Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Krimi
  • Drama
  • Rodinný
  • Dokumentární

Recenze (16)

plakát

Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly (2003) 

Tak tohle nebylo tak dobré jako obdobný film (s pirátskou tématikou) a to Pomsta černého korzára (Bud Spencer/T.Hill). Nemluvě o nejlepším pirátském filmu Ostrov pokladů (s Jeanem Lefebvrem, a nesmím zapomenout na Pevnost Boyard s kapitánem Bakerem). Nevím jak ostatním, ale já jsem hlavnímu hrdinovi (Johnny Depp) nerozuměl ani slovo. Ostatní postavy byly dobře nadabovány a rozuměl jsem jim, ale hlavnímu hrdinovi ne, asi měl špatného dabéra nebo to zvukaři nezvládli. A teď důvod proč tři hvězdy : jedna hvězda za toho co v 7.minutě při čekání na chodbě strhne při čekání svícen jen tak, 2. hvězda za ty fóry co si vyprávěj ti dva hlídači té slavnosti u té lodi, když zdržují hlavního hrdinu Deppa a on jim stejně uteče. 3. hvězda za tu ženskou hlavní postavu co nabízí pirátům, že teď už mají tu zlatou věc a teď můžou jít zachránit hlavního hrdinu, piráti chvíli přemýšlí a pak ten záběr samotné té ženy v člunu co ho jde zachránit se slovy ,, piráti mizerní", zatímco piráti mizí v mlze. Dobře jsem se díval, ale záběr při slovech Jacka ,, na palubu vy prašiví psy" co křičí na posádku, kde je filmová chyba, neboť kamera zachytila i v levém rohu je vidět člen štábu v kovbojském klobouku, bílé košili s krátkým rukávem a slunečními brýlemi, jak kouká na moře, jsem neviděl a díval jsem se pořádně. Možná ta hláška byla nadabována jinak než v cz titulcích. No pak jsem to na netu našel, ale už jsem neměl sílu to celé sledovat znovu (zvláště pokud by ten záběr byl až na konci dvou a půl hodinového filmu). Jo to byl důvod proč jsem to sledoval a tento důvod jsem nezahlédl tak jen tři hvězdy.

plakát

Columbo - Ve hře je všechno (1993) (epizoda) 

Jeden z nejlepších dílů Columba. On sám napsal scénář. Nejvíc se mi líbí konec, kdy chytí tu její pěknou dceru (aniž by zatím věděl, že je to její dcera), která je pak mučena na vyšetřovně a Columbo to s její matkou sledují. A pak ten samotný konec, kdy Columbo říká té dceři (to se musí recitovat) ,, Prý hodně času trávíte v Evropě. Zítra se tam bude určitě dít něco zajímavého, neměla byste tam chybět ". Vidět matku jak se postaví za svou dceru se moc nevidí a proto mě to zahřálo u srdce. Samotná Faye Dunaway je sice hezká, ale znám lepší Columbovy nepřítelkyně. Trochu mi vadilo jen, že zatímco Columbo ji dává otázky k vyřešení případu vraždy ona to téměř vždy obrátí na- ,,tenhle oblek/klobouk/kravata je hezký co si myslíte". Zamilovaný Columbo je sice zajímavý a docela dobře natočený, ale nějak to brzdí vyšetřování. V díle začínajícím mexickými trubači je i píseň co zpívá na večírku F.Danaway Bye Bye Blackbird. Docela fórové to s tou služkou a lednicí. A pak také je fórové jak zjišťuje ten telefon a PO box u té sekretářky,, mohla byste mi zjistit.." (a ten jeho pohled),,ovšem". Dobré byly záběry s tím Columbovským barmanem (,,já myslel, že se jí líbíte". ,,nejste ožralej, kolik stojí žvejka?, takhle drahý žvejky, hrůza" ,,Nic psát nemusíš tady ten má peníze" ,,Drž hubu" ,,Když jste přesvědčenej, že policajti mluví pravdu tak to musíte být blázen ") nebo s tím domovníkem - ,,už jste to někdy jedl?, máte tam hrozinku"- ,,dá -li Bůh nikdy to jíst nebudu". No a samozřejmě elektrická pokrývka (deka).

plakát

Barb Wire (1996) 

Vždycky jsem chtěl vidět nejslavnější erotickou bombu v nějakém celovečeráku. A zde se to podařilo. Sranda, je že ač film je z 90. let tak hned první slova filmu jsou r.2017 a shodou okolností já tento film viděl poprvé v r. 2017. Hlavní hrdinka co není na prodej a dělá jen kšefty bez ohledu na tu či onu stranu je to pravé co jsem očekával. Ta akčnost, kdy si nemusíte lámat hlavu o co vlastně v tom filmu jde. Pamela útočí, střílí z kulometu, má nějaké hlášky a docela ostrý jazyk. To se musí vidět. Jen těch scén (obzvlášt v polovině filmu) s Pamelou mohlo být více. Já ten film viděl na originálním DVD, kde ho prohlížel nějaký mladík, pak si to rozmyslel a já jsem ten film koupil a vyfouknul mu ho, nevadí mají tam ještě jedno DVD. Dobrý konec, jak ten tlusťoch je v tom buldozeru a Pamela s ním vyjednává o těch čočkách za peníze, skvěle nasvíceno. Jo abych nezapomněl v nějaké 37.minutě nebo tak se v jedné scéně objeví zcela nahá Pamela Anderson. Když už někdo je fajn, že zrovna ona, sluší ji to.

plakát

Bomber (1982) 

V celku povedený film. Hned jak se objeví na začátku Bud Spencer je jasné, že se jedná o komedii. V tom buldozeru. Trochu mi vadil ten jeho kámoš, co ho furt doprovází a neuvěřitelně furt kecá, ale je to dle módy filmů 70. let s Budem a asi to k tomu patří. Docela dobré německé tanečky předvedou vč. Buda Spencera, škoda jen že nezpívá. Není zde T.Hill, ale to by mi tak nevadilo, jako to, že tím boxerem není Bud Spencer (byť nějaké rvačky tu jsou) ale nějaký neznámý herec, kterému Bud dělá manažera. Ovšem dobří byly ty 4 herci ,,nešikovní skoro boxeři" z kumpanie Bud-jeho parťák. Sranda když jeden z nich ten s tím knírem jedou k benzínce a má říct heslo : ,, teplo.ši" a pak ta očekávaná rána. Líbily se mi scény, kde Bud a jeho kumpáni jedí u stolu, té ženy jeho kámoše, jak jim furt nosí na stůl špagety a krevety, Bud ,, já si dám obojí".

plakát

Počátek (2010) 

Já ten film nepochopil. Z počátku jsem si myslel, že prostě Leonardo DiCaprio prostě někomu vstoupí do snu a budeme svědky fantas magorií. To se ale nestalo. Když je tam sen tak vypadá natolik reálně, že prostě diváci nemohou určit zda se ta scéna odehrává ve snu nebo v realitě, kdyby to alespoň něčím grafickým odlišili (např. mlhou po stranách apod.). Proto dávám jednu hvězdičku za - toho herce z filmu Slečna drsňák a i zde ho skvěle dabuje Petr Oliva. Je to sice film dle parodie v Simpsonových (pád dodávky z mostu zpomaleně-díl 500 klíčů, jak Otto v autobuse říká ,, snad budeme padat pomalu jako ve filmu Počátek) - ale ta scéna s dodávkou je furt v tomto filmu přerušovaná akčními boji a tak z parodie mnoho nezůstalo. To už spíše ta muzika která též byla použita (vč. snových scén) z jiného dílu Simpsonovi-nějak brzy potom ten díl ve kterém se Homerovi boří jeho snový svět a pak tam byla ta scéna s tou smrtkou jak padají.

plakát

Anakonda (1997) 

Nehodnoceno. Důvod - nemám rád Ice Cuby, nemám rád ,,Jeníčka", mám rád Jennifer Lopez, mám rád dabing P. Olivy (byť ten kterého mluví je hodně záporný) a mám rád Brazílii a Amazonii. Proto nemohu hodnotit, když pochválím jedny musel bych pochválit i druhé a to nechci a opačně nemůže kritizovat jedny a zároveň kritizovat druhé. Film jako takový se mi ovšem líbil. Prý místo opravdové anakondy udělaly robota anakondu, byť to točili opravdu v Brazílii v Amazonce, kde anakondy žijí, takže trochu nechápu proč když už ji tam měli nepoužili alespoň v některých záběrech opravdickou anakondu. Údajně Jeníčka opravdu jedna reálná anakonda - během filmování !- napadla. No režisér toho mohl jen využít, byť to neudělal.

plakát

Stůl číslo 19 (2017) 

Všechny sólové počiny Lisy Kudrow dosud stály za... Ale tohle se celkem povedlo, byť jsem čekal, že se film bude rozvíjet a nezůstane tam kde byl na začátku a tedy u jednoho stolu, a tam jsme s výjimkou krátké procházky lesem po celou dobu. Trochu nedává smysl, aby byly dvě témata ve filmu a křížily se-jedno téma je svatba-druhé je setkání u stolu ,,nezadaných". Celkem dobrá volba byly lidé u toho stolu č.19. Dost divnej mix lidí-Lisa Kudrow a její černošský manžel (škoda, že většinou mluví jen o záchodech), pak ten brejlovec co měří víc jak 2 m a četl jednu knihu co mu líbila-tamtu (co čte ten černošský manžel Lisy Kudrow), Ind-asiat, tlustá stará brejlatá první vychovatelka či co ta furt kecá, a mladá slečna co nepatří mezi nejpěknější, na kterou se vykašlal její milý tanečník, který je na té svatbě a která zařizovala to obsazení stolů-to je sranda jak v rychlosti vyjmenuje všechno obsazení stolů. Ještě pobavilo, jak ten černoch poradil tomu asiatovi, aby řekl u stolu novomanželů, že ho má takhle velkýho. Ale nejsilnější zážitek je když celá skupina stolu 19 někam chodí a Lisa Kudrow je u těchto scén vždy až v pozadí na konci,navíc všichni jsou během těch chodících scén zticha, to se mi líbilo. Zajímavostí je, že Lisu Kudrow v tomto filmu dabuje její (filmová) matka z nejhoršího seriálu všech dob Web Therapy. Jinak Lisa Kudrow může zachránit své herectví už jen tím, že se vrátí do Friends.

plakát

Proroctví (2009) 

Ten film je vyloženě falešný. Konec světa, který nastane buď v r.3797 (dle Nostradama) nebo za 5 miliard let až Slunce vyčerpá své zásoby a zvětší se a spolkne kromě Merkuru,Venuše i Zeměkouli, bude určitě vypadat jinak než v tomto filmu. Film je vlastně sólové herectví hlavního hrdiny Nicolase Cage (byť hraje dobře) a případně duo s nějakou herečkou. Jenže o katastrofickém snímku si musíme slibovat více, především větší počet lidí ve filmu, zvlášť když se jedná o konec světa. To už se mi víc líbil film 2012 (byť minimálně v názvu filmu je to nepravdivé-píšu recenzi v r.2017 takže v r.2012 konec nenastal). Co se mi u tohoto snímku líbilo byl konec, takže nějakých 10 minut filmu. To jak planeta Země je sežehnuta Sluncem a pak jak se díky ufounům (či kdo to byl) ta dvojice dětí setká (v nebi?) a brázdí si to tím obilím k tomu stromu. Přesně to bych taky chtěl se svým bratrem. Jinak všimli jste si, že ač hlásí ve filmu velké horko, tak jsou tam lidé normálně oblečeni a vše funguje např. auta apod(silnice netají).

plakát

Karlík a továrna na čokoládu (2005) 

Vynikající film. Vše je pozitivní a s úsměvem. Děj je přehledný a rychle plynoucí. Díky za Johnny Deppa i za starého Christrophera Lee. Hodně se mi líbila ta usedlost hlavní rodiny. A tady je hlavní důvod proč pět hvězd. Jednu z postav (H.Carter) namluvila Miroslava Pleštilová a teď ta zajímavost : v přehledu dabingforum u paní Pleštilové není tento film v seznamu filmů co nadabovala o to paradoxnější je, že v témž webu dabingforum u filmu Karlík a továrna čokoládu je uvedena mezi jinými i paní Pleštilová, takže co si máme o tom myslet. To, že dabuje tutéž herečku (H.Carter) jako v Harry Potterovi je už jen drobnost. Takže o nákupu oficiálního DVD bylo kladně rozhodnuto. Zde musím zmínit sranda diskuzi hdmag.cz u BD vydání tohoto filmu (rozlišení jen 480i nebo 1080i, zeptám se v bonton..,napíšu jim,odpověděli,budeme si tím zabývat, musel bych mít bd mechaniku v pc,kapišto?") . Jinak celý film jsem jedl čokoládu. Viděl jsem kdysi velmi dávno i původní verzi s G.Wilderem a tehdy se mi líbila, ale nyní je už nový věk a tak remake a v tomto případě povedený remake je zcela na místě. A není to jediný počin těch Burton-Depp. Mám i Alenku (oba díly-v říši divů, za zrcadlem v jednom boxu) i Temné stíny s Evou Green a nesmím zapomenout na Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti, též s Evou Green.

plakát

Extase (1932) 

Pokračování slavného Erotikonu. I zde režisér Gustav Machatý použil styl symbolů - stíny, zvířata vs. lidi. Hodně erotiky a slavná scéna nahé hlavní herečky v jezeře, která se v cz verzi ztratila a tak byl přidán bonus rakouské verze, kde ta scéna je. Z filmu existují i fotky z toho jezera. Vše bylo dáno coby bonus na nedávné vydání na DVD. Původně jsem chtěl dát jen čtyři hvězdy, přece jen do Erotikonu má Extase daleko (ač oba jsou vlastně němé) a závěrečná scéna je jakoby z jiného filmu a vůbec kazí celkový dojem filmu. Ovšem co rozhodlo o pěti hvězdách není v tomto filmu, ale na DVD jako bonus a to PRVNÍ FILMOVÉ ZÁBĚRY VLASTY BURIANA (myšleno zblízka, z r.1922 kdy italský herec Polo přijel na pražské nádraží, tak tam Burian byl-fotka z tohoto se objevila v knize K.Čáslavského Filmový Vlasta Burian, takže teď máme i přímo filmový záznam, navíc v době kdy Vlasta začal točit svůj první a jediný nedochovaný film Tu-ten-kámen, takže představu jeho pohybů máme).