Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (570)

plakát

Král komedie (1982) 

U tehle "komedie" jsem se tedy moc nezasmala... Mozna proto, ze na rozdil od vetsiny hodnoticich jsem film jako komedii jednoduse nechapala :) V Krali komedie vidim spis sondu do duse prumerneho cloveka, ktery dela prumerne vtipy, ale strasne moc by chtel byt geniem. Jenze jediny zpusob, jak se z prumernosti vymanit, je neco sileneho. Hlavniho hrdiny je vam lito, ale zaroven je i desivy kvuli svym pomatenym predstavam. Konec tak vubec nechapu jako nejaky "happy-end". Je spravne, kdyz de facto blaznovi takova vec projde a davy ho zboznuji? A nesedi ve skutecnosti nekde za mrizemi a dal nesni?

plakát

Ochránci (2017) 

Parkrat jsem se zasmala, ne ze ne. Problem ale je, ze film se bere smrtelne vazne a vsechny momenty, co vas pobavi, jsou akorat faily. At uz jde o otresne triky, hrozne herecke vykony anebo plochy (jakoze uplne vyprazdneny) pribeh.

plakát

Padesát odstínů šedi (2015) 

Film o klukovi, kteryho kdysi adoptovala zamozna rodina a vychovala z nej mazanka. Pomohla mu rozebehnout uspesny byznys, pravdepodobne mu zaplatila, na cokoliv ukazal prstem, a tak chtel vic. Objevil, ze se mu libi BDSM, ale tak nejak porad nenarazil na tu spravnou subinku. Az objevil utaplou holku, ktera vypadala i celkem k svetu. Jenze mila subinka je ve skutecnosti spis manipulativni mrcha (ktera vedela, do ceho jde, ale stejne se ho uz od zacatku rozhodla "predelat") - a na nem ji zaujaly predevsim jeho penezenka a oblicej. Anebo je to proste sragora bez podtextu.

plakát

Apokalypsa (1979) 

Dechberouci, nicivy a podobne mne blizky valecny film jako Ceta. Snad jen drobna poznamka k Redux verzi: jasne, nevidela jsem puvodne sestrihanou verzi, ale troufam si rict, ze muze byt jeste o krapet lepsi. Obe vetsi sceny, ktere jsou v Reduxu "navic", mi do filmu moc nepasovaly (Francouzi+Playboy podruhe). Nerekla bych, ze by primo "zpomalovaly", ale spis mi narusovaly celkovou atmosferu. Ale i tak, skvele naborove video do slunickove americke armady.

plakát

Silnější než život (1956) 

Skvele zahrany film s na svou dobu odvazne zvolenym tematem. Ale jinak...ta naivita! Sledujeme "dokonalou" americkou rodinku, kterou zacne rozkladat zly lek. Tak dokonalou, ze byt zenuska nepracuje a radsi pece cokoladovy dortiky, manzel se stresuje ve dvou zamestnanich. Tak dokonalou, ze ona ho miluje az na veky a je schopna s nim zustavat i pres tyrani ditete...ale zaroven spi v oddelenych postelich. Ocenuju odvahu filmaru, hru se stiny a celkove Masonova zlomeneho ucitele, ale jinak jde o typickou ukazku roztomilych 50. let v Hollywoodu, kterou uz znovu videt rozhodne nepotrebuju.

plakát

Kameňák 4 (2013) odpad!

Rytmus zivota ve filmove podobe. At uz intelektualni hodnotou, tematem nebo hlavnimi aktery.

plakát

Lucky Louie (2006) (seriál) 

Ne, nejak nechapu, co je na tomhle zabavny nebo jakkoliv originalni. Komu staci "kunda sem, kunda tam", stereotypni manzelstvi v centru deje (on je "typicky muz", ona "typicka krava", jo pardon, "typicka zena") a vtipy, ktere bude tusit deset vterin predem, pak bude nadseny.

plakát

Kniha džunglí (2016) 

Kdybych mela deti, tohle je presne ten film, na ktery bych je vzala - ma to pribeh, "pouceni", zajimave postavy, povedene dialogy a chybi tomu retardace Chipmunku a podobnych filmu. Na me jako dospelaka snad jenom moc cernobile (= sice dojde k mensi ekologicke katastrofe, ale nikomu to vlastne nevadi, hlavne ze slunicko sviti).

plakát

Spectre (2015) 

Vsechno, co nemam rada na Jamesi Bondovi, nahustene do az nesnesitelnych extremu. Tam, kde me Skyfall bavil, mi Spectre hybal zluci: nenapadite odkazy, dlouhe, nudne, extremne sexisticke (jasne, chapu, je to Bond, ale to se tu opravdu vsechny zensky musi chovat jako totalni kravy s na rozkaz rozkrocenyma nohama?), az na vyjimky spatne zahrane, prilis casto nelogicke.

plakát

Aloha (2015) 

Neverila bych, ze to napisu, ale malem jsem vypnula film hned na zacatku kvuli Emme Stone. Neco tak priserne napsanyho a afektovane zahranyho jsem uz dlouho nevidela (evidentne ji ta "upjata" role vubec nesedla, protoze kdyz se jeji postava konecne uvolnila, byla i Emma najednou jak vymenena). Jinak film o nicem. Nekdo nekam prijde, chodi sem a tam, do toho rika hrozny repliky a nakonec jen tak omylem zachrani svet. Wow.