Mem a plus tvůrcům filmu za jejich odvahu šlápnout někam jinam.
Plus k dobru za občasnou naléhavost, jinak bída. Postavy se celý film chovají přesně podle potřeb scénáře, herci nepřesvědčiví a co mě nejvíc sere, je, proč ten film není aspoň trochu odvážný, když už i u nás mohou vzniknout podobné žánrovky. Zkrátka sázka na jistotu, jejíž každý záběr jsme už někde viděli minimálně 400x (francouzské thrillery) a to vždy lépe.
Je příjemné zjistit, že ty rodinné hodnoty ani nebolí a že film vypadá o půl hodiny kratší, než ve skutečnosti je. A na co už vůbec nevypadá, je na film od Shawna Levyho (jenom místy je to občas moc, ten kluk asi pije moc coly). Hlavně zápasy robotů v aréně nejsou vůbec hloupé, žádná taškařice, zkrátka profesionální sport budoucnosti. A to snímání smetánky žeru. A to dojemné závěrečné Jackmanovo stínování taky. A vlastně celé je to docela bomba. Transformers 3 patří ve srovnání s tímhle do šrotu.
Eat shit and die. Tom Six si splnil sen a degradoval lidstvo na úroveň pouhých členovců (hmyzu). Nenechte se zmást vysokým hodnocením, dvojka je stejná sračka jako jednička, hloupá a s minimem dialogů, odehrávající se v nějakém paralelním vesmíru, kde neexistují žádná pravidla a žádná policie, a kde Martin je sám svým Bohem (i když to může a nemusí být omluvitelné, je tu jistá teorie; a pokud je správná, je Tom Six chytřejší, než si myslíme). Černobílá forma filmu sluší a padne mu jako huba na prdel a částečně tím tak zakrývá režisérovu neumětelnost. Pro mě ve výsledku lepší než "psychologičtější" jednička. V jednu chvíli se smějete a o chvíli později si dáváte ruku před pusu. Ano, splnil, co předsevzal. :) Zábavná sračka. P.S.: Ashlynn Yennie si po tomhle filmu snad už nemůže nikde jinde zahrát. :) P.P.S: tak VODrip je skutečně cenzurovaná verze a chybí v ní 2 minuty.
Ať si všichni hateři říkají, co chtějí, tvůrci PA jsou mistři autenticity. Pokud chcete vidět další exkurzi do domácnosti, kde straší, není o čem. Trojka je tak trochu návrat k originálu, ať už stylem strašení či atmosférou. Úžasné v detailech (přehlížená výprava, design místností - ten barák bych si chtěl celý projít), naprosto přirození herci (ty holčičky jsou báječný - údajně z 90 % všechno improvizace). Zklamalo pak jedině finále, které není tak intenzivní a pamětihodné jako u 1/2 a působí tak trochu odfláknutě. Přesto velký obdiv k celé téhle franšíze. Krmí si pokladničky naším strachem a já jim rád přispěju tím svým i příště. 3,5*
Šel bych na 4*, ale přišlo mi to dost nesrozumitelný (a nejen mně, viz zahraniční fóra). Těch 120 minut ale uteče jako voda a kouká se na to vážně pěkně, ať už je to jaké chce. mackey: ohledně toho gore bych skoro až řekl: "Jen co by se za nehet vešlo."
Nadčasové. Vliv italského neorealismu je tu jasně patrný (neherci, dokumentární styl, točení v reálných podmínkách). Co mě ale nejvíc fascinuje, je spád a rychlost filmu. Žádné politické kecy okolo, jde se rovnou na věc. Kde by dnes bez Bitvy o Alžír byly filmy jako Baader Meinhof Komplex nebo Spielbergův Mnichov? 4,5*
Je to ÚPLNĚ stejné jako předchozí díly (1, 2, 3). Což také znamená, že lamentovat nad nějakou logikou (chování postav) je krajně nelogické. Tahle série se totiž odehrává ve zcela jiném vesmíru. A nic na tom nehodlá měnit ani páté pokračování.
Objektivně za 2*, pocitově za 1*. Přesně ten typ exploitationu, který je sice nepříjemný, ale také těžko uvěřitelný a především bezdůvodný a zbytečný. Martyrs měly myšlenku, Srpski film skrytý komentář, I Spit on Your Grave bylo guilty pleasure. Jaký smysl má ale točit něco takového? Rob Reiner se určitě chytá za hlavu.
I navzdory té všudypřítomné tmě (s minimem světla), mizivě nízké průměrné délce záběru (většinou close-upy), naprosto nepřehledné akci a roztřesené (rozostřené) kamery doporučuju. Je to výrazně osobité, dobře zahrané a vůbec ne hloupé. 3,5*. P.S.: roste to.
Dead, The (2010)
Take Shelter (2011)
Caro diario (1993)
Žena (2011)
Safe (1995)
Jako Haneke. Nezaujaté, nejednoznačné, chladné a rozvážné. Ani náznak o humor, od první minuty se koupeme v depresi.
Innkeepers, The (2011)
Jinling Shisan Chai (2011)
Drive Angry (2011)
So bad. :( A Cage je tu tak na prd, že si to ani nezaslouží řadit mezi cageploitationy. Fichtner je mnohem větší bůh.
Drogy a.s. (TV seriál) (2010)
Všechno si píšu.
Pohanský rituál (2011)
Little Deaths (2011)
Hostel III (video film) (2011)
Wir sind die Nacht (2010)
Chillerama (2011)
Strašáci (2011)
Černobílý svět (2011)
Territories (2010)
Vendeta (2011)
Ocelová pěst (2011)
Lidská stonožka 2 (2011)
Poslední útěk do Brooklynu (1989)
Strach, špína a samota. A také největší gangbang filmového plátna. Hodně must-see.
3 Rs, The (2011)
Lynch je na 1 minutu zpět!
Paranormal Activity 3 (2011)
Snowtown (2011)
Řezník (2007)
Úplně mě děsí, jak dobře je celý ten hnus natočený. Opravdu Záhada Blair Witch torture-porn filmů. Tohle nechcete vidět.
Bitva o Alžír (1966)
Nezvratný osud 5 (2011)
Girl Next Door, The (2007)
Seventh Moon (2008)
Tmavě červená (1975)
Vraždy jsou mistrovské, ale to zdánlivé odbíhání od příběhu.. Proboha! Opravdu operní tempo.