Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Krimi
  • Akční

Recenze (211)

plakát

Alien Siege (2018) odpad!

Amerika, Nevada, talíř, nepřátelé, hrůza.

plakát

Největší příběh všech dob (1965) 

Kamera přináší velkolepé řemeslo a ční nade vším. Je to velkolepý katalog obrazů, který je adekvátní tématu a zakryje nedostatky. Místo Händela bych obzvlášť upřednostnil Bacha.

plakát

Jeho temné esence (2019) (seriál) 

Kterak přetvořit dílo kritické ve film, který zapadl do škatulky. Málo je takových, kteří předlohu četli, ještě méně těch, kterým geniální počin Pullmanův rezonuje. Tvůrci evidentně patří někam jinam. Ale odvedli slušnou filmařskou práci.

plakát

Pád říše římské (1964) 

Po dnešním divákovi nelze vyžadovat, aby sledoval dlouhý text, natož se v něm neztrácel. Ale to není chyba filmu.

plakát

Manželství po italsku (1964) 

Vynikající film, kvalitní knižní předloha. Jiná slova netřeba. Film je především prožitkem nad vzděláním, zkušeností a prožitým životem.  Recenze ignorantů, dehonestující film ( který přežil s noblesou 60 let) a herce, už mne neudivují. Jen naplňují smutkem nad jejich blbostí, povrchností.  A radostí, že nejsem na jejich místě.

plakát

Jeho temné esence - Lyra's Jordan (2019) (epizoda) 

Kniha je o jednu hvězdu lepší. Pár výtek: zahradníci kompromisů se snaží naroubovat k dnešku rezonující témata na ušlechtilé stromy Novinářka ne napůl konfident, ale oběť, Lyra ne blondýnka ve světě cigojínů ( v knize kásný kontrast cizím elementem. Afroameričan Lordem Faa. Přehnaný akcent na uzurpaci akademiků (Lyra tam vyrůstala), A magisterium nepřípomíná církev, ale odnož Sithů. Taky lord Boreal nebyl démonický 007, ale hamižný stařík s vlivem skoro na vše. To ovšem neznamená, že je poselství k dnešku zničeno. Jsem nadšen, že tato série vznikla. Každý si vezme to, co chce, stejně jako v životě.

plakát

Po strništi bos (2017) 

Přestože Tereza podala silný výkon, mumle. Mumlají takřka všichni, kromě tatínka češtináře. Takže si musíte zvyknout na to napětí, poslouchat a trochu si to neužít. Děj je na provázku více postav, proto 4 hvězdy. Je to kumšt, vystavět to takhle. A chronologické nelogismy a trocha blbého řemesla okolo logopedie nemůže zastřít talentované dílo, které určitě přežije několik dekád.

plakát

Kouzelník Žito (2018) (TV film) 

Zdeněk Zelenka dělá věci halabala, herci vedou dialogy jako z povinnosti, dramaturgicky to nefunguje. Velké zklamání.