Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Dokumentární

Oblíbené seriály (9)

Everwood

Everwood (2002)

Tak aby bylo jasno, Ephram Brown je filmová postava, se kterou se ze všech filmových postav nejvice ztotožňuju. Everwood je moje největší guilty pleasure a nejoblibénější seriál zároveň. E. Brown je totiž subtilní inteligentní introvertní židovský mladík, racionál který by byl rád pánem ve svém domě, nicméně ho věčně přemáhají vcelku primitivní emoce snaží se zachovat si tvář, je fanouškem komiksů manga, milovníkem hry na klavír, přitom ale není žádný hipík, nýbrž paličatý šmejd, který hraje tvrdě se svým tátou, který hraje tvrdě se svou dívkou, který prostě hraje tvrdě se všema na kterých záleží. Samozřejmě se upíná na svoji jedinou pravou lásku, věci se motají, city se zmítají atd. Klasika. Teď, na začátku roku 2009 se díky práci jednoho uploadera po několika letech sleduju seriál znovu od první série a všechno pořád funguje jak má. Po každém díle pocit zvláštní katarze/očištění. Seriál je tady hrozně podhodnocený (CSFD/IMBd: 67/78). Přitom je český dabing senzační. A legrace je, že oba moje nejoblibenější seriály se odehrávaji ve fiktivním městečku v Coloradu, oba mají název tohoto města v názvu, dva ze tří hlavních mužských postav v těchto seriálech jsou židé atakdál.

Nunui yeowang

Nunui yeowang (2006)

Han Tae-Woong ve Snow Queen je pro mě v 25ti všechno to, co pro mě byl v 15ti Ephram Brown v Everwoodu. [x]

Girls

Girls (2012)

Woody Allen, který si ještě na střední škole vydělával psaním vtipů více peněz než oba jeho rodiče dohromady a který posledních více než 40 let platí za snad úplně nejplodnějšího scenáristu a režiséra vůbec se proslavil postavami chudých zlodějíčků snažících se rychle zbohatnout a spisovatelů v tvůrčí krizi, kteří nemůžou psát. ___ Lena Dunham, která v 25ti vytvořila vlastní seriál o minimálně třech řadách na nejprestižnější televizní stanici na světě se proslavila postavami čerstvých absolventek uměleckých oborů, které nejsou schopné svůj umělecký projekt ani realizovat, natož se jím živit . ___ Tím chci říct, že existuje mnoho důvodů, proč je tomu srovnání opravu hodně těžké odolat a že nejde třeba jen o to, že mají oba rádi New York a že oba píšou o lásce tak, že je to trochu legrace a hodně drama . [x]

V odborné péči

V odborné péči (2008)

106 dnů ze života terapeuta Paula Westona, které z vás mimo jiné mimoděk udělají o něco lepšího posluchače. Mezi klienty ty ostatní jasně převyšuje především naprosto dokonale zahraná a skvěle napsaná postava neurotické právničky a svobodné bezdětné workaholičky Mii (pondělí, 2. řada), která si navíc vysloužila i nejlépe vypointovanou katarzi.

Prozíravost

Prozíravost (2012)

Neurovědec v converskách uvádí seriálovou encyklopedii neuropsychiatrie.____ Lékaři a biologovi Danieli Pierceovi byla před 25-ti lety diagnostikována paranoidní schizofrenie. Symptomy nemoci se začaly objevovat v době, kdy studoval třetí ročník medicíny na univerzitě v Chicagu a Daniel se rozhodl, že své poruše porozumí a vrhl se proto na studium mozku. Postupem času se stal uznávaným odborníkem, vydal několik knih zejména o forenzní neuropsychiatrii a dlouhá léta přednáší úvodní kurz do neurovědy. V současné době je Doktor Pierce sice zábavným a inspirativním přednášejícím, projevy jeho poruchy (zejména živé sluchově-vizuální halucinace) ho ale nutí vyhýbat se blízkým vztahům k druhým lidem. Ze stejného důvodu se Daniel rozhodl rezignovat na hledání pravé lásky. ____ Vzhledem k jeho znalostem z oborů neurovědy a forenzní neuropsychiatrie Daniel navíc (... pokračování textu na blogu)