Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Akční
  • Animovaný

Obsahy (11)

Voskové muzeum

Voskové muzeum (1988)

Skupinka šesti mladých studentů je pozvána Lordem Lincolnem na půlnoční představení panoptika, které vystavuje hrůzostrašné figuríny. Není to ovšem jen tak obyčejné muzeum voskových figurín, nýbrž místo samotného Ďábla. Jeho cílem je získat 18 lidských duší, které potřebuje k oživení svých "dětí" (nejrůznějších příšer). Jediní, kdo můžou tento ďábelský plán překazit jsou Mark Loftmore (Zach Galligan) a Sarah Brightman (Deborah Foreman). V roce 1992 bylo natočeno pokračování s názvem Voskové muzeum 2: Ztraceni v čase.

Poslední trik pana Schwarcewalldea a pana Edgara

Poslední trik pana Schwarcewalldea a pana Edgara (1964)

Dva kouzelníci, pan Edgar a pan Schwarcewalld, prezentují fiktivnímu publiku triky, vedoucí k násilnému konci. Poslední trik pánů kouzelníků je režijním debutem českého výtvarníka a režiséra animovaných filmů Jana Švankmajera, který natočil ve svých 30 letech.

9 hráčů se smrtí

9 hráčů se smrtí (2005)

9 lidí je z neznámých důvodů uneseno a ubytováno v zabarikádovaném domě bez jakékoli možnosti úprku. Jsou sledováni 75 kamerami a po probuzení k nim prostřednictvím mikrofonu promluví neznámý hlas a určí pravidla hry. Poslední přeživší získá odměnu v hodnotě 5 miliónů dolarů. Připravte se, hra začíná.

Babička

Babička (1970)

Mladý chlapec, týraný vlastním otcem a matkou, jednoho dne zasadí zvláštní semena, ze kterých vyroste jeho babička. U níž posléze začne hledat lásku a útěchu, kterou nenachází u svých rodičů.

Kostnice

Kostnice (1970)

Krátký dokument o sedlecké kostnici, k jejíž výzdobě bylo použito 50-70 000 lidských koster.

Zahrada

Zahrada (1968)

Sedlák Pepa (Luděk Kopřiva) si k sobě domů přivádí dávného přítele Františka (Jiří Hálek), kterému představuje svoji ženu Marii (Míla Myslíková), čistokrevné králíky a zejména živý plot. Plot je sestaven z živých lidí, kteří se navzájem drží za ruce a obklopují tak Josefovu zahradu.

Možnosti dialogu

Možnosti dialogu (1983)

Film je složen ze tří animovaných příběhů: Dialog věcný, Dialog vášnivý a Dialog vyčerpávající. Podstatou Dialogů je vyjádření různých druhů mezilidské komunikace. Tento zajímavý počin byl ověnčen mnoha cenami, např. získal cenu za nejlepší anim. film v Austrálii, hlavní cenu Zlatý medvěd v Německu a dokonce získal ocenění za nejlepší film všech ročníků festivalu v zemi galského kohouta.

Et Cetera

Et Cetera (1966)

Jak už samotný název snímku napovídá, vše se tu opakuje stále dokola. Český překlad latinského et cetera = a tak dále. Tento 8minutový kraťas je rozdělen na tři díly: díl I. KŘÍDLA, díl II. BIČ, díl III. DŮM.

Tichý týden v domě

Tichý týden v domě (1969)

Muž ve středním věku (Václav Borovička) se ukrývá na jeden týden v polorozpadlém domě. Každý den vyvrtá díru do zdi a skrz ní nahlíží do jednoho z pokojů, kde jsou k vidění různé surrealistické vize.

Byt

Byt (1968)

Neznámý muž je z neznámých důvodů uvězněn v hrozivě vypadajícím bytě, kde nic nefunguje tak, jak by mělo.

Do pivnice

Do pivnice (1983)

Malá holčička, nastrojená jako Červená Karkulka, schází po schodech dolů do temného sklepa pro košík brambor. Při vstupu do sklepa se v děvčátku začíná probouzet skrytý strach ze tmy, který jí dovoluje vidět věci zcela nevídané a nemožné.

Reklama