Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Romantický
  • Pohádka

Recenze (88)

plakát

Lincoln (2012) 

Amazing grace podle mě zpracovává obdobné téma mnohem působivějším způsobem. Jenže tohle natočil Spielberg a hraje tam Daniel Day-Lewis - bianco šek pro všechny ceny, tadaaaa.

plakát

Bídníci (2012) 

V řadě momentů mi to přišlo jako vážně špatný film (moc patosu, zbytečně divadelní scény, zbytečně zpívané dialogy..), ale zase od půlky dál jsem brečela skoro nepřetržitě. A pak jakékoli výhrady musí stranou - filmy budící emoce jsou prostě dobré. Tečka.

plakát

Láska v bílém pekle (2004) (seriál) 

Vážně dobrá adaptace, perfektní hudba a samozřejmě důkaz, že vybírat si filmy podle herců dává smysl (očividně už skoro stereotypní cesta Hobit - North and South - Armitage fan). Odpustila bych jim i ten konec - sice nechápu, co se jim na knižní verzi nelíbilo, ale TAHLE změna mi nevadí 0:) Jediný důvod, proč tomu nedám pět hvězdiček, je Daniela Denby-Ashe, která je mi bůhvíproč bytostně nesympatická. Skoro jsem byla ochotná říct, že je to lepší než P&P, jenže ona je před kamerou skoro pořád.:/ Ale jinak moje láska k BBC roste s každou další minisérií :)

plakát

Impresionisté (2006) (seriál) 

Impresionismus pro začátečníky. Pokročilejším doporučuji brát to jako milou pohádku a nerozčilovat se.

plakát

The Vicar of Dibley (1994) (seriál) 

Viděla jsem jenom poslední dva díly, ale už dlouho jsem se u ničeho tak nenasmála:)

plakát

Hobit: Neočekávaná cesta (2012) 

Pětiminutová resuscitace ježka jako nejzbytečnější scéna jakou jsem kdy viděla...Je tam pořád Gandalf, Glum a krásná příroda, takže Jackson se nemusí bát, zaplatím mu i za další dva lístky. Ale se skřípěním zubů.

plakát

Příliš mnoho tajemství (2011) 

Ha, první hodnocení a komentář!:) Film se odehrává na anglickém venkově, David a Dawn se právě přistěhovali do Davidovy rodné vesnice a chtějí založit rodinu. Všechno vypadá na první pohled idylicky, ale neúspěšná snaha o dítě je pro jejich vztah velkou zkouškou. Na neočekávanou návštěvu navíc přijíždí Davidův bratr Nick, voják z Afghánistánu trpící posttraumatickým stresovým syndromem, a na povrch postupně vystupují podrobnosti z jejich dětství. Příběh je vyprávěn z pohledu Dawn, která zjišťuje, že o svém manželovi zdaleka neví všechno. Každý tak trochu lže a i ona sama má tajemství. Wreckers jsou mozaikou z krátkých dialogů a záběrů na krajinu (rovnou zemědělskou, žádné romantické scenérie), což se střídá v pravidelných intervalech...je to trošku zvláštní a debutující režisérka Dictynna Hood nechává divákovi hodně prostoru pro interpretaci, ale stojí to za to. Už kvůli...a tak. Hereckým výkonům.

plakát

Muži v naději (2011) 

Nemyslim si, ze neverou musi nutne skoncit svet, ale stejne me tenhle film silene vytacel. Ma to byt komedie o nevere -ok, ale pak je malo odlehcena. A jestli to ma byt film o nevere, pak je neskutecne povrchni. Smala sem se jenom pri scene v restauraci a to jeste jenom chvili...asi je to jednoduse tim, ze nejsem "muz v nadeji". Muj triasedesatilety deda se bavil vyborne.

plakát

Angel (2007) 

Na tomhle filmu je nejhezčí plakát.