Krasus

Česká republika
Un poco de todo

homepage

16 bodů

od nejnovějšíchpodle abecedypodle hodnocenípodle roku vzniku filmu
<< předchozí 1 2 3 4 6 8 10
    • 30.1.2012  22:38
    Vetřelci a lovci: Užij si se psem (TV film) (2011)

Laciná přehlídka naivních skečů špatně zahraných rolí. Film, kde je i Jan Budař hrozivě špatný herec.

• 13.1.2012  12:28
    Ruka zabiják (1999)

Správně byste této úchylnosti neměli z její podstaty promíjet vůbec nic, ale když si uvědomíte, že to slupnete během chvilky a během toho se ještě slušně pobavíte, tak i méně zvrhlejší jedinec uzná, že zábava se tomu hodí říkat. (Ne)typická americká zákeřnost, ale hlavně neskutečná pecka.

• 23.10.2011  21:54
    The Social Network (2010)

David FIncher je největší filmař všech dob.

• 15.10.2011  15:22
    Láska na Novém Zélandu (TV film) (2010)

Genius loci Nového Zélendu dokázal upoutat moij pozornost na téměř hodinu tohoto prázdného a šablovitého filmu. I za tohle se udělují hvězdy.

• 13.10.2011  23:30
    Year Zero (2011)

Expresivní nádech hrající na atmosférickou notu nezabírá po celou dobu, ale finální střihová gradace a grafický desigin hravě využívající potenciál titulků a výběru lokací (Jžák je město snů), činí z otřepaného technologicého využití šedi a deprese fascinující podívanou. Navíc se na to dá koukat více jak jednou.

• 13.6.2011  01:10
    Denní hlídka (2006)

Úzkostlivě roztahané, zbytečně nepřehledné a místy nekoukatelné. Denní hlídka jde ve stejné stopě jako její "noční" předchůdce, tahá před sebou těžký kolos, a ne ho dotáhnout dokonce. Každopádně jsem se bavil a rád jsem všechny nedostatky vytěsnil z hlavy. Denní hlídka je totiž podívaná. Podívaná, která v cizích krajích vznikne jednou za uherský rok. Nic podobného by totiž každý člověk nevymyslel.Neohvězdičkovatelné.

• 6.3.2011  22:12
    Přemluv bábu (video film) (2010)

Ve své podstatě neškodná a nešikovně zpracovaná politická agitka, která stojí a padá na Mádlovi s Issovou. Škoda těch hloupých vtipů, trapných fotek a argumentační prázdnoty.

• 6.3.2011  22:08
    Stop Making Sense (1984)

Hlava mi nebere, že jsem do svých dvaceti let neměl ponětí o tom, že Jonatham Demme a Talkinh Heads stvořili nejoriginálnější hudební dílo, které si lze předtavit. Rád bych někdy zašel na kafe se střihačkou tohoto veledíla a pověděl jí, že lépe už svou práci dělat nelze. Geniálně nasmímaná performance jedněch z nejlepších hudebníků světa.

• 14.2.2011  23:15
    Česko - Slovenská SuperStar (TV pořad) (2009)

Je smutné, že projekt, na kterém doslova dře velké množství kvalitních a kreativních lidí je brak toho největšího kalibru. Další důkaz toho, že vizuální umění stojí a padá na střihu.

• 1.12.2010  14:00
    Harry Potter a Princ dvojí krve (2009)

Nevadí, že se Harry Potter ubírá zcela jiným směrem než bylo plánováno. Nevadí, že je obsahově prázdný a vizuálně nevyrázný. Nevadí, že je film zaměřen na dopředu zmanipulovanou skupinu. Co vadí je fakt, že literární předobraz je strhující a bravurně napsaná k niha, která si zaslouží stejně kvalitní zpracování. Z šestého díla Harryho Pottera zmizelo vše co jsme na Harry Potteerovi měli rádi a zcela ignoruje natěšeného diváka plného imaginace a vnitřní fantazie. Je to smutné a ostudné.

• 5.6.2010  23:49
    Cyranův ostrov (TV seriál) (2008)

Chce se mi brečet.Chce se mi do nečeho praštit.Chce se mi zvracet..Chce se mi řvát.Chci zažalovat stanici,která to vysílá.Chci zničit televize a utéct hodně hodně daleko.Chci porozumět lidem,kteří dokáží něco takového vytvořit a podepsat se pod to.

• 10.5.2010  16:51
    Deník Anne Frankové (TV film) (2001)

Precizní a na televizní film nesmírně drsné lidské drama o nejčernější době v dějinách.Anna Franková neobsahuje nic nového ani převratného,není natočena nijak mistřne,ale ukazuje a vypovídá o tom,na co by se nikdy nemělo zapomenout a takových filmů nebude nikdy dost.Skvělý casting.

• 2.4.2010  15:36
    Okouzlení VIII (TV seriál) (2005)

Za to,že už to skončilo.

• 1.4.2010  00:31
    Milý Johne (2010)

Slušně se rozjíždějící přeslazený bonbónek se dvěmy vycházejícími hvězdami,který proklepává snad každé známé klišé a končí tak jak každý zamilovaný páreček chce.Film na objednávku.

• 28.3.2010  22:38
    Fur TV (TV seriál) (2008)

Silně vulgární řežba v podání tří chlupatých hnusáků.Neuvěřitelný bránicový nářez v neděli večer na MTV.

• 27.3.2010  21:53
    TýTý 2009 (TV pořad) (2010)

Podprůměrná televizní anketní zábava plná rádoby umělců vedena vtipným a zkušným komentátorem.Párkrát se zasmějete,párkrát se chytnete za čelo a tak 30x přepnete,ale nakonec se dokoukáte a řeknete si,že to mohlo dopadnou i hůř.P.S.Pan Karel Gott je opravdu věčný.

• 14.3.2010  00:08
    MTV Cribs (TV pořad) (2000)

Dokonalý americký produkt při jehož sledování si člověk uvědomí jaký vlastně je.90% závist,9% nezájem a ten zbytek sympatie.

• 9.3.2010  20:36
    Sovákoviny (TV pořad) (2001)

Trochu přebujelá a prkenná pocta velkému českému herci.Štěpnička se snaží o stošest,ale prihody nevyzni ani vtipně,ani komicky a cely přitom pekelně rudne.Smutné a nedůstojné.

• 8.3.2010  15:11
    Český lev 2009 (TV pořad) (2010)

Duo Pavel Liška a Boleslav Polívka funguje a jejich čísla jsou i zábavná.Ne tak už pan Vachler a jeho tým,jejichž "gala"představení je trapné,nepříliš invenční ale hlavně nehorázně nedůstojné.Úroveň programu stagnuje už pět let.Lvi rozdáni skvělě.

• 7.3.2010  13:46
    Klan létajících dýk (2004)

Audiovizuální pčepychová studie čínské kultury A la temperance s tou stejnou stavbou jakou známe z Hrdiny,Tygr a Drak atd..Honě krásy,lesku,bojových sekvencí,lásky a pomsty,ale v podstatě naprosto chladné a vyprávěné naprosto bez citu.P.S. Co že se tedy nakonec stalo s klanem?

• 4.2.2010  01:04
    Zodiac (2007)

Dvou a půlhodinová ryzí filmařina s precizně nastudovanou látkou a perfektně vybranými herci.Je až neuvěřitelné jak děj neztrácí na dynamice a Fincher vždy udrží i slabší momenty na hranici divákovy pozornosti.V této době nevídaný počin.

• 21.1.2010  22:13
    Mladší o pár let (TV pořad) (2010)

..... a Prima o pár diváků bohatší, a diváci o 50 IQ chudší.

• 19.1.2010  22:41
    Kawasakiho růže (2009)

No a ono to jde ne že ne.Hřebejk všem ukázal,že když pan Jarchovský předloží kvalitní a silný scénář tak z toho vytříská maximum.Výborná studie jedné rozvrstvené rodiny o hodnotách,o vyrovnávání dluhů a vypořádávání se s historií.Hřebejk skvělé ovládá obraz,některé scény jsou natočeny s takovou bravurou,že předčí i současné vizuálně honosnější filmy a zcela(a doufám že napořád) konvertuje do současného evropského filmu.Celý štáb odvedl skvělou práci a tak by to vlastně mělo vždy být,ať mi někdo neříká,že něco nejde,že je to drahý,nebo že nejsou lidi.Všechno tu je ,jen to čeká na zpracování.

• 19.1.2010  16:41
    Galimatyáš (2009)

Nechápu,odkud ty všechny nápady Jean-Pieree bere.Rozehrát tak krásnou pohádku umí už opravdu jen ve Francii a to ten národ vyloženě nechápu.Nejkrásnější,nejmilejší,nejoriginálnější a nejvtipnější anti-válečnej film všech dob.

• 19.1.2010  16:34
    Slídil (1972)

Geniální hra dvou mistrovsky zahraných postav.Každou minutu si řeknete,že už to tak musí skončit a v tu chvíli Vám scénař dá takovou facku,že i na konci si s toho odnesete ten samý úsměv Michaela Cainea i upřímný úžas Laurence Oliviera.Ve všech ohledech geniální.

• 10.1.2010  21:52
    Smyčka (TV film) (2009)

Důležitost snímku ani netřeba zmiňovat,co mě ale nejvíce zarazilo s jakou vervou se do toho filmaři pustili.Smyčka má skvělě vystavený námět,tempo filmu ani na vteřinu neztrácí na razanci a hlavní představitelé odvádá více než poctivou práci.Milé překvapení.

• 8.1.2010  17:08
    Cart (2009)

U Cartu je příznačný pojem jak z minima udělat maximum.Myšlenka by tu byla,skvěle natočené to je,ale jinak je to v podstatě docela prázdné.Parádní kamera.

• 3.1.2010  23:06
    Venkovský učitel (2007)

Bohdan Sláma dospěl a s ním i jeho film.Je to jeho první dílo u kterého jsem pochopil poselství a musím uznat,že je to terno až běda.Venkovský učitel je syrový,citlivý a artově vykrášlený film.Ve své podstatě je skvělý a velice důležitý pro tuzemské diváky,ale rozhodně není pro každého.Venkovský úmor a městská džungle utopená v symbolice poctivého filmu evropské měřítka.Marek Daniel zbytečný,porod rulez!

• 18.12.2009  21:11
    Glee (TV seriál) (2009)

Nemůžu jinak.To geniální spojení středoškolských problému,vtipných huebních čísel a neuvěřitelných hereckých modelů mě naprosto učarovalo.Směju se hodně a směju se upřímně,směju se rád.100%

• 6.11.2009  00:45
    Protektor (2009)

Mára Najbrt je kluk šikovná."Mistry" jsem neviděl,ale Protektor se mi už od první chvíle zalíbil,možná to bylo tím kolem(jak jednduchá může být zápletka filmu),možná podmanivou "midi lidi" hudbou,možná to bylo skvělým využitím Pražského exteriéru a možná to bylo i díky Márovi č.2.Protektor není český film,je to unikátní český film evropského měřítka,který dává divákovi jasný podnět,jak by to u nás asi mělo vypadat.Mám však dojem,že mě to stylizovaní,artovaní a vlastně dokonalé vše "aní" přivádí na zcela novou podstatu českého filmu a proto,nemůžu dát vyšší hodnocení.Možná si protiřečím,možná mluvim z cesty,ale ta "novota" mě nějak,jak to jen říct "nepohltila".Protektor je skvělý film,opravdu skvělý,ale cítím,že si k němu tu správnou cestu najdu až po dalších shlédnutích.Nesdílím většinové nadšení,ale mám radost z toho,že jsem navštívil český film a celou dobu jsem si tak nějak říkal,jak to vše hezky plyne a funguje.

<< předchozí 1 2 3 4 6 8 10