Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (34)

plakát

Hranice (2023) 

No ještě jsem film neztrávila… Je to opravdu síla a neuvěřitelný počin. Jak řekla režisérka sama, černobílé je to taky kvůli praktičnosti, protože potřebovali film natočit rychle, aby do něj polská vláda nestihla zasáhnout a v černobílé nemuseli hlídat barvy. Zároveň je realita z polsko - běloruské hranice tak 5x brutálnější… Film je natočený na základě svědectví a myslím, že je to asi jeden z nejsilnějších počinů roku.

plakát

Jak přežít svého muže (2023) odpad!

No… viděla jsem lecos… ale jako tenhle film je opravdu něco tak strašného, že se to snad ani nedá popsat. Hlavní herečka, hraje jako by hrála kapra, reakce na cokoli ztvárňuje otevíráním a zavíráním pusy a kulením očí… A třešničkou na dortu jsou natočené a zahrané “nepovedené scény” v titulkové sekvenci… no mohli si tuhle práci odpustit a vlastně celý film mohl běžet rovnou vedle titulků… úroveň je stejná a nám divákům by udělali službu, protože bychom se na to nemuseli koukat 91 min.

plakát

Hunger Games: Balada o ptácích a hadech (2023) 

Film mě velmi potěšil. Velmi věrné zpracování knihy a jsem ráda, že svět který Suzanne Collins vybudovala dostal další příležitost se ukázat na filmovém plátně. Samozřejmě doporučuji knihu, nebo audioknihu, která vám dodá jisté vypuštěné souvislosti a hlubší proniknutí do příběhu. Herecké obsazení je fantastické a každá postava dostala perfektní zastoupení. Není to film pro každého, ale pro milovníky Hunger Games, je to skvělá podívaná a cítím i příjemnou paralelu s předchozími filmy. Skvělá práce a film zcela naplnil má veliká očekávání a v mých očích předčil Hunger Games samotné.

plakát

Nelíbej muže ve vánočním svetru (2020) (TV film) 

Další film ze série příšerně vánoční filmy… Ale jako napsal Chrispe, nedívám se na toto s touhou hlubokého poznání. Jednu hvězdičku dávám za příjemný čas strávený s maminkou při tomto filmu… :D A konec filmu s dárky a poslední záběr byl aspoň vtipný. Musím říct, že je zásadní v jakém jazyku si to člověk pustí, protože dabbing do češtiny je naprosto příšerný… ale svůj účel film splnil… Je to prostě vánočně laděná romantika, s hrozným scénářem a provedením odpovídajícím plakátu k filmu… Ale fascinuje mě počet vánočních stromků v centru pro děti vojáků, asi má mít každé dítě a zaměstnanec svůj stromek. :D

plakát

Pouť krkonošská (2020) 

Film mě opravdu nějak neuchvátil, dobré jako clona například k žehlení, ale i tak mi přišel zbytečně dlouhý. Máchovi se moc něvěnuje, jen z počátku, dále už spíše pohledu na svět protagonistů. Dávám 2 hvězdy za záběry nádherné krkonošské přírody. Dokument ala “route movie” není tak běžný, takže i za to.

plakát

Provinční městečko E (2019) 

Velice zajímavý snímek. Viděla jsem ho s rodiči, kteří pamatují (narozdíl ode mě) dobu před sametovou revolucí, což můj zážitek z filmu ještě prohloubilo. Doporučuji všem a myslím, že pro mou generaci, která onu dobu “před revoluční” nepamatuje, by měl být tento dokument povinný. Bohužel ve mně vyvolal velké pochybnosti, zda je vůbec možné, aby se Rusko někdy změnilo a stalo se demokratickou zemí. Udivuje mě, že i dnes v době sociálních sítí a internetu stále tato “masáž” funguje.

plakát

Zachraňte Willyho! (1993) 

Zachraňte Willyho je film mého dětství a nedokážu ho hodnotit záporně. Samozřejmě to kinematograficky není žádná špička, ale to si dovolím tvrdit, ani nebylo cílem tvůrců. Pokud někdo hledá něco na pohodový večer s dětmi nebo jako já si chce zavzpomínat, je to ideální snímek. Pokud však hledáte nějaký silný film, o kterém budete ještě 2 dny přemýšlet, tohle NENÍ to pravé! :D Moje hodnocení je subjektivní protože jsem měla v dětství tenhle film na kazetě a koukala jsem na něj pořád dokola. Prostě je to moje srdcovka. :)) A jak již někdo psal, opravdu to ve mně vypěstovalo lásku k těmto úžasným zvířatům.

plakát

Ženy v běhu (2019) 

Za poslední dobu komedie co je vtipná. Přéběh byl dobře vymyšlený i gradovaný. Herecké obsazení mi k filmu a postavám naprosto sedlo. Samozřejmě, že tam najdeme pár klišé, ale mám radost, že po dlouhé době mě opravdu nějaký český film rozesmál. Díky! K večeru s rodinou ideální volba.

plakát

Uzly a pomeranče (2019) 

Děs běs... Četla jsem knihu od Ivy Procházkové a je to má srdcovka z dětství, mám v ní i věnování a to je jediný důvod proč ta 1 hvězdička... Film je naprosto odfláklý. Jelikož je scénaristka autorkou knihy, je těžké pak vybrat to nejfilmovější a zbytek nechat jít... Expozice by byla možná k pochopení, kdybychom slyšeli, co herci říkají... Čímž chci narazit na to, že téměř nikomu ve filmu není rozumět... Občas se ve zvuku objevují zcela nesmyslné efekty, jako skandující fodbaloví fanoušci. Kamera je, jako by to točil žák základní školy, co chce být světový filmař a chce natočit Tarantinku v jednom. Buď je scéna příliš tmavá a nebo přepálená... o kompozici nemluvě. Záběry se vůbec nestřídají a nebo absolutně nepromyšleně ve stylu “hmm... dlouho tam nebyl detail tak ho tam hodím”. Skoky přes osu jsem po 10 přestala počítat, nejspíš nebyli peníze na skriptku a režisér s kameramanem to mají v oblibě... možná součást jejich stylu. Děj filmu je zcela nesrozumitelný, vždy se jen něco nakousne a jelikož film nemá tolik volných minut jako je listů v knize, není to nikdy nijak dotažené. Vidíme jedno klišé za druhým a přítomnost Evy Farné si vysvětluji tak, že si autoři mysleli, že mít v obsazení slavnou osobu zvýší kvalitu snímku. To ovšem nefunguje, jak už nám ověřil Ivo Macháček ve filmu Tajemství staré bambitky, kam obsadil Tomáše Kluse. Zpěvácí zpívají a herci hrají... Celkový casting je diskutabilní. Emilie Neumeister (Darkova holka) mě zcela neznámá “herečka” nebyla úplně šťastnou volbou. Jakmile promluví přemýšlíte jestli chodí do zvláštní školy ona nebo Darkova sestra. Jediné scény při kterých vypadá autenticky, je když líbá hlavního hrdinu. Tomáš Dalecký nebyl tak špatný, ovšem neumí moc pracovat se scénářem a chvílemi působil, že jen odříkavá básničku s přehnanými emocemi. Jinak vcelku obstojný výkon. Darkovo rvačky s Hugem, které nám vysvětlil flashbak do hračkářství, byly zcela zbytečné a vůbec nechápu jejich přítomnost. Velice mě ovšem pobavila scéna kdy Darek vidí svou lásku odjíždět na motorce se slizounem z její třídy a jde se vybrečet a lehne si na záda, protože to se přeci skvěle brečí a je to zcela přirozené. Závidím autorům jejich šťastný život bez smutku, protože nikdo z nich asi zjevně nikdy nebrečel. Takových nesmyslů je celý film plný, prázdná aktovka když jde Darkova sestra ze školy a další... Spousta lidí si říká zachráním to ve střihu což nefunguje. Ovšem když špatný materiál špatně sestříháte a z editujete vznikne naprostá šílenost a tou je přesně tento film. Buď je záběr moc dlouhý nebo příliš krátký. Volba hudebního podkresu naprosto šílená a vůbec se tam nehodí... no nebudu to už dál rozebírat. Vznikl naprosto zbytečný film, který je ještě k tomu nekoukatelný a příšerný. Ovšem vidím pro něj skvělé uplatnění pro studenty filmových oborů, protože je to krásný příklad toho, jak by se to nemělo dělat a co vznikne, když nedodržíte základní pravidla... PS: Omluvte kdyžtak gramatické chyby, jsem ještě otřesená z tohoto výtvoru.

Ovládací panel
6 bodů