Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Horor
  • Krimi

Recenze (205)

plakát

Chudáčci (2023) 

První polovinu filmu hodnotím jako mírný nadprůměr, párkrát jsem se pousmál vtipným dialogům, ale čím byla hlavní hrdinka řekněmě dospělejší a samozřejmě emencipovanější, tak se to vše převrátilo v jednu přenádhernou femo pohádku. 20%.

plakát

Slunovrat (2019) 

Přes 2 hodiny neuvěřitelné nudy, nesympatických charakterů, demence a nulové atmosféry. Po půlhodinovém otvíráku, který by nás měl seznámit alespoň minimálně s postavami se naše partička přerostlých teenagerů vydává na výlet do Švédska, kde následně sledujeme 2 hodiny ukrutné nudy, kde si na louce. Jak to celé dopadne, je každému kdo neprodělal frontální lobotomii jasné během několika minut, ale i tak je to nelogické chování postav přehnané a to dokonce i pro tento žánr, kdy to bývá standardem. Dal jsem nejdříve dvě hvězdy, ale když nad tím přemýšlím, tak musím jednu ubrat, protože ten film, ne jen, že u mě nevyvolal žádné emoce, ale dokonce mě naštval. 30%.

plakát

Kentavr (2023) 

Pozor tohle byl thriller jako prase a to především díky výkonu Juri Borisova, co by podivínského taxikáře, o kterém je 3/4 filmu divák na pochybách co že je to vlastně za týpka. Ty skoro 2 hodiny utekly jak voda a já se náramně bavil, takže krásných 90%.

plakát

Razboj (2023) 

Bandička v čele s křivým fízlem páchá loupeže za bílého dne jako když se nechumelí. Celý příběh je směšně až naivně vystavěn, což je typické pro mnoho asijských filmů. Nevím, kdo je tu vlastně víc hloupý, jestli poldové nebo zločinci, ale to je vlastně jedno. Celkem to bude za 2 hvězdy a ta jedna je za peckovej soundtrack. 40%.

plakát

Russkij krest (2023) 

Film, který nese jasné poselství, i když člověk několikrát shoří, vždy může znovu povstat z popela a vydat se tou správnou cestou, na kterou už dávno zapomněl. Hlavní postava je tu pouze symbol něčeho mnohem většího a pozorný divák určitě přijde na to čeho. Snímek pouze pro lidi, kteří mají potřebně otevřenou duši, ostatní ať si jdou pustit Marvel a v klidu chroupaji svůj popkorn. Těžké hodnocení, protože tohle je typ filmu, který se musí hodnotit pouze pocitově, 99%.

plakát

Bešenstvo (2023) 

Předem musím říct, že tenhle kousek byl celkem šílená záležitost. Hlavní postavy ve zkratce: Máme tu tátu, kterého čeká nástup do vězení, jeho syna závislého na heroinu, úplatného policistu a lovce alkoholika. Rozdají si to s agresivní smečkou vlků a medvědem nakaženým vzteklinou. Co z toho vyjde uvidíte sami, ale musím říct, že já se bavil a svou atmosféru i dojemné momenty to mělo. 80%.

plakát

Slon (2022) 

Hlavní hrdina Sergej pospíchá v autě s taškou, ve které je 10 miliony rublů z Voroněže do Moskvy, kde čeká jeho syna neodkladná transplantace srdce. Celý film sledujeme, jak za jízdy Sergej prijma jeden hovor za druhým a řeší problémy, které se postupně hromadí a gradují. Stihne to do nemocnice včas a zachrání svého syna? Filmy na malém prostoru mám rád a tady se rozjela slušná psychologická hra s detektivní linkou, která bohužel nevygradovala tak silně, jak by mohla, což mi brání dát plné hodnocení. 80%.

plakát

Dalekije blizkije (2022) 

Ruská road-movie komedie, kde otec, který pracuje jako učitel zeměpisu ve škole v Chabarovsku cestuje společně se svým synem v karavanu do Moskvy. Po cestě se stane mnoho různých veselých událostí, které postupně napravují pošramocený vztah mezi otcem a synem. Skvěle se na to koukalo a snímek ve mně vyvolal přesně ty pocity, které by vyvolat měl a proto nemám problém jít s hodnocením vysoko. 90%.

plakát

Na oščup (2022) 

Hlavní hrdina bývalý soudce, se rozhodne po rodinné tragédií schovat před světem do své chaty uprostřed lesů a odhání od sebe svého jediného syna. Jednoho dne se rozhodne ulovit zdejšího agresivního potulujícího se medvěda, ale stane se nehoda a lovec přijde o zrak a poté sledujeme jeho nelehké vyžívání a pokus o to se vrátit zpět do své chaty společně s flashbacky z jeho minulosti. Bohužel celý příběh filmu, je sešit horkou jehlou a pusobí velmi nepřirozeně. Jednotlivé charaktery jsou načrtnuty velmi slabě, motivace postav je pochybná a dialogy někdy působí až směšným dojmem. Námět šel určitě využít mnohem lépe a proto hodnotím 40 %.

plakát

Kto tam? (2022) 

Film se skládá z 5 různých mini příběhu s různou délkou i bohužel kvalitou. Hlavním společným námětem je zde strach z neznámého a reakce lidí, kteří se dostávají do extrémně vyhrocených situací po nichž následuje i stejně nepředvídatelná reakce. Jak už jsem predestřel v úvodu, jednotlivé epizody jsou dost nevyrovnané, ale jedná z nich (v letadle) by klidně utáhla i film sama o sobě a bude pro mě osobně nezapomenutelnou, což se o zbylých rozhodně říct nedá, proto dávám 3 hvězdy. 60%