Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Horor

Oblíbené seriály (10)

Pirát divoký Jack

Pirát divoký Jack (1998)

Tento seriál na mě hodně zapůsobil když jsem ho viděl poprvé. Výborná komedie pro děti, Jack a potkan Snuck společně dovedou dost legrácek a taškařic, např. Jacka budou požírat žraloci, dinosaurus ho bude žvýkat v puse, bude hořet, topit se atd. Dále seriál obsahuje zajímavě udělané barvy postav a krajiny. Pro mě osobně se jedná o nejlepší kreslený seriál všech dob! Pirát divoký Jack pobaví snad i dospělou osobu, nejen dítě.

Spiderman

Spiderman (1994)

Nejlepší seriál o pavoučím muži, je dokonce ještě lepší, než jeho filmové verze. Tato kreslená série byla kdysi dávno vysílána na Foxkids - kanálu, mého dětství. I dnes po mnoha letech se na seriál Spider-man dívám hrozně rád, je špičkově udělaný. Každý díl má něco do sebe. Jeden z nejlepších kreslených seriálů.

Apokalypsa: 1. světová válka

Apokalypsa: 1. světová válka (2014)

Viděl jsem už spoustu válečných dokumentů, spoustu z nich se mi líbí, ale jen malá který z nich se odvážně pouští do své tématiky. Apokalypsa: 1. světová válka se s vámi nemazlí. Poodtajní vám záběry, které jste dosud neviděly, hrůzy, které zažívali před 100 lety vojáci na všech frontách. Dokument je výborně udělaný, hodně se mi líbil nápad smrtky na planetou Zemí, která vyznačuje apokalypsu. Každý historický úsek je zde pořádně prostudován a vysvětlen, ovšem je jen jedna věc, u které mě filmaři zde zklamali. Za celou dobu totiž neuslyšíte nic o Československých legiích a při tom to byli zdatní vojáci, kteří v Rusku proti Rakušanům zaznamenali velká vítězství, ale to je jen slabá výtka. Dokument bych rozhodně doporučil všem politikům, aby viděli, co se všechno může stát s naší planetou, když touží po moci. Ještě jednou zdůrazňuje výbornou kvalitu tohoto dokumentu a s chutí ho mohu nazvat tím nejlepším z 1. světové války.

Kenan & Kel

Kenan & Kel (1996)

Skvělá komedie. Za krásných časů Supermaxu byl tohle nejlepší pořad tohoto kanálu. Skvělá zábava. Pro mě nezapomenutelný zážitky z dětství, kdy jsem u tohoto seriálu trávil a hrozně mě bavil. Proto patří do mého top.

Život s Louiem

Život s Louiem (1995)

Když ještě bylo Foxkids, nemohl jsem se tohoto seriálu dočkat. Měl jsem ho rád podobně, jako Piráta divokého Jacka, ovšem Jack je můj nejoblíbenější seriál. "Život s Louiem" je hned za ním. Foxkids bylo v mých malých dobách pro mě nejlepším pořadem a takových seriálů jsem měl víc, jako třeba "Kl획ák"; "Kocour Raplík"; "Hrom ještěři" atd. Ty časy už jsou dávno pryč. Dnes mám tyto seriály na DVD a pořád na ně koukám a připomínám si ty časy, kdy jsem ještě chodil do prvních tříd na základní škole. Český dabing je tady u toho brilantní, takže se určitě budete bavit s hláškami Andyho Andersona. Jenom škoda, že v nových dílech je jiný dabing.

Putování s dinosaury

Putování s dinosaury (1999)

Nevěděl jsem, že Kenneth Branagh je tak vynikající režisér, aby zfilmoval i dokument o mých oblíbených dinosaurech. O téma "Dinosauři" jsem začal mít obrovský zájem jako malý kluk, respektivě jsem se na ně stal závislý a to vše díky filmu "Jurský PArk", který je podle mého nejlepší film světa. Dnes jsou pro mě dinosauři jenom krásnou nezapomenutelnou minulostí a legendou. Už to nejsou časy, kdy jsem s otevřenou hubou hleděl do knihy o dinosaurech a pamatoval si každé slovo. Dnes už myslím na budoucnost a dodělávám školu. Tento film je moc pěkný. Efekty jsou pro dnešní dobu sice stárnoucí, ale to u každého filmu, i u Jurského Parku. Kennethe a Stevene, děkuji vám.

Král Šamanů

Král Šamanů (2001)

Japonci jsou mistři v animovaných filmech. Jejich snímky obsahují spoustu fantazie a sci-fi příběhů. Král Šamanů je taková má vzpomínka na dobu Jetix, kde tento seriál vysílali a já si ho tenkrát hodně užíval. Suprový děj a zpracování. Druhá etapa sice už nebyla tolik dobrá, ale přesto patří tento seriál do mých nejoblíbenějších. Můj názor je také ale bohužel zkreslen tím, že jsem v životě zas tolik seriálů neviděl, poněvadž je nesleduji.

Apokalypsa: 2. světová válka

Apokalypsa: 2. světová válka (2009)

Troufám si říct, že je to nejlepší dokument o 2. sv. válce co jsem kdy viděl. Tak do podrobna vysvětlena válka a všechny válečné tahy mě připoutaly ke křeslu. Co mě naopak trochu zamrzelo je pár nedodělávek. Např. o Československu je jen pár zmínek v rozmezí dvou minut už náhle Hitler útočí na Polsko a přitom Mnichovská dohoda znamenala v této válce hodně. Pak bombardování Londýna jsem také čekal o kapku víc, ale krom toho tu máme opravdu velký kus práce a francouzské filmaře velice chválím. Co se týče Československa - myslím si, že jsme bojovat měli, jako každý jiný napadený stát Hitlerem. Polsko, Francie, Velká Británie, Rusko. Jediní Češi se nechali obsadit. Asi ale víme, jak by to tu dopadlo, kdybysme se bránili. Nevyhráli bysme v žádném případě. Hitler by se zase dohodl se Stalinem o rozdělení Československa a dopadli bysme jako v Polsku, ale v současné době by možná o nás byly natočené filmy, ale za jakou cenu? Možná by umřelo mnohem více lidí. Tak jako tak, minulost už se nezmění a dopadlo to tak, jak to dopadlo. Dokument je krásně vybarvený, tedy, kromě drastických záběrů a opravdu mám z tohoto dokumentu ohromnou radost a čas, který jsem mu věnoval vděčím filmařům. Skvělá práce!