Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (2 222)

plakát

Čmuchalové (2023) (seriál) 

Ve zkratce: Byla to nečekaně fajn akční jihokorejská pecka, které by ale prospělo zkrácení o alespoň dva díly. 7. díl mi přišel vyloženě zbytečná natahovačka.

plakát

Máme tu ducha (2023) 

Mladí herci na sebe ukázali, to je fajn a asi největší přínos Harboura a Mackieho, kteří holt také musí platit účty.

plakát

Avatar: The Way of Water (2022) 

Viděno, 2D, dabing. Fajn pokračování, ale po těch letech už to zas nic tak zvláštního není. Graficky hezké, ale příběhově mi to přišlo už jako klasický pokračovací vývar. Co tam chtějí vymýšlet do pátého dílu nevím - jestli ty děti budou mít děti a ty všichni budou furt bojovat, tak je mi těch dalších pokolení fakt líto. Pokračování je umožněno jen idiotským rozhodnutím jedné postavy, kteréžto bylo ve scénáři JEN proto, aby měl na co navázat další díl. Kdyby bylo to rozhodnutí jiné, mohlo to být uzavřeno a šmitec. Takhle se z lesních avatarů stali vodní, v příštím díle vzdušní, pak ohniví a nakonec budou píseční červi, co na Mantách se skafandrem z vodní bubliny půjdou kolonizovat vedlejší měsíc, aby mohly vzniknout Avataři 6, 7...až 99.  nějaký zvláštní enviromentální poselství ve filmu, kvůli jemuž umocnění se nemohl štáb během natáčení pořádně ani najíst, jsem moc nezaznamenal - OK, ničí se příroda a zabíjejí se velryby (a zvířata) pro kousek prdu z toho celého fyzického celku - whoa, šok, to doteď nikdo nevěděl. Amíci možná ne, zbytek světa ví, že to není OK, ale taky má na starosti mnohem naléhavější průsery u sebe i ve svém okolí, než řešit jestli "Fukušima-boys" sežerou víc velryb, než příroda stačí vyprodukovat. --- Uvidím, jestli si místo Avatara 3 raději nepustím zase Finding Nemo.

plakát

Batman (2022) 

Někdo už by měl DC Comics sdělit, že dělají ty filmy blbě. A furt blběji. CGI Super marast tady vystřídala rozhlasová hra, u které z nějakého důvodu bylo na pár okamžiků něco vidět. Udělat černobílý film je umělecké. Udělat film, kde je slyšet jen hlas a obraz je celou dobu černý, to je majstrštyk. Z dialogů jsem ale vyrozuměl zase jedno, další origin záporáků a další psychicky rozložený asi-hrdina, ale celkově vlastně mentální troska. DC by se asi měli nechat odkoupit Marvellem, aby nebyli za úplně idioty. --- 2. hvězdička za originální nápad pustit na plátna rozhlasovou hru.

plakát

Black Adam (2022) 

DC to stále neumí a nedokážou se pořádně poučit. Už to sice není jen temný digibordel, ve kterém není ani nic vidět, ale je to nudné, bez nápadu (jako naprosto, tohle je námět z lavic základní školy během nudné vyučovací hodiny), nějaké další superpostavy bez jakéhokoliv uvedení, takže jejich existence mi byla ukradená a jakákoliv interakce a rozhovory mezi nimi jen zbytečná vata a... a... No, jsem v polovině filmu a cítím, že už to mělo skončit. Dosud to bohužel vyznívá jako trapná kopírka Marvelu - nečekal bych, že si Brosnan bude hrát na Strange, pak tam máme Hawkeyho bez luku, AntMana bez mravenců... Obecně to možná je znakem konkurence mezi těmi vydavatelstvími komiksů - vzájemní vykrádání se, ale DC to dělá ve filmech prostě tak blbě, že to vypadá, jak hodně předražené alternativy od Asylumu. --- Druhá polovina: OK, celá druhá část mohl klidně být "Part 2" trochu domyšlenější vč. trochu rozvedení potitulkové scény. Nicméně nic to nemění na tom, že jako uváděčka další postavy to bylo zmršené - moc dlouhé, dohromady nudné, splácané na koleni.

plakát

Black Panther: Wakanda nechť žije (2022) 

Viděl jsem to před třemi dny a stránku profilu na ČSFD si nechávám otevřenou, že nějakou malou recenzi napíši, až budu mít čas. Nyní... si pořádně nedokážu vzpomenout, o čem že ten film byl... Jo, vlastně nějací Naavi z jiné Wakandy. Už je nějak příliš alternativních vesmírů. skrytých mocností...

plakát

Božena (2021) (seriál) 

Vizuálně i herecky na ****, příběhově a vyzněním na nic. Po 4 dílech vlastně nevím, co se autorky snažily dokázat - dehonestovat jméno Boženy Němcové? No, rozhodně ani jeden z dílů neměl za cíl ukázat, proč se v hodinách literatury tahle postava objevuje na místech, jež jí učebnice připisují. Celé je to taková špinavě-realistická podoba světa a života jednoho ubohého myšlenkově povrchního a chudého tvora nastavená co by zrcadlo nějaké poetické pohádkové verzi filmu, kterou ale nikdo nenatočil a neviděl. Takový obraz Doriana Graye, jen ten obraz, Doriana samotného tu nikdo nikde nespatří. Už za mlada jí chybělo pár facek, v dospělosti škodila blízkému okolí stejně, jako pro něj byla potřebou - takový nechutný životní parazit. Tak přesně s takovým pocitem odcházím od tohohle čtyřdílného dramatu. "Dílo lepší autora." Vážně nevím, jestli právě tohle mělo být tím motivem, který si si odnáším z tvorby autorských Tří Grácií, poplatné době a myšlenkově pokřivených hnutí.

plakát

Hlava Medúzy (2021) (seriál) 

Samotné náměty kriminálních případů mi přišli celkem smysluplné a uvěřitelné, ale ta příběhová omáčka kolem byla naprosto zbytečná, skutečně infantilní a, bohužel, prostě hloupá. Isteník a Bučková by mohli mít spinoff, Dvořák by jim mohl dělat šéfa, co už nevyšetřuje a je zavalenej papírováním, přetíženej, ale prahnoucí znovu po akci, a Čvančarovou by konečně po právu odvolali a suspendovali za střet zájmů a zamlčování důkazů a mohla by odjet za bráchou do Paďous. --- No jo, Hudský a Labyrint, tak teď mi to dává smysl.

plakát

Liga spravedlnosti Zacka Snydera (2021) 

Tak: Ta zkrácená osekaná původní verze byla děsná srágora - hnusná a nedávalo tam nic smysl, postavy se najednou objevovaly, jak kdyby byly v příběhu odjakživa, ale jaktěživ se pořádně dřív ve skutečnosti neobjevily. Až teprve v DC dává děn smysl, takže a) Díky za něj!, b) Původní management/produkci/whatever, která měla na triku vypuštění prvotní verzi filmu vykopnout na chodník se zákazem přiblížení se k čemukoliv souvisejícímu s filmem, byť jen k prodejně televizorů, na 1500 km, ve 4D prostoru a s platností zpětně od narození. --- Přesto však, že to už konečně začalo dávat smysl, není to celkově nic, co tu už nebylo. Je mi jedno, který z komixů nebo zfilmování v porovnání s Marvellem, tu bylo kde dřív, je to copy-paste jen s jinými hrdiny a jiným CGI xindlem. Tou největší devizou celého filmu by tak asi mělo být zmrtvýchvstání toho arogantního ocelovýho šaška, jehož postavu DC s Cavillem zabilo (kvalitativně a charakterově) už před lety.