První hodina zaslouží totální odpad za naservírovanou telenovelu bez děje, emocí a vzruchu, slepenou z krásných obrazců krásných lidí a krásného prostředí.... následuje půlhodinka, která je předialogována, plná zamračených, přemýšlejících a smutných lidí a krásného prostředí....poslední necelá půlhodinka je naopak velmi zajímavě natočený thriller s poměrně zajímavou akcí a solidně budovaným napětím. Takže pánové, pokud protrpíte se svou polovičkou prvních 45 minut neskutečných slaďáren, na konci se možná i dobře pobavíte.
Příběh téměř totožný jako v jedničce. Nicméně pořád velmi dobrá komedie, která má pár super momentů. Ale už tomu chybí ta originalita, nepřekvapí Alanova bizardnost a Stuova závislost na prostitutkách všeho druhu....
Prvních deset minut jsem byl maximálně spokojený. Pak přišlo první WTF s přechodem do 1. virtuální reality, pak přišla asi 5 minutová spokojenost s vizuální a akční stránkou v 2. virtuální realitě (nádherné videoklipové sekvence, nicméně baví opravdu jenom 5 minut). Pak už bylo jenom samé WTF a spokojenost se dostavila opět až na posledních 10 minut (při návratu do normální reality). Vážení, slátanina jako vidle, hrající si na nejcoolovější mega popkultůrní záležitost (asi nějak tak to tvůrci mysleli). Doporučuji hodně používat FW tlačítko, pak si tam určitě něco najdete. Jako celek to stojí za h....
Celý film jsem si říkal, co se na tom těm lidem tak líbilo - poměrně ukecaná, úsměvná, nekomerční komedie, s výbornými herci, netradičním humorem...takových tady již bylo. Typická tříhvězdičkovka. Pak přišel závěr, vtipné morální poučení a hlavně sólo malé Olive a její crew. Resp. posledních 10 minut vytáhlo film o úroveň výš. Každopádně to nic nemění na tom, že MMS je pro mě mírné zklamání vzhledem ke všem nadšeným recenzím.
Takovou stupiditu jsem už dlouho neviděl. A to se můžu označit za fanouška žánru (hru neznám). Souboje naprosto příšerné, střih odporný a děj....co to je? Navíc, někteří ze "slavně představených" bojovníků vůbec nebojovali (naopříklad to druhé černovlasé dvojče), jiní naskočili přímo do semifinále, aby byli následně po 1 minutě stati ranařem, který má místo kostí ocel....jednu hvězdu dám za tu pěknou bojovnici v bílém a za toho dědka se špičatými bílými vlasy...mimochodem.... když vás bude k smrti mlátit ocelový chlap, vzpomeňte si na radu své matky o tom, že protivníkova síla se dá využít v jeho neprospěch a že každý má své slabé místo..zmláceni vylezte na nejvyší místo v aréně, skočte dolů a otočte mu hlavu o 180 stupnů .a vyhrajete rozdílem třídy :o)
Po naprosto zbytečných a nudných posledních 2 filmech konečně něco pořádného. Potterovské finále je působivé, temné a plné akce, vášní a napětí. Co film kazí je 3Dčko. Pokud můžu tedy doporučit, běžte na běžnou verzi a užijete si film rozhodně více.
Po dlouhé době celkem povedený film s SS. Na jeho jednovýrazovém herectví se sice nic nemění, ale film má celkem spád, má solidní (byď příšerně nastříhané) akční scény a Segal je opět naprosto nepřemožitelný :o)
Velice zajímavá výprava, která ovšem v sekci "zajímavé" zůstala osamocena. Děj strašný, akce neskutečně zpomalovaná, herci...no nějací umrlí. Ale co, hlavně že to sype :o)
Shyamalane, shyamalane...tak bezduchou přehlídku baletních čísel, navíc ukončenou v tom nejlepším (otevřenými dvířky pro druhý díl, který vzhledem k tržbám asi nepříjde) sis mohl odpustit. Akce je přímo příšerná - nepřehledná, dětinská a strašně laciná, herci toporní až běda a nájezdníci z ohnivého národu by si mohli podat ruce z piráty z Vodního světa... Prostě strašné...
Pěkná středoškolská pohádka. Amanda se jako vždy roztomile šklebí, klišovitý (a očekávaný) scénář funguje, looseři vyhrávají a vše je krásně zabaleno do amerického patosu se spoustou odkazů na Sněhurku. Pohodička.
Typický blockbuster na velké plátno. Nádherná výprava, solidní herci a průměrná akce - hodně mi vadil přílišný zoom na všechny možné části těl. Naopak mi vůbec nevadil při zoomovaní mimo akční sekvence (třeba na třesoucí se Gemminy rty :o)
Technicky výborně zpracované, atmosféra vynikající, ale film postrádá jakékoli momenty překvapení a napětí. Vzhledem k obsazení a rozpočtu jsem čekal rozhodně víc.
Strašně neakční, strašně natahované, strašně dlouhé. Pořád čekáte, kdy se konečně semele nějaká pořádná akce a ono nic. Denzel v roli ošumtělého tuláka chodí sem a tam. Potkává lidi, ty zlé zabije, obere o boty a jde zase dál. Na druhé straně Gary v roli rádoby diktátora, který však pro expanzi své malé společnosti potřebuje Bibli (kterou označuje jako nejúčinější zbraň na ovládnutí slabomyslných lidí). No a shodou náhod si poslední existující výtisk Bible nese ve svém batůžku právě Denzel. A tak je to pořád dokola. Do toho se zamotá (dle standardního klišé) sličná dá dáma, po které zase touží Garyho pravá ruka - jako z Top Ganu oblečený mariňák ztvárněný Rayem S. To vše v postapokalyptickém kabátě, který už jste viděli X-krát dokola.
Velké zklamání. Strašně nevyvážený film (po všech stránkách), kdy některé pasáže doslova nudí k uzoufání. Cage je místy až komický a do role mi vůbec nesedl. A stopáž je vzhledem k obsahu přímo příšerně neúnosná.
Typická rodinná akční komedie s trochu unaveným Jackiem v roli tajného agenta v důchodu. Dostal jsem přesně to co jsem čekal, nicméně přesto věřím, že Jackie už nic podobného nenatočí :o)
Sledovat Marthu brečící v rohu, brečící v obchodě, brečící na ulici. Sledovat Marthu chodící po ulici. Sledovat Marthu prodávájící v obchodě. Sledovat Marthu šíleně tančící.....jak dlouho mě tohle jako mělo bavit? Naprosto zbytečný film, který postrádá jakýkoli náznak děje a napětí. A může se tvářit jak chce umělecky a nezávisle, u mě je to prostě naprostý propadák.
Quentin si 2.světovou vysvětlil po svém a vysvětlil si ji sakra dobře. Scéna v divadle (promítání na dým, rozstřílený Adolf ...wow!). Tarantinovsky typické rozstříhání do kapitol nádherně spojuje všechny celky a odprostíte-li se od hisorických dat, dostane se vám mírně časově náročná, zato efektní, příjemně ukecaná lekce dějepisu :o) Sice jsem čekal víc akce a víc drsných scének, ale what the hell.
Jak ohodnotit film, který se snaží mít z každého žánru kousek a ve všech ohledech je průměrný? Sledování spálené krajiny během záběrů na 2 putující osoby rychle omrzí, akční scény končí v samém svém náznaku a kupodivu se nedostavily ani emoce (a to ani v okamžiku, kdy otec umírá a chlapec celý den a noc chodí kolem mrtvoly). Pocit beznaděje sice film vyvolá, ale tento pocit velmi rychle vyprchá. Pro mě tedy rozhodně zklamání a 2 hodiny trvající nuda. A Viggo? Ten je tady tak nechutný, že na konci filmu budete už pomalu odvracet zrak..:o)
Výborná akčňárna, přímočará, rychlá, bez kudrlinek. Příběh sice obehraný a tisíckrát viděný, ale takhle dobře zpracovaný jsem ho neviděl od dob Blood sport :o) A musím se přiznat, hodnotím v rámci Béčkových filmů (protože s takovým očekáváním jsem si film pustil a dostalo se mi přesně toho, co jsem chtěl :o)
Trochu okleštěný pohled na pokles Dorianovi duše (spousta zajímavých pasáží nebyla ve filmu vůbec použita), který by potřeboval střihnout tak o 15-20 minut. Nebýt solidně zvládnutého konce, šel bych s hodnocením ještě níž.
Příjemné, nehrocené, nepřehnané a výborně zahrané. Sandra (o které jsem si myslel, že na takovou roli nikdy mít nebude) pro sebe doslova urve každou vteřinu, kterou je na plátně.
Twilight sága: Rozbřesk - 1. část (2011)
Barbar Conan (2011)
Naprosto zbytečný remake.
Pařba v Bangkoku (2011)
Sucker Punch (2011)
Malá Miss Sunshine (2006)
Tekken (2010)
Harry Potter a Relikvie smrti - část 2 (2011)
Harry Potter a Relikvie smrti - část 1 (2010)
Tohle nemá s úvodními díly HP nic společného a je to maglajs (pohádky, hororu, komedie, dramatu) a chvílemi neskutečná nuda.
Ruslan (video film) (2009)
Resident Evil: Afterlife (2010)
Poslední vládce větru (2010)
Bathory (2008)
Strašně natahovaná nudná (a místy i směšná) slátanina se silně klesající kvalitou po celých 138 minut.
Expendables: Postradatelní (2010)
Trochu vadil příliš rychlý střih, rozklepaná kamera a Jet-Li resp. jeho role. Nicméně jinak solidní vzpomínka na všechny "Ramoidní" filmy.
Oštrozok (TV seriál) (2002)
trošku odlišný, ale rozhodně ne špatný večerníček.
Královna ročníku (2007)
Princ z Persie: Písky času (2010)
Vlkodlak (2010)
Kniha přežití (2010)
Železné srdce (1992)
tak slabého hlavního hrdinu jsem dlouho neviděl. A Bolo stráví na plátně více času navlékáním čelenky než bojem....
Káťa a Škubánek (TV seriál) (1982)
Vynikající dabing Molavcové, výborné příběhy. Jeden z nejlepších večerníčků.
Souboj Titánů (2010)
Chybí poetičnost a napětí originálu, naopak přebývá efektů, akce a hluchého putování. Ve srovnání s originálem pro mě jasná prohra remaku, která je (bohužel) poplatná dnešní době. Z Titánů se stal čistý, ničím se (od jiných) nelíšící se akční blockbuster, bez nápadu, bez překvapení, bez odvahy. Jediné co potěšilo, bylo těch pár odkazů na originál (sova). Co se herců týče, Worthington je slabý jako čajíček. Naštěstí je ve filmu Mikkelsen, který celý herecký ansábl táhne o stupínek víš. Neesonova camea jsou spíše k smíchu a Fiennes toho moc ukázat nemůže (bo hraje bohovského kripla sotva chodícího :o). Navíc, Perseus by měl mít dlouhé vlasy umáčené od bláta a ne vojenský sestřih a třídenní strniště na tváři.... Btw: taky nechápu logiku scénaristů - Hádes rozmetá jedním "vírem" celou legii královského vojska, vyplivne štíty a meče, z krásné královny udělá chodící zombie jediným pohledem a neumí zabít jednoho rybáře? Musí si na to najmout padlého temného krále a propůjčit mu trošku ze svých schopností? Ani tomu se to stejně nepodaří? Ale jděte..... že bych změnil hodnocení směrem dolů? :o) (**)
Špatnej polda (2009)
Chůva v akci (2010)
Děti noci (2008)
Hanebný pancharti (2009)
Bez soucitu (2010)
Vynikající Travolta! Jinak průměrná akčňárna s naprosto nepřesvědčivým Meyersem.
Cesta (2009)
Blood and Bone (2009)