Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (2 223)

plakát

Expendables: Postradatelní 3 (2014) 

Nic se nestalo. ~~~ Přesně s tímhle výsledkem jsem odcházel z filmu a ptal jsem se sám sebe, o čem ten film vlastně byl a co se v něm, z pohledu aktuální Expendables trilogie, vlastně stalo. Jednoznačně nejslabší film z celé trojice. Vsadil namísto klasických historických akčních hrdinů a parťáků ze staré gardy na ovéí neznámé ksichtíky, kteří, ač novicové, bez potíží sekundují protřelým bardům a zachraňují jim i zadky. Filmu podle mě (a pro mě určitě) neprospěl unavený a depresivní tón, kdy po většinu filmu "staříci" ustupují mladé krvi, která řeší problémy techničtěji, jednodušeji a řekněme elegantněji (když může), přičemž starým psům ujel vlak. Stará dobrá parta tak celý film vlastně sekunduje a chybí i celkem prčovní popichování Lundgrena. Za to je to představovačka nováčků, kteří tak dostanou (asi?) šanci rozvíjet karié=ru v dalších dílech- jenže to se bojím, že vyústí JEN v další akčňárny, kterým bude chybět duše - tak jako Exp3 :( Je tu minimum humorů ze vzájemného popichování, je tu nejslabší otvírací akční scéna ze všech třech dílů (byť má vtipně přivézt z reality do filmu Snipese), jsou tu už poněkud skutečně věkem sešlí a prkenní Arnie s Fordem, je tu skvělý Gibson, který je ale trestuhodně nevyužit a v podstatě zahozen (z toho mohl být dlouhodobý über-zloun a klidně mohl přetáhnout část mladického novo-osazenstva na stranu Temné síly), bylo tu zbytečně moc CGI (dle titulků tam snad ani nehráli herci, ale všichni byli vyrenderovaní, kolik VFX týmů se na filmu podílelo) a obrazově šlo snad o to nejlevnější rumunské prostředí, jaké šlo sehnat - jednička i dvojka jsou oproti tomuhle velkolepé výpravné filmy). 126 minut sice uteklo, ale nezanechalo to nic, na co by mělo být vzpomínáno. SNAD! Snad jen na Banderase - ten jeho ukecaný cvok byl skvělý a byla to jediná postava, která měla ve filmu nějaký smysl a bylo zábavné jí sledovat. Pokud ve čtyřce nebude do Dolpha rýpat Jet, těšil bych se na interakci právě málomluvné severské hory a neskutečně ukecaného španělského vychrtlíka. No a tím to končí. Film, který byl, nevadí, ale chyběla mu ona akční oldschoolovost starých dobrých akčních hrdinů a vzájemných průpovídek. Bohužel už jen šedý průměr. ~~~ PS> Hudbu nahrávalo Slovenský symfonický orchestr, ale je to taková změť zvuků, že všimnou si ji lze snad a jedině až v titulcích a i tam není smysl nějakého symfonického orchestru vůbec znát. ~~~ PPS: A nevím jestli ten záznam v titulcích u cateringu " 'Nějaká firma' / And Diet" měl být taky humor :) ~~~ PPPS: Divné titulky, které asi byly dělány i kvůli přístupnosti :( Asi ve dvou scénách byly nějaké titulky i navíc, jakoby titulek pro větu repliky postavy, která ale byla nakonec vystřižena, titulek ale zůstal.

plakát

Lucy (2014) 

"Cítím svůj mozek" (a já se málem smíchy potrhal) ~~~ Francouzský patlal, který od dob Pátého elementu na co sáhne, to průměrností zavání, a protože by nerad upadl v zapomnění, rozhodl se akčněji a s babou před kamerou adaptovat poněkud zapadlý Limitless. Jenže mu to zase nevyšlo, protože si sám zjevně něčeho šlehnul a začal se vnímat jako dobrý autor. OK, za přiznaných $40 milionů udělal efektní podívanou, jenže těmi efekty nezakryje pitomost dění na plátně. Začátek ještě dává ochutnat bessonovského stylu (byť ty prostřihy ze začátku jsou fakt pitomé a zjevně si to uvědomil i autor, protože později už absentují), ale od převezení kamsi (já vlastně ani nevím, kde se Lucy nachází na začátku, v Americe, Asii...?) a vstřebání látky musíte, na rozdíl od Lucy a po vzoru Bessona, mozek přestat cítit, odpoutat se od něj a nedovolit jedinému neuronu svojí aktivitou znásilnit vaši mozkovou síť, ani o 1%. Vše, co se děje, je tak ubohá pitomost, že je až za těžko uvěřit, že z toho někdo splácal film a není to jen myšleno jako sestřih reklam na Samsung. Ke konci už to zase začalo být o něco lepší sci-fi, přesto se to několika facepalmů neubránilo. No, byla to pitomost napěchovaná nesmysly a logickými kiksy a přitom to mělo takovou šanci rozehrát něco zajímavého... ale to by bylo jen další Limitless. Nakonec z toho zbyly jenom ty triky a ne-úplně blbý nápad. Kdyby Luc přiznal, že za vším stojí ta nemalá banda filmových studentů ze závěrečných titulků, udělal by lépe a neměl bych mu to za zlé. ~~~ PS: Při výčtu, co všechno Lucy cítí, to bylo poprvé a naposledy za film, co jsem se zasmál (ne, netrhal jsem se smíchy, protože mi konečně došlo, kam kvalita filmu dospěla). A nevím, jestli ten humor byl záměrem tvůrců.

plakát

Strážci Galaxie (2014) 

Vesmírní pastelkoví Avengers ~ Hodně velké překvapení, Marvel si holt umí pohlídat svoje komiksové týmovky. Jednak to pěkně vypadá (ačkoliv, když už je to vyrenerované, by toho mohlo být ukázáno i víc), má to humor, má to akci a má to i propojení se známějším Marvelovským univerzem (Stark, Cap, Zelenáč, Bůh a další). Zlouni jsou tu přesně daní a nad jejich důvody netřeba hlouběji přemýšlet, klaďaská parta se překvapivě dobře doplňuje a popichuje se a ten StarTrekovský Nova-něco svět taky nevypadal špatně. Za oči a uši trochu zatahají povinná klišé, ale ty lze ve výsledku, s úsměvem i vypláchnutým mozkem, odpustit. ~ PS: Chci svoje tancující Grootě v květináči ;) ~ PPS: Jsem myslel, že Collector není taková jednoduše sfouknutelná sirka...

plakát

Kmen Andromeda (1971) 

Jasně, má to svoje vady, ale že to budu hltat minutu co minutu, to jsem skutečně od bakteriologického sci-fi z jedenasedmdesátého nečekal. Dalo by se vytknout, že některé z těch objevů a závěrů se vyskytlo tak nějak z ničeho a závěr se jevil tak nějak bezdůvodný, přesto to mělo atmosféru vskutku thrillerovou a závěrečné ticho u titulků to jen podtrhlo. ~~~ PS: Chování té mikrobioložky z bordelu s bohatým trestním rejstříkem mě popravdě dost iritovalo.

plakát

A teď něco úplně jiného (1971) 

Zjevně nebudu duševně naplněn nebo naladěn na stejnou vlnu. 1 zajímavý nápad nebo vtip je vyvážen tunou hovadských animací a nezměrným množstvím trapností, jež mi připomínaly povinné "humorné večerní programy" na školách v přírodě. možná za to může sumarizace scének "pro Ameriku", kdy se možná předpokládalo, že cílovému diváctvu přijde vtipné cokoliv. Některé scénky (horolezec např. nebo začátek té úplně první, než začalo zabíjení) byly dobré, celkově to ale stojí za starou bačkoru. Nejsem cílové diváctvo.

plakát

Šílený Max: Dóm hromů (1985) odpad!

A tady už zůstává rozum stát - nehnutě, bez dechu, mimo čas a prostor. Film je branou do jiné dimenze, do prostředí až do posledního atomu zaplněného demencí, zhovadilostí a krystalickým kreténismem, jenž muselo mít dva režiséry, kteří si navzájem zuby utahovali vlastní svěrací kazajky. Co tam dělalo to společenství parchantů? Co tam dělaly ty vyšňořený hovada? Co tam dělal pokus o příběh? Co tam dělala, ty vole, Tina? Co tam dělaly ty hovna? HOVNA tu měla hlavní roli, dal bych jim Oscara, protože nic jiného a nikdo jiný tenhle film tak dokonale nevystihuje - HOVNA.

plakát

Šílený Max: Bojovník silnic (1981) 

Tohle už byla děsná debilita,odpovídající Céčkovým nápadům někoho fakt na šrot a podvobraz. Latexoví BDSM šašci a gayové vládnou postapo světu v daleké a prázdné poušti, kde jde za lacino natáčet a zároveň se nestydět, že mě v tom úboru někdo vidí. Další osmedesátková (rokem) hrůza, postrádající logiku, mozek i všechny ostatní smysly. Celuloidová demence.

plakát

Šílený Max (1979) 

Tohle byla jedna hodně laciná a nesmyslná pitomost, kde to ještě šlo překousnout. Blbé béčko bez financí se záměrně poněkud blbými přepálenými charaktery, chováním a vyústěními situací. V rámci mnoha 80' pitomostí to nevybočuje, ale stejně jako ony si to zaslouží zapomenout.

plakát

Život a doba soudce Roye Beana (1972) 

Boha Jeho, co tohle bylo za splácaný westernový nesmysl? Póvl vládl nesmyslně městu za podpory dalšího póvlu, pak to přestalo dávat smysl a pak už to nemělo smysl ani sledovat. Hodnocení: Debilita

plakát

Ninja Apocalypse (2014) odpad!

Tragické homevideo mimo jakékoliv abecední zařazení.