Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Horor

Recenze (1 028)

plakát

Deepwater Horizon: Moře v plamenech (2016) 

Očekávání jsem na tento film neměl žádná, poněvadž tvorbu Petera Berga znám moc dobře. Jeho filmy mě nikdy neoslovili a ani tento není výjimkou. Snímek je považován za katastrofické drama, přitom katastrofa je tam pouze ve dvaceti minutách. Triky také nejsou zrovna ukázkové a kamera se opravdu nepovedla. Scénář je klasické klišé... hodní vs zlí. Snímek ničím nepřekvapí, jenom naštve málo akce a Bergova příšerná režie. Škoda, že Wahlberg ani O´Brian se mu na tento film nevykašlali. Berg by se neměl do filmového průmyslu vůbec pouštět. Pro mě je to odpadlík.

plakát

Zúčtování (2016) 

Film měl rozhodně větší potenciál, než jeho režisér předvedl na plátně. Herci mi sedí, až na Afflecka, u kterého mi vrtá hlavou, proč takový neschopný herec pořád dostává role. Dle mého názoru, on prostě hrát neumí. Jeho kolegyně Anna Kendrick mohla dostat více prostoru, těšil jsem se na zamilovanou dvojici, které se však nedočkáte. Snad tuhle roztomilou ženu v budoucnu uvidíme v mnohem prestižnějších rolích. S J.K. Simmondsem se po skvělém výkonu ve Whiplashi roztrhl pytel a dobře se v každém jeho dalším filmu poslouchá. V příběhu jsem byl chvílema trošku zamotaný, ale skládačka nakonec bude vyřešena. Jak jsem řekl, příběh měl potenciál, který však mohl být natočen lépe. Film se považuje za akční, přitom akce v něm moc není a spíše se zde točí časová smyčka okolo této akce. Špatná režie, špatný hlavní herec. Toto jsou faktory, které ovlivnily mé hodnocení na 3/5. Průměr. Film neurazí, nenaštve, částečně pobaví, ale žádná pecka. Pokud takhle bude Affleck předvádět i Batmana v Justice League, tak si ho v komentáři mnohem více vychutnám, než tady.

plakát

REC (2007) 

Zde vidíte rozdíl, mezi Hollywoodskými a zahraničními horory. Španělé se s tím vůbec nepářou. Dítě, nedítě, prostě bude zombie a bude umírat stejně brutálně, jako jeho dospělí kolegové. Found footage horory jsou dle mého názoru mnohem lepší a uvěřitelnější, než klasické horory. Dojem uvěřitelnosti dodává hlavně jenom ta jedna kamera a samozřejmě výborně odvedená práce, co se týče efektů. Film si musím vynachválit a ikdyž v úvodu chvíli trvá, než se začne něco dít, tak pak to stojí za to. Už vím, kde tvůrci hry Outlast brali hororové prvky. Kam se hrabou ty Hollywoodské slátaniny poslední doby. Španělé vzali tento žánr do svých rukou a natočili jeden z nejlepších zombie filmů. Palec nahoru!

plakát

Anthropoid (2016) 

Na film jsem se dost těšil. Hned mě potěšilo, že zahraniční filmaři vzali naše dějiny do svých rukou. Bohužel film nedopadl nějak přesvědčivě. Kdyby se snímek zkrátil a nebylo v něm tolik zbytečných dialogů, dopadlo by to mnohem lépe. Herecké obsazení je skvělé. Murphymu i Dornanovi jejich role věřím. Scénář má spousty bugů a kromě atentátu na Heydricha a přestřelky v kostele se ve filmu vlastně nic neděje a postavy jenom mluví a mluví. Ale když už dojde na akci, je z toho pěkná podívaná, které je bohužel jak jsem zmínil hodně málo. Historická Praha se také povedla a čeští herci, jako Aňa Geislerová také ostudu neudělali. Škoda režiséra Ellise. Kdyby film režíroval např. Steven Spielberg či Clint Eastwood, byl by to jiný kalibr. Snímek se dá ale zkouknout a o propadák se zase nejedná. Prostě čistý průměr.

plakát

Nerve: Hra o život (2016) 

Už v jednom komentáři jsem zmínil, že filmy s tématem internetových sítích mají v dnešní době zelenou a já je vítám s otevřenou náručí. Tento film je jedním z nich. Vynikající nápad, který je výborně zfilmovaný. Herci hrají, scénář je skvělý a film si užíváte jak jen to jde. Škoda, že nemá lepší hodnocení zde na CSFD. Takovýto film by si to zasloužil. Neumím si představit sebe v kůži hlavních hrdinů. Hra, kde se můžete zranit, či při nejhorším přijít o život. Opravdu jsem se bavil. Výborný film.

plakát

Odebrat z přátel (2014) 

Napadá mě jen jediné.Dnešní doba plná sociálních sítí je naprostým rájem pro hororové náměty. Unfriended sice není horo úplně horor, ale námět je to prostě dobrý a pro film, který je točen tím způsobem, že z pohledu počítačového monitoru sledujete online osudy mladé partičky lidí, které jednoho po druhém vraždí duch dívky, která spáchala sebevraždu. Námět je tedy výborný. Herci nejsou úplně herci, ale na takovýto typ filmu jejich výkony stačily. Atmosféra je dobrá. Ikdyž duch toho moc nenastraší. Konec je ale překvapivý a film rozhodně baví. Musím si snímek vynachválit a upřímně nechápu tak nízké hodnocení. Viděl jsem i slabší horory.

plakát

Poslední dům nalevo (2009) 

Už jsem se těšil, až dám pět hvězdiček, protože ten začátek mě opravdu překvapil. Zpracování bylo výborné, herci skvěle hráli, ale poté, co bude naše hrdinka znásilněna se děj přesune do posledního domu nalevo a začnou z toho být pořádné blitky. Přitom snímek byl fakt skvěle rozjetý. Holky jsou fakt pěkné a padouši opravdu padouši. V každém případě se to rozhodně nedá srovnávat s Cravenovou verzí, jehož film je jeden z nejhorších, co jsem kdy viděl. Tento film mohl sice dopadnout lépe, ale není to nejhorší snímek. Škoda, té zpackané druhé poloviny filmu. to scénáristé opravdu zvorali. Jo a ještě maličkost. Horor tohleto není v žádném případě. Kvůli tomu však body neubírám.

plakát

Plivu na tvůj hrob (1978) 

Docela jsem byl na tento film zvědav, poněvadž jsem o něm slyšel, jak byl v mnoha zemích zakázán kvůli svému obsahu, drsných scén, atd. Nejsem žádný sadista, ale filmy s drsnou tématikou mě lákají, protože jsem vždycky zvědav na jejich zpracování. I spit on your grave je film, natočen amatérem s amaterskými filmaři. Jeho slaboučký námět a scénář je doprovázen šílenou kamerou a nudným dějem, ve kterém vás nic kromě nahé Camille Keaton nic nezaujme. Jedinou hvězdičku dávám za hezkou hlavní představitelku a dobře natočené násilné scény, na které bylo i místy hodně těžké se na to dívat. Když se nad tímto filmem zamyslíte, zjistíte, že je vlastně o ničem a že vám kromě nahoty a utrpení Camille nic jiného nedal. Film je vlastně zbytečný. Amatérismus, který vypadá, jako kdyby ho natočili studenti erotické školy.

plakát

Jason Bourne (2016) 

Jason Bourne už opravdu v ničem nevyniká. Scénář je stokrát omletý. Zvraty jsou předvídatelné a celkově film působí dojmem, že je celý zbytečný. Herci hráli a příběh ikdyž je moc nepřekvapí, dokázal zaujmout a film i v celku pobaví. Nečekal jsem žádnou pecku, tak ani nejsem zklamaný. Prostě typický průměr.

plakát

Správní chlapi (2016) 

Tak začátek je slušně rozjetý. Děj nás seznámí se silným tvrďákem Crowem a sbabělým nemehlou Goslingem. Kostky jsou vrženy, ale film minutu od minuty ztrácí kvalitu a začíná se dostavovat nuda. může za to hlavně šílená zápletka, která je na úrovni i céčkových filmů a místy nepovedené vtípky, které se staly pouhými pokusy. Od filmu jsem čekal víc, rozhodně, když v hlavních rolích hrají takoví borci.