Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Dobrodružný

Recenze (27)

plakát

One Piece (1999) (seriál) 

Je to super, ale je to dlouhé. Prý to bude nejdelší anime v historii, takže to vidím ještě na pár dekád, jelikož příběh se plouží slimáckým krokem jeden díl za týden.

plakát

Fairy Tail (2009) (seriál) 

Nemohu jinak než dát 5*. Atmosféra světa Fairy Tail mě ohromila hned na začátku a pak už jsem se nechal unášet kouzelným světem kouzelníků. Je zde jistá podobnost s One Piece, ta ale seriálu neubírá na jeho náboji. Nejedná se totiž o žádnou lacinou kopii převedenou do jiného prostředí, jen postavy jsou si v některých ohledech podobné a to spíše po výtvarnické stránce než po stránce povahové, i když i zde by se daly najít jisté podobnosti.

plakát

Naruto: Šippúden (2007) (seriál) 

Naruto je anime s obrovským potenciálem, bohužel tvůrci anime se asi rozhodli, že pošlou celý příběh i s jeho postavami do kytek. Začátek Shippudenu byl poměrně slibný a navazoval na zdařilé dílo Naruto, co se ovšem začalo dít od Peinova vpádu do Konohy nemá snad obdoby. Tvůrci se neustále snaží "vylepšovat" původní historii o příšerné fillery, které snad nemají konce. Oproti manze, která je výborná si tedy anime stojí velmi špatně.

plakát

Rychlí a zběsilí (2009) 

Film začíná poměrně slibně úvodní honičkou, potom sice ztrácí krapet grády, ale i tak si myslím, že na 3* to stačí, vždyť hlavní je se pobavit a obdivovat sílu těch našlapaných strojů, co se tam prohánějí a staví se nám na odiv a to si myslím, že se alespoň u mě povedlo. Oceňuji i snahu o posunutí se v příběhu.

plakát

Los protegidos (2010) (seriál) odpad!

Tak tohle je dámy a pánové je prznění fantasy žánru nejvyššího kalibru, nehledě na to, že se jedná o krádež. Kdyby to viděl Wolverine, tak jsou všichni do jednoho bez ruky.

plakát

Dexter (2006) (seriál) 

Nechci zde nikoho urazit a chápu, že se to někomu může líbit, (alespoň do té doby než neshlédne něco lepšího) ale mě Dexter prostě nezaujal a šancí jsem mu dal, tedy alespoň doufám, víc než dost. Z mého hlediska je Dexter pěkný pokus o vytvoření "správňáckého" antihrdiny, který se snaží ošálit publikum svými pseudofilosofickými bludy. Nápad je to pěkný a určitě i chytlavý, čemuž napovídá tolik kladných hodnocení nejen na ČSFD. Navíc je hlavní hrdina přímo ukázkový adept na nějaký psychologický výzkum. Snad bych se byl býval také chytil do té pavučiny smyšlenek, které se zde objevují, ale bohužel nebo spíše bohudíky, mi všechny připadají jako prázdná slova, bez nějakého většího smyslu. Všechno to co se tu objevuje, už bylo řečeno, vymšleno nebo odehráno. A co Dexter jako originální nápad pro kriminálku? Poté co jsem shlédl Death Note, se mi seriál Dexter jeví jen jako nudná, vleklá cesta pochybného řezníka, co svůj volný čas tráví tím, že přemýšlí o tom, jak je nenormální.

plakát

Tady se nedá žít (2003) (seriál) 

Výborný seriál s pořádnou dávkou humoru. Dobrá práce s přímo ukázkovými prototypy lidí a situacemi, do nichž se dostávají. Mylsím, že tenhle seriál si dělá srandu snad ze všeho, s čím se můžeme setkat nejen ve Španělsku, od politických pří, přes telenovely, trapná rande, sousedské guerillové války až po imigrační politiku a mnohé další. Také scénář musím pochválit, Španělština je tu prostě skvělá. No a na konec postavy, charaktery s nimiž se tu pracuje jsou vykristalizované prototypy vlastností, se kterými se setkáváme každý den. Tvůrci si zde pohráli a naskládali několik úchylných vlastností do pár osob. Jediné, co bych tu snad vytknul, je občasné přehrávání zvláště některých herců, ale nad tím se dá přivřít oko, prostě jasné 4/5*.

plakát

Ti druzí (2001) 

Překvapivý horor, ve kterém se objevuje otázka na kterou nezná nikdo odpověd. Musím říct, že mě tento film svou myšlenkou nesmírně zaujal a pokud existují 2 nebo více paralelních světů, je těžké určit, kdo je tu ten cizí.