Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Animovaný

Biografie (6)

Daniel Hart (skladatel)

21.10.2019

Daniel Hart je americký hudebník. Už ve 3 letech začal hrát na housle, jeho snem ale bylo stát se divadelním scenáristou a hercem. Svůj sen si začal plnit v roce 1994, kdy nastoupil na Divadelní fakultu na texaské Southern Methodist University. Během svých studií si zahrál v několika hrách, mimojiné i napsal a zrežíroval svou… (více)

Emmanuel Lubezki (kameraman / herec / režisér)

11.04.2013

Emmanuel Lubezki Morgenstern se narodil v roce 1964 v hlavním městě Mexika do židovské rodiny. S filmovou kariérou začal na konci 80.let, nejdříve u krátkých filmů, poté následovala práce kameramana na kultovní televizní horrorové sérii LA HORA MARCADA. Jeho mezinárodní debut pak byl u nezávislého filmu TWENTY BUCKS z roku 1993… (více)

Sufjan Stevens (skladatel / režisér / scenárista)

02.02.2013

Sufjan Stevens se narodil 1.července 1975 v Detroitu ve státě Michigan, později se s rodinou přestěhoval do Petoskey, kde navštěvoval prestižní Interlochen Arts Academy a vysokoškolský titul získal v New Yorku. Jméno Sufjan dostal po významné postavě z islámské historie, Abu Sufyanovi a znamená ‘přichází s mečem’.  Sufjan… (více)

Ezra Miller (herec / producent)

26.12.2012

Ezra Miller se narodil 30. září 1992 ve státě New Jersey v USA do židovské rodiny. Jeho jméno proto pochází z hebrejštiny a znamená ‘pomocník’. Jeho otec Robert pracuje jako nakladatel a matka se věnuje moderním tancům. Jako dítě trpěl vadou řeči a proto začal v šesti letech s operním zpěvem. Díky této aktivitě zpíval například… (více)

Flea (herec)

21.01.2008

“Přišlo mi strašně srandovní, když jsme byli vnímáni jako nějaká chlapácko-buzerantská kapela. Hodně jsme si sundávali trika a Anthony napsal spousta písniček o sexu. Ale já jsem cítil, že naše hudba je častokrát ženská. A já byl vždycky něco jako holčičí mazánek" – Flea pro Rolling stone, 2000Michael Peter Balzary se narodil… (více)

John Frusciante (herec / scenárista)

14.01.2007

John Anthony Frusciante (Froo-shon-tey) se narodil 5. 3. 1970 v New Yorku. Jeho otec byl pianista a právník a matka zpěvačka (nazpívala doprovodné vokály k písni Under The Bridge). John si zamiloval skupiny Clash a Joy Division a když mu bylo 9, dostal svojí první akustickou kytaru, kterou pak nahradila elektrická. Dokázal na… (více)

Reklama