Tomatáš

Tomáš Mical

okres Most

homepage

15 bodů

od nejnovějšíchpodle abecedypodle hodnocenípodle roku vzniku filmu
<< předchozí 1 2 3 4 7 10 13
    • 6.2.2012  00:31
    Lolita (1997)

Jeremy Irons se po zhlédnutí tohoto filmu stává alespoň pro mne hercem s velkým H. Geniální režie, herecké výkony a hudba ovšem nenahradily určitou příběhovou prázdnotu, kterou jsem drtivou většinu filmu prožíval. Pro mne posledních deset minut naprosto převálcovalo zbytek filmu.

• 4.2.2012  00:31
    Kdysi byli bojovníky (1994)

Velmi syrová, drsná a nemilosrdná sonda do života lidí, kteří obývají jednu z nejkrásnějších zemí na světě!Another point of view of NZ...

• 12.1.2012  23:31
    V Bruggách (2008)

Po dlouhé době, snad od chvíle, co jsem viděl Pulp Fiction, musím říct, že jsem byl opravdu mile zaskočený. Ani nevím, zda se mám smát či mám brečet, ale tenhle film prostě stojí za to!!!

• 27.11.2011  12:45
    Grave Encounters (2011)

Další parafráze na Blair witch. Prvotřídní lekačky, atmosféra, beznaděj, ale také totální zbytečnosti, které do filmu nepatřily. Po vlažném, až kýčovitém začátku se rozjede opravdu hustý boj o život. Vydržte a dostanete, co jste čekali..;)

• 21.11.2011  23:50
    Předčítač (2008)

Krásný příběh, který se v první části nadechuje a v té druhé neskutečně eskaluje v jeden z nejkrásnějších a nejsmutnějších filmových příběhů vůbec. Herecký výkon Kate Winslet je fenomenální a naprosto si mě tímto snímkem definitivně získala!Vřele doporučuji všem, kteří hledají originalitu u témat, které již trochu ztrácejí na exkluzivitě a síle příběhu.

• 19.11.2011  17:21
    Velký (1988)

Nenáročný film, na kterém vyrůstal jeden z mých nejoblíbenějších herců současnosti!Tom forever!

• 14.11.2011  17:34
    V temnotě (2008)

Yeees!Příznivcům "husiny" po celém těle, skvělé filmové hudby, dětské příšerky a mnoha zajímavých, méně známých herců vřele doporučuji!Ani tentokrát španělský horor nezklamal!

• 6.11.2011  11:08
    Drive (2011)

Pokus o artové uchopení céčkové americké záležitosti s drsným, nemluvným řidičem rychlých aut, zlými chlapíky, křivdou, osudovou ženou apod..Dlouhé záběry na hraně únosnosti, uhrančivá hudba a pokus o neotřelé uchopení naprosto provařeného žánru dává dohromady 3*.

• 28.10.2011  11:13
    X-Men: Poslední vzdor (2006)

Byť jsou opět efekty, obrázky a filmařina na vysoké úrovni, určité kouzlo X menů se zde vytrácí a pro mne z toho vychází nejslabší díl celé série. I tak tady máme čest s kultovkou, která stojí za shlédnutí.

• 28.10.2011  11:05
    X-Men Origins: Wolverine (2009)

Wolverine mě nadchnul. Alespoň pro mne je v některých aspektech lepší než ostatní části celé ságy. Show must go on..;)

• 28.10.2011  10:58
    X-Men 2 (2003)

Velmi zajímavá podívaná. Velmi mě zaujal vývoj jednotlivých postav celé ságy. Cítím z této záležitosti také určitý přesah k zamyšlení, což jsem před shlédnutím vůbec nepředpokládal. Na daný žánr pro mne super překvapení.

• 2.10.2011  23:13
    Heydrich - konečné řešení (TV seriál) (2011)

Poučné, smysluplné, vysoce erudované, inteligentní, poněkud možná zbytečně natáhlé, ale určitě a hlavně nutné!Nesmíme zapomínat.

• 26.9.2011  01:36
    Soukromé pasti (TV seriál) (2008)

Především ten fakt, že se konečně nejedná o klasickou telenovelu pro nenáročné diváky-ovce tohoto kanálu, mě donutil tento počin ohodnotit. Za to a za několik zajímavých dílů slušné 3*.

• 18.9.2011  01:38
    Jiná perspektiva (2007)

Pro mne docela velké zklamání. Jak by řekl klasik.."v první části čekáme na hrdinu, on nepřichází a ta druhá je jenom o něm"..Dávám hvězdu za charismatického Willema!

• 11.9.2011  10:55
    Mapy krajiny (TV film) (2010)

Standardní "cílkovina"!Tedy kvalitní, poučná a povznášející záležitost, která opět svým typickým balancováním mezi geologií, historií, sociologií, archeologií atd. nutí diváka přemýšlet a naprosto ho vtáhne do kouzla daného místa - krajiny. Začínám být na panu Cílkovi trochu závislý..;)

• 10.9.2011  00:05
    Muži v naději (2011)

Příjemné, odlehčené, nenáročné, zábavné. Vynikající Jirka Macháček!!!

• 8.8.2011  18:49
    Mizející místa domova (TV seriál) (2010)

Všem, kteří se rádi zamýšlejí nad okolím i sami nad sebou, může být tato záležitost velkou inspirací. Krajina, historie, identita, mentalita a další pilíře našeho národa v širokém kontextu. Díky za tento pořad, pánové.

• 6.8.2011  17:05
    Řeka v proudu času (TV film) (2010)

Velice chytlavá, trochu patetická ale určitě povznášející sonda do myšlení každého člověka, který, ať chce či nechce, žije v přírodě a je jí v mnohém ovlivněn. Putování po Ohři vřele doporučuji.

• 6.8.2011  17:01
    Putování starými cestami (TV film) (2005)

Další "filharmonie" v podání Václava Cílka. Právě Cílek, Třeštík či Bělohradský jsou pro mne osobně třemi majáky českého intelektuálního prostředí, kterých si velice vážím a v mnohém se jimi inspiruji. Děkuji za to.

• 6.8.2011  16:59
    Magické hory (TV seriál) (2009)

Velice příjemná záležitost. Další z povznášejících pořadů, který vřele doporučuji například těm, kteří stále netuší a tápou nad tím, proč vlastně mají být hrdými Čechy...Alespoň jeden z důvodů lze shlédnutím tohoto seriálku snadno objevit!

• 5.8.2011  13:56
    Max Manus (2008)

Válka je svinstvo. Také díky tomuto filmu si to můžeme věrohodně připomenout a doufat, že už nebude třeba dalších hrdinů, kterým byl např. Max Manus a jeho kolegové. Vřele doporučuji.

• 4.8.2011  16:54
    Sjezdař (1969)

Jeden z nejlepších sportovních filmů vůbec.

• 4.8.2011  15:08
    Krycí jméno Donnie Brasco (1997)

Mám rád filmy, založené na skutečných událostech, bo si vážím lidí, kteří svůj život obětují pro vyšší principy. Na tomto filmu oceňuji především herecké výkony Al Pacina a Michaela Madsena. Asi díky těmto dvěma rolím, ke kterým se připojil svým standardem také Johny, dávám 3*. Čekal jsem mnohem více.

• 14.7.2011  10:46
    Tisíc a jedna noc (TV seriál) (2006)

Normálně bych toto vůbec nehodnotil, ale jelikož jsem nucen při průchodu kolem naší televize sledovat, jak moje mamina na tento odpad kouká a zabíjí u toho čas, musím alespoň takto vnitřně prostestovat!:) Proboha, kde je nějaká soudnost, vkus a myšlení českého a slovenského diváka?Vždyť toto je provtřídní kýč a ostuda pro nás pro všechny..:(STOP telenovelám.

• 13.7.2011  01:55
    Senna (2010)

"Brazilci potřebují jídlo, vzdělání, zdravotní péči a trochu radosti...Tu radost nám teď vzali" R.I.P Ayrton

• 12.7.2011  15:07
    Mexický kufr (2011)

Alespoň pro mne veliké zklamání. Není nic krom smutných historických událostí, co bych měl vypíchnout jako věc, kvůli které by člověk tento dokument měl vidět. Podobné záležitosti jsou k vidění na Discovery, Spektru či National Geografic snad každý den.

• 7.7.2011  09:38
    Román pro muže (2010)

Naprosto ubohá estráda. Jedna hvězda za Jana Budaře a jeho střelbu do melounu.

• 5.7.2011  00:36
    Vulkán (2011)

Velmi citlivá záležitost. Mám slabost pro severskou kinematografii a její typické chladné, naturální a precizní provedení v překrásné přírodě a prostředí. Životní křižovatky lidí v období dospívání či naopak stáří a jejich filmové zpracování je na severu hodně přitažlivé. Mnoho zdrojů pro inspiraci a zamyšlení se. Všeho se ke mně zde dostalo vrchovatě..Btw: Parádní herecký výkon hlavního představitele.

• 5.7.2011  00:09
    Ženy s kravami (2011)

Dokumentární genialita sama!Pro mne největší zážitek dnešního dne na KVIFF. Peter Gerdehag je neskutečně vtipný chlapík, který vytvořil nádherný dokument o velice zajímavých životních osudech velice osobitých žen. Získal si plný sál nejen svým dílem, ale také svým přirozeným entuziasmem, vtipem a energií. Už teď se těším na jeho nový dokument a zároveň na jeho předešlých pět lahůdek z let nedávno minulých..;)

• 4.7.2011  23:50
    Polytechnika (2009)

Geniální osobní vypořádání se s událostí, která změnila před dvaceti lety kanadskou společnost. Pro mne vrchol prvních 4 dnů KVIFF. Denisi Villeneuve, smekám před Vámi a navždy Vás tímto řadím do své síně slávy. Srovnatelné s Klass. Doporučuji.

<< předchozí 1 2 3 4 7 10 13