Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Sci-Fi

Oblíbené filmy (5)

Ukradené Vánoce

Ukradené Vánoce (1993)

Nejlepší muzikál, který se kdy objevil na stříbrném plátně! Něco tak vtipného, krásného, působivého, nápaditého, melodického a geniálního jsem ještě neviděl. Ať už se jedná o animace postav, o jejich vzhled, o hudbu, o texty, o prostředí, nikde nevidím žádnou chybku. Ani 76-minutová délka není málo, naopak způsobí, že se vám muzikál neoposlouchá. Ale ty potvory z Halloweenu jsou prostě vynikající. Tim Burton s Dannym Elfmanem se předvedli na 100% a natočili film, na který se vždycky rád znovu podívám.

Telefonní budka

Telefonní budka (2002)

Jeden z nejlepších filmů poslední doby, a to hlavně díky Colinu Farrellovi a Kieferovi Sutherlandovi. Telefonní budka, aneb jak strávit odpoledne s ostřelovačem, dokazuje, že film s dobrým scénářem se může odehrávat klidně ve špajzu (ostatně, kdo viděl Den, kdy unesli papeže... :-). Jsem rád, že režisér obsadil do hlavní role herce s velkým H, který umí na obličeji vyloudit více než dva výrazy (viz Keanu Reeves) a do role snipera pak Sutherlanda s nenapodobitelným hlasem. A teď mě omluvte, jdu si zatelefonovat...

Dr. Divnoláska aneb Jak jsem se naučil nedělat si starosti a mít rád bombu

Dr. Divnoláska aneb Jak jsem se naučil nedělat si starosti a mít rád bombu (1964)

Dr. Divnoláska je prostě Kubrickova klasika. Dokonalá parodie na studenou válku se skvělým Peterem Sellersem. Samotný doktor je asi nejlepší postavičkou ve filmu, ačkoliv klenoty jsou i ruský velvyslanec a pilot B-52. Jestli probíhají rozhovory mezi jadernými velmocemi jako to bylo ve filmu, tak jsme všichni na pokraji konce světa :-)