Flipped je malý ale neskutečně milý film. Samotný námět sice není nijak originální, originalitu ale dodává styl vyprávění a navíc s tak sympatickými a skvěle zahranými postavami a nostalgickým prostředím USA přelomu 50. a 60. let není nějaká originalita tolik potřeba. Ideální film na zlepšení nálady nebo na rande s přemýšlivou slečnou (chlapcem) ;-). Za čas se na to určitě a s chutí podívám znovu.
Takhle zabít tak vysoký potenciál námětu to zamrzí, obzvlášť u Niccola. Scifi rovina tu není tak promakaná jako v Gattace a sociální poselství mi tu narozdíl od Lord of War bylo dost omlacováno o hlavu. Nehledě na do očí bijící díry v logice (nejsem žádný hnidopich a rád přistoupím na odlišné fungování fiktivního světa ve filmu, ale tady to místy bylo moc) a nedotaženost spousty motivů vedoucí k zkratkovitosti. Doporučuji tedy věc u Niccola nečekaně potřebnout: neanalyzovat to. Když totiž utlumíte mozkovou aktivitu tak se vám dostane bonny-a-clydovského akčňáku ve vysoce stylově podaném světě budoucnosti. No a zatímco Amanda je na ozdobu a minutemani banda pako-gangsterů, Justin herecky stále roste no a Cillianův výkon nemá cenu dlouze rozebírat, ten chlap mě ještě nikdy nezklamal. Když si představím co tihle dva mohli rozehrát kdyby byli vedeni propracovanějším scénářem tak mě konečná podoba filmu mrzí ještě víc. Nenechte se ale zmýlit na první pohled negativním komentářem, pořád je to nadprůměrná scifárna. Ale promarněný potenciál mi vzhledem k osobě na režisérské židli prostě nedovoluje dát víc než 3*.
Seriál, respektive série šesti (zatím) regulérních filmů, jehož díly oscilují kvalitativně od vynikající až po geniální. Předloha perfektně převedená do moderního hávu, skvělé scénáře a perfektní casting. To jsou konstanty všech šest dílů. Osobně tak jednotlivé příběhy hodnotím výš či níž podle toho jaká, a jak zahraná, je role hlavního oponenta. Díly The Great Game, Scandal in Belgravia a The Raichenbach Fall jsou tak na čistých 5* (Andrew Scott udělal pro Moriartyho to co Heath Ledger pro Jokera a od Jokera je to taky nejlepší filmový záporák) , Study in Pink, The Blind Banker a The Hounds of Baskerville na silné 4*. I v dnešní době, která podle mě přeje kvalitním seriálům, je Sherlock něčím zcela výjmečným. A ačkoliv vítám že se oba pánové (Freeman a Cumberbatch) budou více objevovat ve filmu, to že kvůli tomu musím čekat skoro dva roky na další tři díly Sherlocka je skoro jako nějaké Moriartym vynalezené mučení :-)
Svědomí moderní Evropy má spoustu skrytých démonů a kostlivců ve skříni. Tento film bez příkras řeší jednoho z nich. Takovéto filmy by měl vidět každý kdo není úplný politický ignorant.
Achjo. Další Fincherův brilantně natočený a zahraný (a hudebně podkreslený) film kde se celý můj dojem kácí na předloze. Sérii Milénium jsem sice nečetl, ale příběh který mi byl podán tímto filmem je dle mého názoru tuctová detektivka. Mému zážitku nedodalo ani to že hlavní padouch mi byl jasný už od traileru. The Girl With Dragon Tattoo je nepochybně nadprůměrně kvalitní filmařina, což se od Finchera dalo čekat. Jenže u Finchera člověk taky čeká objevnost, něco kvůli čemu mu ten film utkví v paměti a po nějaké době se na něj rád podívá. To mi ale u téhle neoriginální detektivky bohužel nehrozí. Ať je natočená sebelíp, vidět podruhé ji potřebovat rozhodně nebudu a brzo si sotva vzpomenu že jsem ji kdy viděl. A myslíte-li si že je to tím že prostě nejsem fanda detektivek tak tím to určitě není...seriál Sherlock mě dostává do kolen opakovaně a to je prosím televizní počin natočený podle románů z přelomu 19. a 20. století.
Noir příběhem, noir vizuálně...doslova. Přesto byl ale příběh rochu tuctový a ani ten vizuál mě úplně nepřesvědčil. Nezdál se mi nicméně samoúčelný, forma zde rozhodně dobře ladí s obsahem. V celkovém výsledku ale pořád film který asi nikdy nebudu mít potřebu vidět podruhé. A co na to Alois Nebel?
Fassbenderovo charisma, McAvoyovy fóry o vlasech, podivní (až srnadovní) teenage mutanti, Fassbenderovo charisma, Kevin Bacon coby nejprvoplánovitější záporák za hodně dlouhou dobu, Vaughnův talent zrozený pro komiksovky, Jackmanovo 'go fuck yourself', kdo je vlastně Mystique, a Fassbenderovo charisma které ponorky přenáší. Celkově mám dojem že z toho šlo vytřískat víc, ale že narozdíl od Kick-Ass neměl Vaughn tak volnou ruku.
Nevím moc co s tím. Farrell i Fox jsou skvělí herci a tenhle film má nejen díky nim styl až na půdu. Má skvělou kameru a atmosféru hustější než vlhký floridský vzduch před hurikánem. Má prostě spoustu kvalit, ale je strašlivě odosobněný. Takže ať to byla sebelepší a vizuálně sebeefektnější podívaná, nedokázala mě vtáhnout do děje. Silné 3* pro film který asi nikdy nebudu mít potřebu vidět znovu...
Lovers gonna love! Film jistě ne dokonalý. Ale já se v tom nechci šťourat a nedokonalosti nechci vidět. Protože poslední díl příběhu Harryho Pottera není film ke kterému bych dokázal přistupoval nezúčastněně a kdyby mě zklamal tak nad tím mávnout rukou. Protože já JSEM Harryho fanda, všechny ty postavy a ten příběh mám rád a proto jsem potřeboval aby se mi ten film líbil. A on se mi skutečně líbil! Uf. Vím že patrně nehodnotím objektivně, o to se nicméně ani nesnažím. Harry Potter je zkrátka srdcová záležitost a (ať si kecá kdo chce co chce) velký příběh mé generace. A tento film je hlavně pro lidijako jsem já: pro fanoušky. Jako takový jsem plně uspokojen...chtěl jsem velkolepé finále velkolepého příběhu o souboji dobra a zla a to jsem dostal. Došli jsme až na konec, trošku smutně, ale krásně. Everything is in its right place...
Nejlepší důkaz že hudba Radiohead je geniální i bez všech těch udělátek která tak rádi používají ve standartním nahrávacím/koncertním setupu. Čímž nechci ale říct že proti všem těm krabičkám něco mám, naopak. Radiohead jsou průkopníci moderních poloh rocku a tento akustický set je osobní zpovědí ukazující, že sebevětší hromada efektů, samplů a digitality všeobecně pokrok neudělá, když v samotném základu není skutečně kvalitní hudba. Vynikající koncert s několika neskutečně silnými momenty (I Will), příjemně zpestřený rozhovory s kapelou.
Mno, počkám si raději na seriál z prostředí redakce časopisu pro pány typu Maxim :-) z redaktorek časopisu pro dámy jsem málem vyletěl z kůže, zhruba jako z hrdinek Sexu ve městě. Nevím proč se nám díla tohoto typu snaží vštípit že silná žena = otravná a afektovaná slepice. Smutné.
Ach Britské ostrovy...nejen že na nich vzniká nejlepší rock, ale evidentně i nejlepší stand-up komedie. Rowan Atkinson z Anglie, Dylan Moran z Irska a teď Craig Ferguson se svým skotským akcentem. Zbývá Wales :-) silně doporučuju všem co mají rádi jeho show. A všem co tu show neznají doporučuju napravit (je toho plný youtube) a potom shlédnout tohle. Protože tohle je Craig jaký by mohl být kdyby nemusel být (relativně :-)) korektní pro televizi. Tady ukazuje jaký je potenciál té show v imaginárním světě svobody slova, tady prezentuje svůj upřímný, nekorektní humor kde se pro sprosťárnu nejde daleko. Ale nikoliv účelově, tenhle humor je skutečně vtipný, chytrý a úžasně drzý.
Pro mě numero uno amerických talk show. Na youtube sjíždím další a další díly a drtivá většina jsou perfektní zábava. Craig si dělá prču ze všeho a ze všech a baví se s hosty klidně o úplných blbostech. K tomu jeho skotský přízvuk a nebetyčné charisma (on to Sebevědomí v Trpaslíkovi nehrál pro nicc za nic :-)). Opravdu dobrá zábava. Zatím nejoblíbenější hosté: Christen Bell, Ellen Page, Russel Brand, Jason Segel, Mila Kunis, Jim Parsons, Neil Patrick Harris. Ellen Page: "I like your snake mug." Craig: "Thanks very much, it's a substitute for small penis. Actually no, it was a double bluff, I've got a huge penis."
David Slade vás připoutá ke křeslu a hodinu a půl vám drásá nervy. A vystačí si při tom s prostředím jednoho bytu a dvěma skvělými herci. Film celou dobu perfektně graduje, jenom pointa je méně překvapivá než jsem čekal. Každopádně výkon Ellen Page je mrazivě přesvědčivý, a to jí bylo jen sedmnáct.
Standartní romanťárna řekl bych. Ale nehorázně jsem si ujížděl na Brandově ztvárnění Aldouse Snowa, jeho smíchání excentrického rockera, totálně vyvážené osobnosti (Sarah: "Nesnáším tvou hudbu." Aldous: "Fakt? Já zas včera vojel pokojskou.") a geniálního londýnského přízvuku mě bavilo nejvíc z celého filmu, v životě jsem neviděl lepší personifikaci člověka který má všechno jak se říká "na háku". No a o kráse a roztomilosti Mily Kunis asi nemůže zapochybovat nikdo kdo je na holky :-)
Opět jedna neinfantilní a skutečně vtipná pohádka. Pohádkově očekávatelný příběh nevadí, protože přes originalitu prostředí, sympatické postavy a fóry to vnímat nebudete . A mimochodem -= spoiler alert =-Závěrečný souboj hustodémonský létající obludy vs. Hickupova draka s vlastnostmi hi-tech stíhačky (tahle inspirace animátorů mi přišla hodně originální a efektní...o vojenská letadýlka jsem se svého času dost zajímal a střemhlav útok Toothless na hlavního dračího bosse je vpodstatě záběr z ocasu útočícího britského Harrieru :-)) je nejvíc over-the-top animovaná řežba od dob Final Fantasy VII: Advent Children-= konec spoiler alertu =- Ve výsledku opravdu vtipná a pohodová zábava...P.S.: Coby fandu islandských Sigur Rós mě hodně potěšila skladba Stick and Stones při závěrečných titulcích, nazpívaná božským hlasem frontmana Jónsiho. P.P.S.: je-li to jen trochu možné, sežeňte si originální znění, vikingové se skotským přízvukem je naprosto dokonalá záležitost :-)
Pěkná animace, fajn vtipy, prostě dobrá odpočinková zábava. Ale je to holt pohádka od Disneyho, takže neutečete klišé a happy endu. Ale od toho přece pohádky jsou, takže what a hell, záměr byl splněn, odpočinul jsem si zasmál jsem se. Ale už dnes, den po shlédnutí, mi dělá potíže vybavit si nějakou význačnou scénu, opravdu originální gag nebo si zabroukat melodii. Nicméně jsem rád že i animáku na jedno použití se občas věnuje péče, díky které to jedno shlédnutí nebylo ztraceným časem.
Hutná atmoška a realita promíchaná s halucinacemi tak důkladně, že by se z toho zbláznil i divák. Diskusi o tom "jak to vlastně bylo" se člověk protentokrát nevyhne...
Se zlým asociálním šprtem Zuckerbergem se rozešla jeho dívka. Tak se stal ještě zlejším a asociálnějším, rozhodl se pomstít a jeho pomsty a touze po oné dívce vzniklo miliardové internetové impérium, k němuž se dopracoval přes krádež nápadu dvojici ztělesněné sportovní a vysokoškolské cti, podraz svého dobráckého nejlepšího kamaráda a za spolupráce se samotným ďáblem, géniem nekalých obchodních praktik z Napsteru. Zlý asociální šprt se tak od píky vypracoval na formát padoucha jak z komiksu, sedí na hromadě z miliard dolarů a nemá nic lepšího na práci než refreshovat profil dívky, u které to všechno začalo, neboť přes všechny prachy a zlounství je to vlastně chudinka, toužící po lásce. Vážně? Opravdu je toto vyznění tohoto filmu, po formální stránce skvělého dramatu s vynikajícím scénářem, hudbou, kamerou a vlastně veškerými filmovými kvalitami? Nerozumím tomu, proč zrovna Fincher měl potřebu vytvořit tuto jednostranou a evidentně silně zaujatou kampaň proti Zuckerbergovi a Parkerovi. Četl jsem o celé věci ledacos a těch úhlů pohledu je celá řada. Nevím samozřejmě, kde leží pravda, ale silně pochybuju o tom, že to ví Fincher a Sorkin. A to, že knižní předloha Accidental Billionaires je příběh vyprávěný ze Saverinova, a tudíž jen stěží neutrálního úhlu pohledu, není žádné tajemství. Hvězdičky tentokrát neudělím, protože filmařsky je to na plnou palbu, svou souvislostí s reálnými osobami a událostmi je to ale štvavá kampaň vedená v rámci osobního sporu, který podle mého názoru není rozhodně takto černobílý (protože takhle černobílé není skoro nikdy nic). P.S.: Hodně mě potěšil Justin Timberlake, který je jasným důkazem, že ne všichni chlapci z bezduchých boybandů mají k dispozici jen hezkou tvářičku. Ten chlap je fakt vynikající herec.
S trochou zvrhlého humoru lze použít slova Davea Listera: "kdybys chtěl prožít zábavnější večer, můžu tě vzít ven a prostřelit ti hlavu". Nirvana a Kurt Cobain jsou legendy, které výrazně ovlivnily moje dospívání a tenhle film dokázal opravdu navodit zoufalý pocit bezobsažnosti a odcizení, které Kurt, zničený náhlou slávou a heroinem asi prožíval. To nicméně nic nemění na tom, že je to nuda k uzoufání. Ale skladba "Death to birth" je opravdu skvělá, klobouk dolů před zpěváckými schopnostmi Michaela Pitta
Říká se že haters gonna hate! A víte vy co? Je to pravda. Já prostě Wievegha (a Báru Nesvadbovou) bytostně nesnáším! Vrcholně nesympatický je mi už od pohledu, stejně tak jeho názory a tvorba, kterou baští celý národ a jejíž kvality se IMHO nacházejí někde ve spodních patrech pekel. Opravdu čtenář (divák) z lidu touží po tomhle? Po oslavách afektované povrchnosti a trapném ''humoru''? Nemyslím si že bych byl šovinista, ale Wiewegh je zřejmě sebelítostivý feminista...
Yatesovi to zabralo dva zkažené díly než do toho proniknul, nicméně stalo se a konečně byl natočen Harry Potter, který se může poměřit s Cuarónovou trojkou. Velkou roli zde nicméně nepochybně sehrálo to, že jako fanda knihy vím, k čemu se celé to napětí buduje a proč jsou události tohoto dílu tak podstatné - člověku, který není s knihou seznámen, to asi musí přijít jako plácání odnikud nikam. Nicméně atmosféra je parádní, herci opravdu hrají a scénář, přestože je standartně Klovesovsky přímočarý, tentokrát alespoň nevymýšlí hovadiny a čerpá opravdu z knihy. A žánrově je HP7 už fakt thriller jako řemen (a místy s, na hollywoodskou rodinou produkci, dost odvážným sexuálním podtextem), pole pohádky jsme definitivně opustili. Moje hodnocení je zatím dočasné, definitivní ortel půjde vynést až po druhé půlce. Nicméně zatím mám z Yatese velkou radost, do kina jsem šel naladěn na základě jeho předchozí práce spíš skepticky, odcházel jsem vcelku nadšen. Zatím tedy 4*, neboť je to pořád jen půlka filmu, navíc mi zde vadilo řešení některých situací stylem deus-ex machina. Ale stejnou výtku jsem měl i ke knize, která není zrovna mým oblíbeným dílem z celé série.
Takovej masakr nešel snad ani vymyslet :-) myslel jsem si, že letos už neuvidím nic ulítlejšího, originálnějšího, nadupanějšího a "hip", než Kick-Ass. A přesto zde to je! Nebo ne? Nechám ten zážitek trochu uležet, minimálně ještě jednou ho zopakuju a pak budu mít jasno. V jedné věci ale už mám jasno naprosto dokonale: Wright a Vaughn letos ukázali Hollywoodu jak se to dělá a mě opět utvrdili v tom, že ten nejlepší rock'n'roll je z britských ostrovů, i když ho financuje Hollywood. Dodatek: Po dalším shlédnutí a přečtení komiksu musím říct že: Kick-Ass (film) má lepší příběh, Scott Pilgrim (film) je míň kontroverzní a politicky nekorektní, ale o to kvalitnější je to oddechovka. V kvalitě příběhů obou filmů je ale jeden paradox: Kick-Ass má na ploše šesti dílů komiksu tak jednoduchý příběh, že není problém z něj udělat kvalitní filmový příběh. Scott Pilgrim má na ploše šesti komisků příběh tak spletený, že v zájmu přehlednosti z něj šlo do filmu vypárat jen základní nit. Přestože je tedy u těchto dvou filmů srovnání zcela na místě, nedokážu jeden postavit nad druhý a vice versea. Kařdopádně mi tento styl adaptace komiksů perfektně sedí, asi přecejen mám nějaký ten geek-faktor :-)
DOkument, mapující vývoj celé záležitosti projektu národní knihovny. Jeho cílem ovšem NENÍ nestranné podání informací, ale naopak poskytnutí pohledu na věc z strany zhrzeného vítěze soutěže. Jde tedy o film ukazjící architekta, imigranta, který si v zahraničí vybudoval úspěšnou kariéru a jméno, který vyhrál soutěž na velice elitní zakázku a který se odmítá smířit s tím, že je mu vzata před kontroverzí se třesoucími českými politiky. Názor na design knihovny je subjektivní záležitostí vkusu, nastrčenost a ubohost výmluv proč se knihovna stavět nebude (ačkoliv soutěž byla jednoznačně vypsána, nakonec se ukáže že nejsou peníze, vlastně ani to místo a že nakonec ta nová budova knihovny není vpodstatě ani potřeba - to by nezbaštil ani Lojza Rákos a Pepa z Depa) je výsledek prostého pozorování. Film tedy nabízí jednostranný, nicméně velmi zajímavý pohled na věc. Tento pohled mě utvrdil v tom, že naše postsovětská malost si stále ještě nezaslouží osoby formátu pana Kaplického. Dokázáno tím, že elitnímu světovému architektovi přislíbíme zakázku jeho života a potom jej naši páni politici zničí jen proto, aby si to nerozházeli u části voličů. Buď jak buď, je to stále jen jedna strana mince, a ať je to ta, na které stojím i já, chtěl bych objektivně vidět i tu druhou. A v tomto ohledu Oko nad Prahou jednoznačně selhává. to GodComplex: I kdyby byl Kaplický dosebezahleděnější, váš vidlácký komentář a povýšený dojem schopnosti zhodnotit tak subjektivní věc, jako je architektonický design a to co je a co není umění, o vás vypovídá jako o opravdu politováníhodném ubožákovi s minimální schopností příjmat rozmanitost a kontroverzi, která je pravému umění vlastní. Nevím co si lidé jako vy představovali že vzejde z mezinárodní soutěže na začátku 21. století? A vy by jste se na Kaplického místě smířil s faktem, že vám byla sebrána zakázka za mnoho milionů? A tu údajně gotickou atmosféru ve městě plném renesančních, barokních a historizujících budov, jehož dominantou je gotická/novogotická katedrála s připlácnutou barokní věží tvoří co že to? Snad jeden most, jedna radnice a jeden dům na Staroměstském náměstí? V žádném jiném období historie se tolik nebránilo výstavbě architektury oné doby tak, jako se to děje dnes a v Praze obzvlášť. Dokud nebyli památkáři, tak se staré budovy vesele bouraly a přestavovaly, aby se dodržovaly aktuální trendy. A tak vznikla většina budov, jejihž odkaz měla údajně poškodit kaplického národní knihovna. Úcta k historii je nepochybně na místě, ale měli bychom se vyvarovat i opačnému extrému, který momentálně vládne - v panické hrůze z konfrontace historie a modernity uváznout na mrtvém bodu. Myslím tedy, že jste poslední kdo může mentorovat o aroganci, takže buďto pište komentáře korektně, nebo laskavě držte hubu!
Two man show Pacina a Williamse, do poslední chvíle nejistý souboj chladnokrevnosti jejich hereckých výkonů. Vysoce atmosférický příběh morálních pochyb a pochybení, kde do poslední chvíle nevíte jestli zvítězí zlo, nebo ranami osudu zkoušená čest. Detektivní lahůdka!
Není to čistých 5*, ale na 4 klesnout nemůžu, neboť vizuální stránka, práce s časovými rovinami i výběr herců jsou opět skvělé, a ačkoliv je to už taknějak Nolanův trademark, stále je vidět že mu nedocházejí nápady, spíš naopak. A stejně jako u Temného Rytíře nezbývá než děkovat vyšší moci, že Nolan ani tváří v tvář megarozpočtu nezapomíná, že dobrý film dělají hlavně postavy a příběh, ne co nejkulervoucnější digitální efekty. Přitom sklouznout k pouhému vizuálnímu šílení je v záplavě peněž tak snadné (že Michaeli, Rolande a, fanatici do mě, Jamesi ;-)) Film je sice emocionálně vůči divákovi hodně odtažitý, postava Ellen Page je poněkud nadbytečná, ale to jsou jediné zápory které zatím vidím. Spoustou věcí si ale na Inception nejsem jistý, rozhodně totiž nejde o film, který poberete během jedné projekce. Především mi zatím není jasné, kterou šedou zónu lidské morálky Nolan řeší tentokrát. Uvidíme. Inception je každopádně film, který by si neměl nechat ujít žádný přemýšlivý filmový fanoušek. Zklamáni rozhodně nebudete, Christopher opět nezklamal a z toho titulu se už teď nemůžu dočkat třetího Batmana. A kdyby se někdy Nolanovi splnil ten jeho sen a byla mu svěřena Bondovka...hmm.
Jsou skuteční blázni ti, kdo jsou zavřeni v ústavech, nebo ti, kteří je tam zavírají? Je horší Bohem pohrdat, nebo v jeho jménu páchat světské hrůzy? Je větší riziko zneužití absolutní svobody, nebo svrchovaných pravidel? Všechny tyto otázky řeší film Šílení. Přímou odpověď nedává, jen k ní diváka směřuje prostřednictvím nebohého Pavla Lišky, hozeného mezi vyšinutce všech typů. Bizardní a skvěle zahraný snímek (hlavně Jan Tříska a Martin Huba) vás donutí zapochybovat o tom, že vše zavedené je správné. Sdělení filmu je nečekaně těžké a forma rozhodně nesedne každému. Ani já se nemůžu zbavit rozporuplných pocitů, ale 'něco' na tom filmu rozhodně je.
Tady je těch 5* bez diskuze - a vážně uvažuju že Matthewa Vaughna zařadím do svojí topky režisérů. Protože skloubit tolik prvků do filmu který je ultimátním akčním nářezem, ale současně vážně se neberoucí parodií, reflexí generace internetu a bůhvíčím ještě, s geniální atmosférou a navíc není povrchní, to vyžaduje pravého mistra. A je jen dobře že Matthewa nebuzerovali žádní producenti, že si to natočil tak jak chtěl, za svoje a pak nechal studia, ať se o to poperou. Mohl tak realizovat svou vizi v plné míře, vizi o to kvalitnější, o co je k divákovi nemilosrdnější. Kick-Ass prostě mnohokrát překonal moje kampaní vysoce vyhnaná očekávání - ano, je to hype. Ale když ten hype slouží něčemu takhle kvalitnímu, tak sem s ním, jen houšť. Věřím že teď se s šílenými adaptacemi indie komiksů roztrhne pytel. Budou třeba i kvalitní. Ale Kick-Ass bude už navždy jen jeden! Dokud máme režiséry jako Vaughn, třeba je jich menšina, tak se kinematografie bude mít kam posouvat. Dobrá práce pane režisére, my ass was kicked :-) aspirant na film roku.
Má mě rád, nemá mě rád (2010)
Vyměřený čas (2011)
Sherlock (TV seriál) (2010)
Baader Meinhof Komplex (2008)
Muži, kteří nenávidí ženy (2011)
Já, robot (2004)
Z Asimova to sice vychází hodně volně, ale i tak díky bohu za každou takhle inteligentní sci-fi akci :-)
Renesance (2006)
X-Men: První třída (2011)
Miami Vice (2006)
Harry Potter a Relikvie smrti - část 2 (2011)
Radiohead - Music Planet 2Nite (koncert) (2003)
Dokonalý svět (TV seriál) (2010)
Craig Ferguson: Does This Need to Be Said? (TV film) (2011)
Noční Show Craiga Fergusona (TV pořad) (2005)
V pasti (2005)
Kopačky (2008)
Jak vycvičit draka (2010)
Na vlásku (2010)
Prokletý ostrov (2010)
The Social Network (2010)
Poslední dny (2005)
Román pro ženy (2004)
Harry Potter a Relikvie smrti - část 1 (2010)
Scott Pilgrim proti zbytku světa (2010)
Zámek v oblacích (2004)
Nádherná a hlavně filozofická a inteligentní pohádka, která plně zaujme i dospělého a z dětí nedělá idioty. A to se musí ocenit...
Oko nad Prahou (2010)
Insomnie (2002)