Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (7)

Pán prstenů: Návrat krále

Pán prstenů: Návrat krále (2003)

To co dokázal Jackson přenést na plátno je neuvěřitelné - postavy jakoby okopírovaly mé knižní představy, scenérie doslova zhmotnila mou vizi středozemě a při nájezdu Rohirinu mi naskákala husí kůže po celém těle :o) Přehnaně dojemný závěr jsem si pak jen v klidu vychutnával ponořen do hluboké extáze z tohoto filmového skvostu...

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu (2001)

Když jsem tento skvost poprvé viděl v kině, nemohl jsem věřit, že jsem Tolkiena tak dlouho přehlížel. Hned jsem přelouskal LOTRa v originále a neuvěřitelně se těšil na Dvě věže. Nádhérné exteriéry, super atmosféra a fantasticky převedený Tolkien na plátno. Jeden z vrcholů fantasy žánru, který pak překonal pouze Návrat krále.

Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů

Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů (2005)

Třetí epizoda mi nabídla přesně to co jsem čekal. Dokonalé efekty, logické a strhující rozuzlení a perfektní akční podívanou. Osobně ji řadím na druhé místo v rámciHvězdných válek - hned po Impérium. Je však pravda, že v tom obrovském množství perfektně zvládnutých efektů trošičku vymizela atmosféra původní trilogie. Když jsem vyšel z kina, tak se mi navíc všechny super akce smíchaly v jednu a až postupem času jsem si vlastně začal uvědomovat o čem to všechno bylo. Ale můžu vám říct, že během filmu jen hltáte akci, zíráte, chvějete se napětím (a to i přes to, že vlastně víte, jak to dopadne) a přejete si, ať to nikdy neskončí. A jak se z toho trošku proberete, máte obrovskou chuť si pustit Episodu IV a na vlastní oči se přesvědčit, že to fakt skončí tak jak to skončí....bravo Mr. Lucas! Bravo!