Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (2 223)

plakát

Abraham Lincoln: Lovec upírů (2012) 

Béčko s velkým rozpočtem. Za zmínku stojí triky, zpomalovačky, Dominic Cooper a Mary Elizabeth Winstead. Vyjít to jen na DVD, nedivil bych se. Timur si v Hollywoodu moc velké renomé asi nevydobude.

plakát

Abraham Lincoln vs. Zombies (2012) 

Asylumácká konina na motivy vážněji míněné koniny :) Na druhou stranu, typicky béčkový horůrek s historickým podtextem, proč ne. Celkem dobře ztvárněný Lincoln a pěkně namaskovaní zombíci. Filmové horory se zombie nemám rád, přijdou mi jako poměrně dost pokleslá zábava, ale takováhle nevážně míněná asylumovina neuškodí. ~ Největším mínusem celého tohohle... snímku je tak jen skutečnost, že film mohl mít klidně jen 80 minut a možná i méně. Místy se to hrozně táhne a kecáního je až až. ~ Největším plusem je zase fakt, že Bekmambetův Lincoln už horší být prostě nemůže :)

plakát

Adaptace (2002) 

30.5.2010 ~ Příběh o příbězích urputně se snažících vytvářet příběhy, kdy jedním z nich je sám příběh tohohle filmu. Že to nedává smysl? To ani není prvotním záměrem. K tomu smyslu je pro některé nutné se prokousat, pro jiné se ke smyslu spíš protrpět. To už záleží na tom, co jste ještě ochotni chápat jako výjimečný nápad a co už jako extrémní debilitu. ~ Ono je to vůbec všechno dost propletené, ale zase ne až tak moc, no... Máme tu příběh scénáristy, uťáplého nesebevědomého tlustého, zbytečného a ošklivého scénáristy (Nicolas Cage), který dostane za úkol zadaptovat pro film jeden tématický článek/příběh z časopisu. Nicolas se tedy do příběhu pohrouží až natolik, že začne zjišťovat, jak moc těžká tahle práce bude a že jej opustila múza. Tápe v tvůrčí krizi, tápe v životě do toho ještě přisýpá soli do rány jeho bratr, dvojče (Nicolas Cage), jeho sebevědomější "já", které ovšem nemá moc životních cílů. Tedy až do té doby, kdy se rozhodne svému bratrovi fušovat do řemesla a to s větším úspěchem, než se kdy melancholickému Nicolasovi podařilo. Termíny hoří, mozek však nepracuje. Je třeba inspirace. ~ A tu melancholický Nicolas hledá stále více a více v samotném příběhu a jeho tvůrkyni, spisovatelce a žurnalistce Meryl Streepové. Celý děj je proplétán i jejím příběhem, příběhem o tajemně vyšinutém sběrateli, chovateli a pěstiteli skoro všeho. V současné době se věnující orchidejím. ~ Celý příběh se tak točí okolo těchto čtyř (tří) postav a do toho se vlévá minulost, přítomnost a představy rozum ztrácejícího scénáristy. Jako propletenec pochroumaných životních osudů by to bylo přinejmenším zvláštně zajímavé, bohužel se mi celý pocit z filmu utopil v bažině rádoby thrillerové vložky, objevivší se takřka před samotným koncem. Dovolím si tvrdit, že chápu (nebo si myslím, že chápu) proč tam tahle "alwayska" byla, ale do tohohle komorního dramatu mi absolutně nesedla a výsledný požitek z filmu tak z konce rozhodně nesedí (hlavně, že na začátku Nicolas ví, co ve scénáři nechce mít a i před koncem ho na to lektor upozorňuje). ~ Hraje v tom Meryl a objeví si i další známé xichtíky, ale všechny je do kapsy strčí Cage, který čas od času vážně umí ukázat, že umí hrát, tentokrát i dvojroli. I s ním si ode mě film díky (pro mě) podělanému konci odnese jen průměr. ~ I když... Je tak tenhle film tak zvláštní a nutící nějakým, jakýmkoliv způsobem, myslet anebo je tak pitomý, že se snaží tvářit, že u něj musíte nějakým, jakýmkoliv způsobem, myslet a vy pak věříte, že je zvláštní, protože nechcete přiznat, že je buď tak dobrý, že ho nechápete, či tak pitomý a ostatní to nevidí? That is the question!

plakát

Afghánské peklo (2011) 

Vzhledem k místnímu hodnocení jsem byl filmem mile překvapen. Když se píše drama, tak jsem čekal drama, ne akčňák ála Blackhawk Down ani absurdní drama ála Jarhead. I takovýmhle málem se dá říct mnohé, třeba že už to mu stejně nikdo nerozumí a pořádně ani nikdy nerozuměl, a že je třeba více keramických mís.

plakát

Aftermath (2016) (seriál) 

Tragická hovadina, neskutečná. To je ta k debilní, že by se to snad mělo stát ukázkovým učivem. Máma kápo, táta máma, zombie duchové, postapo, zmalovaný namakeupovaný holky bojující o život v lesích, filosofující děti, smartfouny s výdrží několik dní, zvraty jež přebije libovolná poloamatérská YouTube produkce. Fakt debilita. SyFy je ekvivalentem béčkových konin, ale tady muselo všem při schvalování projektu totálně hrábnout.

plakát

Agent beze jména (1988) (seriál) 

Vidět to opačně, možná bych hodnotil jinak. Poté, co jsem ale jako první viděl moderní Bourny, je tohle neuvěřitelná nelogická mysteriozně-kriminální slátanina. Ten film má o dvě třetiny přetaženou stopáž. Nedokoukáno, děsná osmdesátková nuda.

plakát

Agent Carter (2015) (seriál) 

S01: Tak po první sérii téhle marvelácké dějové výplně takové průměrné ***. To propojení s Marvel Universe tu je, jen je hodně pozvolné. Celé to působí značně televizně, takže poněkud lacině, a Hayley místy příliš okatě pouze hraje. Bylo to prostě jen vata mezi první a druhou částí druhé série Agentů a jen Cap ví, jestli nějaká druhá řady kdy bude. *** ~~~ S02: Jak Agenti, tak i Agentka už prostě vyčichli. U Agentů se tuším mluví o tom, že pokračovat už nebudou, u Agentky je to dle mě ale už jisté. Agenti čerpali z propojení se členy týmu Avengers, ale samostatně nemají moc smysl ani nápad ani šmrnc. Carterová se uchytila jen díky tehdejší filmové vlně a slávě Marvelovských filmů, ale sama o sobě ve druhé sérii zklamala nulovou propojeností s něčím, co už známe (a ty drobné zmínky odjinud jsou nepodstatné). S ničím se to aktuálně nepropojuje a pachtěním se party lidiček kolem její osoby za zdoláním zlounů už bylo v podstatě zbytečné a nezajímavé. Dalo se na to koukat, ale smysl to už nedávalo. ** ~~~ Potvrzeno: Agentka končí, CBS v seriálu nepokračují.

plakát

Agenti S.H.I.E.L.D. - Série 1 (2013) (série) 

Po první sérii - OK, Marvel si umí hrát a má to prozatím všechno dobře promyšlené. Je fakt, že tohle celé působilo značně lacině televizně, ale dalo se to. Hlavně to fungovalo jako jakési pojítko s filmy, ačkoliv se to možná spíše na jejich vizích jen vezlo. V seriálu se sem tam objevilo cameo některé z filmových postav, ale naopak tohle nefungovalo. Marvel tak ale mezi filmy stále udržuje povědomí o svém světě, tak proč ne. Uvidíme, co si autoři vymyslí v mezidobí před druhými Avengers a krátce po nich ve druhé seriálové sérii. A jak do toho, pokud vůbec, zapadne další televizně seriálová odnož Agent Carter.

plakát

Agenti S.H.I.E.L.D. - Série 2 (2014) (série) 

Po druhé sérii zvyšuji ze *** na **** a podotýkám, že jak začínali Agenti jako doplněk Marvelovských filmů, tak tady se, obzvlášť u konce 2. série, ukazuje, jak druzí Avengeři byli pouze doplňkem seriálových Agentů. Vývoj seriálu je totiž u druhé série skutečně zajímavější, než celí Avengeři. Tak schválně, co na to už odkývnutá třetí série a jako výplň pokračování Agentky Carterové.

plakát

Agenti S.H.I.E.L.D. - Série 3 (2015) (série) 

Celkem to s koncem Hydry a nástupem HIVE odsýpá, s ovlivněním Třesavky a příliš dlouho telecím Lincolnem to poněkud stagnuje a končí to celkem dobře až do chvíle, kdy se z ní zas stane japonsky zmalovaná rebelka/vyvrhelka, což je už dost mimoňský a zbytečný zvrat, ten se moc nepovedl. Bez tohohle bych šel na ****. Brett je skvělý záporák. U Agentů bylo vždycky plusem i jen krátké provázání s filmovým univerzem, tady se to odbilo jen hlášením ve zprávách, škoda. Na tom by měli příště víc zapracovat.