Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Romantický

Recenze (2 188)

plakát

Boku dake ga inai mači (2017) (seriál) 

Rozhodně lepší než film, pořád slabší jak anime, ale to tomu určitě neubírá na kráse. Tak nějak jsem si hodně dlouhou dobu myslela, že tomu dám vyšší hodnocení, ale nakonec ten konec... měla jsem z toho „sladko“ v puse, takže to kleslo na lepší 3*. Furukawa je určitě zajímavý herec a Satorua zvládl bez pochyby. Jenomže v tomhle filmu prostě vedou děcka. Ty si to dávala úplně s přehledem a ona byla prostě skvělá. Když už kvůli ničemu jinému, tak aspoň protože se tu ty děti tak snažily, byste se na to měli mrknout. Adaptace je to rozhodně zdařilá, svižně to plyne a člověk vlastně odchází poměrně spokojený. Kdo nezná předlohu, bude ještě víc zaujat.

plakát

22 nenme no kokuhaku: Wataši ga sacudžinhan desu (2017) 

Korejskou verzi neznám, mám pocit, že si ji ani v blízké době nepustím, ale to na škodu určitě není. Bavilo mě to, říkala jsem si, co se za tím vším skrývá. Jeden zvrat jsem nečekala, ale potom mi to všechno začalo dávat smysl a vše doklaplo, kam mělo, a mně to došlo. Určitě je to zajímavá krimi. Napínavá a spíš než cokoliv jiného tak si hraje s psychologií všech zúčastněných a hraje si dobře. Tohle podpořené solidně zahranými charaktery a máte fajn podívanou. S velmi zajímavým a podmanivým ozvučením. Upřímně mi přišlo, že takové hudební pozadí spíš patří do hororu, ale když se to vezme kolem a kolem, tak to pro ty, co přežili, horor byl.

plakát

Tókjó tarareba musume - Season 1 (2017) (série) 

Možná příběh spíše pro ženy kolem třicítky, ale podle mě si v tom zalíbení určitě dokáže najít i jiná skupina. Máme tři hlavní hrdinky a ty by rozhodně chtěly svého vysněného šounitele, ale život nejde podle toho, jak by si přály. Námět ohraný, zpracování zábavné.

plakát

Džimi ni sugoi! Kóecu girl Kóno Ecuko (2016) (seriál) 

Herecké obsazení a je prostě výborné – Išihara, Suda, Munetaka, Kišitani i Eguči odvedli skvělou práci. Větší roli měla i Honda Cubasa, ale u ní jde vidět, že ještě nedozrála nebo prostě nikdy moc dobrou herečkou nebude. Jedná se o seriál z pracovního prostředí a takové Japonci zvládají velmi dobře. Navíc i romantická linka je velmi mile zpracovaná, takže mohu jedině doporučit.

plakát

Gintama (2017) 

Hovadina jak cip. Je komedie, parodie a nic jiného se od toho očekávat nedá. Může působit lacině, ale tak mám pocit, že tohle už prostě ke Gintamě patří (viz třeba ten díl v anime, kde se prostě šetřilo na animaci a Gin se nemohl hnout z postele). Kravina je to skvělá, obzvlášť na začátku je to fajn, pak se samozřejmě musí jít trochu do vážně a to už mě tedy moc nebavilo. Ale pořád velmi povedené live action. Ten rok 2017 na ně byl docela plodný.

plakát

Star Wars: Poslední z Jediů (2017) 

Tak jo. Je to tak. Tenhle díl se mi líbil víc jak ten předchozí. Největší jeho slabina je to skákání od jednoho příběhu k druhému, od jedné postavy k dramatu té další, protože tím film lehce ztrácí na konzistentnosti a pro diváky, co si šel do kina sníst jen popcorn, to může být na sledování náročnější, ale prostě mi to učarovalo. Ano, mělo to slabiny a věci, které nedávaly smysl a fyzika jim nic neříkala, ale takové prostě Star Wars jsou, že ano? Tady je prostě výborně zachycen přerod Bena v Kylo Rena a je to tak dobře udělané, až jsem tomu nechtěla věřit. A pak samozřejmě jako všichni ostatní úchyláci jsem ho začala shipovat s Rey. Doufám, že když už je to od Disney, že to skončí jako pohádka... Dobrý to bylo, spokojenost. Nechť vás provází síla navždy.

plakát

Flákači (2017) (seriál) 

S odřenýma ušima. Líbí se mi, jak to bere všechny ty klišé žánru a pracuje s nimi po svém. Je mi jasné, že některým divákům může chvíli trvat, než se přistoupí na hru tvůrců, ale pokud na to nebudete koukat v křeči, ale jen jako na veselou sebereflexi šódža, tak to prostě bude bavit. Navíc to díky stopáži i formáty svižně utíká. Jediná nevýhoda může být, že se trochu obtížněji orientuje v postavách. Kdo je kdo? To je ten, co vyznal svou nehynoucí lásku? To je ta, co posílala tu SMSku? Te je ten, co se furt ptá, jestli se jí chce kadit? Hele, to je senpai! Toho vola poznáte vždycky, tedy myslím toho blonďatého. Slabší 4*.

plakát

Tókjó Ghoul (2017) 

Další dílo, co se mi víc líbilo hrané než animované. Od filmu jsem odcházela spokojená, herecké výkony na takovou live action byly víc jak slušné. Příběh je samozřejmě ostříhán jen na jednu linii a vlastně mohu říct – díky bohu! Kdyby se do toho míchaly ještě ty ostatní, tak sice ano, bylo by to mnohem brutálnější, ale zase by to jako samostatný film nefungovalo. Třeba nám natočí pokračování, kde pokryjí zase kus něčeho dalšího. Prostor by tu byl. Chápu, proč fanoušci v Japonsku byli proti obsazení Óizumi Jóa do role Mada Kurea, přece jen má pověst spíše komika a herce, co hraje slabochy, ale podle mě to nebylo nijak špatné. Zahrál, co měl. Z filmu samozřejmě děs nejde, spíše lze cítit kritiku nespravedlnosti ve společnosti a nepříjemný pocit, že je něco špatně. Víte, že ani jedna strana není špatná, ani dobrá, a proto může být těžké si vybrat komu fandit. Ale abych to neprotahovala, mně se to líbilo, hudba, kamera a CGI na velmi slušné úrovni. Silné 3*. Titulky.

plakát

Mukaši no otoko (2001) (seriál) 

Zjišťuju, že na tyhle vášnivý projevy a nevěry moc nejsem. Herecké výkony slušné, příběh ok, ale že by mě to vzalo za srdce to nikoliv. Ale ještě to lehce patří ke zlaté éře 90. let. Má to její nádech – už jen ten sex a násilí.

plakát

Specialista (1994) 

Sharon Stone neumí hrát, Stallone hraje postavu, která se furt tváří stejně, chemie mezi nimi je zhruba tak stejná jako mezi mým kaktusem a rýžovarem, příběh je takový dost o ničem. Jestli tam někdo uměl hrát, tak se to ztratilo. Jako hezky to bouchá, to snad jediné. Slabé 2*.