Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Animovaný

Obsahy (31)

Line of Fire

Line of Fire (2002) (seriál)

Americký dokumentární seriál o největších a nejvýznamnějších bitvách moderních dějin z dílny History Channel.

Seznam epizod:
1. Mons
2. Gallipoli
3. The Somme
4. Cambrai
5. Stalingrad
6. Arnhem
7. The Battle of the Bulge
8. Battle of Berlin
9. The Six Day War
10. Goose Green
11. The Fall of Port Stanley
12. The Gulf War

Europe's Secret Armies

Europe's Secret Armies (2004) (seriál)

Seznam epizod:
1. The Polish Resistance
2. The French Resistance
3. Germany - Resisting From Within
4. The Mountain Men Of Crete
5. Norwegian Heroes
6. The Secret Armies Of The Low Countries

Yeonpyeonghaejeon

Yeonpyeonghaejeon (2015)

Příběh podle skutečné události sleduje osudy jihokorejských námořníků sloužících na hlídkové lodi Chamsuri 357, střežící námořní hranice mezi Jižní a Severní Koreou nedaleko ostrova Yeonpyeong. Zde 29. června 2002 došlo k tzv. "2. bitvě u Yeonpyeong", kdy severokorejská loď napadla po překročení hranic jihokorejskou hlídkovou loď, na níž během vzájemného ostřelování zahynulo 5 námořníků a 19 bylo zraněno, jeden podlehl zraněním později v nemocnici. Severokorejci zaplatili narušení hranice a vyvolání námořní bitvy životy třinácti námořníků a dvacítkou raněných.

Mosazný terč

Mosazný terč (1978)

Kolem automobilové nehody, na jejíž následky posléze zemřel americký generál George S. Patton jr., kolují již od počátku pochybnosti a spiklenecké teorie. Využil toho také spisovatel Frederick Nolan a ve svém románu "The Mittenwald Syndicate" nabídl další fiktivní teorii. Kniha a její příběh se staly předlouhou pro "Brass Target".
Ke konci války jsou v solné jeskyni nalezeny finanční rezervy Reichsbank, 250 milionů dolarů ve zlatě. Generál Patton poručí přesunout zlato do bezpečí ve Frankfurtu, během přepravy je ale vlak se zlatem přepaden, 59 amerických vojáků zabito a zlato ukradeno. Za loupeží je komplot několika amerických plukovníků blízkých Pattonovi, který nic netuší, ale na nějž dopadá vina za neschopnost zabezpečit přepravu. Patton samozřejmě takové zahanbení nehodlá snášet a rozhodne se spustit pátrání, v jehož čele stane major Joe De Lucca. Pattonova intervence ale není vhod spiklencům, je třeba se jej zbavit.

Arnhem

Arnhem (1946)

V září 1944 byla zahájena operace Market Garden, jejíž součástí bylo i dobytí arnhemských mostů přes řeku Nederrijn. Vlivem nečekaně silného německého odporu, špatného počasí i prostého nedostatku tolik potřebného štěstí byla akce pro značnou část britské 1. výsadkové divize a 1. polské parašutistické brigády osudovou a také tou poslední.
Rok poté se do již osvobozených ruin Arnhemu vrací samotní přímí účastníci bojů, aby bez výpomocí filmových studií i skutečných herců znovu zinscenovali a zaznamenali urputnost bojů, odvahu vojáků i jejich početné oběti v bitvě, jež přemostěním řeky a vytvořením cesty pro početné posily měla umožnit ukončení války "do Vánoc".

Sarah préfère la course

Sarah préfère la course (2013)

Mladičká nadaná běžkyně Sára dostává příležitost nastoupit do atletického programu jedné z nejlepších kanadských univerzit. Sářina matka se ale takového kroku obává, protože nebude mít nad dcerou žádný dohled, což může mít negativní vliv na její zdraví a navíc ji v prvních krocích samostatného života nemůže pomoci ani finančně. Sára se ale přesto vydává do Montrealu se svým kamarádem Antoinem, za kterého se vzápětí vdává, aby mohli oba těžit z výhod školného a půjček mladým párům. Nic ale není bez starostí a ozývají se i staré rány, jež Sáře komplikují její nový život, kterým mělo být v první řadě běhání.

Life of a King

Life of a King (2013)

Pravdivý příběh muže, který dal mladým Afroameričanům z Washingtonu D.C. to, co díky násilí a městským gangům nikdy neměli - budoucnost.
Po dvaceti letech vězení vybudoval Eugene Brown v roce 1991 Big Chair Chess Club, šachový klub, ve snaze stáhnout mladistvé z ulic a dopomoci jim k něčemu, o čem se jim ani nesnilo - dostat se na vysokou školu.

I'll Follow You Down

I'll Follow You Down (2013)

Otec rodiny a vědec Gabriel (Rufus Sewell) záhadně zmizí během své pracovní cesty. Po letech snahy o smíření se s jeho neznámým osudem jeho žena Marika (Gillian Anderson), syn Erol (Haley Joel Osment) a otec (Victor Garber) postupně objevují šokující pravdu o tom, co se s Gabrielem stalo.

The Dragon Pearl

The Dragon Pearl (2011)

Josh a Ling přilétají za svými rodiči na školní prázdniny. Joshův otec a matka Ling pracují na archelogických vykopávkách v Číně. Obě děti záhy objeví tajemství tisíce let ukrytého podzemního chrámu. v němž se skrývá skutečný živý čínský drak, který je v tomto světě lapen. Do svého magického světa se může navrátit pouze díky své magické perle, která je ale ukryta v hrobě dávno zemřelého čísnkého císaře. Josh a Ling se s pomocí ochránce dávného rodinného tajemství, Wuem Dongem, vydávají za dobrodružstvím při hledání mocné Dračí perly, aby bájného draka vysvobodili.

The Frogmen

The Frogmen (1951)

"Toto je pravdivý příběh, založený na skutečných událostech, k nimž došlo během pozdější fáze 2. světové války. Pojednává o jedné z nejnebezpečnějších a unikátních součástí ozbrojených sil. Podvodních demoličních týmech." - úvodní titulek filmu

Korvetní kapitán Jack Cassidy, velící speciální jednotce UDT4 (Underwater Demolition Team 4), jejímiž úkoly jsou podmořské demoliční, záškodnické a průzkumné mise, byl zabit v akci. Na jeho místo nastupuje nový velící korvetní kapitán John Lawrence. Jeho muži k němu ale nemají dosud důvěru, čemuž nepomůže ani jeho zranění během první mise, které ho z přítomnosti v nejbližších akcích vyřadí. Kapitán Lawrence tak zůstává na palubě a za úkoly vyráží jeho muži sami. Sami se musí v akci rozhodovat a dělají tak i chybná rozhodnutí. Všechny ale čeká ještě spousta práce, během níž si kapitán důvěru svých mužů bude moci zasloužit.

Zásahová jednotka

Zásahová jednotka (2012)

Hongkongské silnice nejsou bezpečné. Tedy alespoň v době, kdy je brázdí legendární řidič Jiang Xin se svým uprchlým kriminálním partnerem Huang Zhongem. V patách jim je celá speciální policejní motorizovaná "Neviditelná jednotka", v čele s mladým, unáhleným a ambiciózním Chan Cheungem a jeho zkušeným a na důchod čekajícím partnerem a mentorem Lo Fungem. Je čas změřit síly a porovnat zkušenosti.

Tenkrát na severu

Tenkrát na severu (2012)

Příběh se odehrává v době, kdy má hlavní slovo nůž. Prvorozený syn po smrti statkáře přebírá veškerý majetek. Bohužel pije, je násilník s nedobrým jménem a otci je jasné, že v jeho rukou by statek nepřežil a ostatní by tím jen strádali. Přepíše tedy majetek na mladšího syna, který má mnohem větší předpoklady stát se dobrým statkářem. Navíc není ani daleko od svatby. Starší syn se svými nohsledy ale něco takového nedovolí. Nikomu. Věří, že on je král farmy a jemu jsou všichni a všechno podřízeni, včetně těch, kteří jsou jeho bratrovi nejmilejší.

Bitva o ostrov Saipan

Bitva o ostrov Saipan (2011)

Píše se 15. červen 1944 a Američané obsazují japonský ostrov Saipan. Postupně zatlačovaná japonská armáda, rozhodnutá ubránit ostrov a s pomocí očekávaných císařských posil jej znovu dobít zpět, se nehodlá bez boje vzdát ani pídě zdejší džungle. Čas ale plyne, Japoncům postupně docházejí zásoby i naděje a ti, kteří dosud nezvolili dobrovolnou smrt, odmítají uvěřit informacím o konci války, potupě Japonska a dvou svržených ničivých nových bombách. Bez informací od svého velení, bez zásob, odstřižen od zbytku světa na vrcholku hory v srdci ostrova, v obklíčení mořem i nepřítelem, velí kapitán Sakae Oba nejen poslední hrstce odporu, ale i množství civilistů.

Za hranicemi

Za hranicemi (2011)

Píše prosinec 1942, Norsko je obsazeno, sousední Švédsko čeká na německou reakci. Mladý švédský poručík Aron Stenström, plánující svatbu a rodinu, vyzvedává z vlaku mladého vojína Svena, svého mladšího bratra, a přiděluje ho k jednotce 83. kontrolního bodu na severu oblasti Värmland, poblíž hranic s Norskem. V noci je na obzoru vidět probíhající bitva v Norsku a mladý Sven spolu s dalším vojákem se rozhodnou na vlastní pěst jít ke hranicím a prověřit pohyb Němců. Jejich akce ale končí fiaskem a zajetím. Aron se svým přítelem a zbývajícími vojáky z kontrolního bodu se vydává na záchranu svého bratra hluboko za hranice okupovaného Norska. Jejich výprava se ale navíc nelíbí švédskému velení, které nemá zájem rozpoutávat válku s Německem, dokud to nebude nutné.

Jesse Stone: Ztracená nevinnost

Jesse Stone: Ztracená nevinnost (2011) (TV film)

Sedmý filmový příběh Jesseho Stonea na motivy povídek Roberta B. Parkera.
Jesse Stone, nedobrovolně penzionovaný bývalý šéf policejního sboru městečka Paradise, nyní nemá co dělat a ve svém volném čase jen přežívá. Na jeho místo šéfa policie nastupuje mladý protekční arogantní synovec místního radního a zbytek policejního sboru "Suit"a Rose by raději viděli Jesseho zpět. Z letargie všechny probouzí nález mrtvé mladé dívky v autě na pobřeží. Pro nového šerifa je případ předem vyřešený, ale Jesse nevěří oficiální příčině smrti, protože dívku kdysi znal a pomáhal jí. Při vyšetřování na vlastní pěst se znovu zaplete s rajským podsvětím i svým bostonským přítelem z oddělení vražd, který také řeší svůj ne zcela jasný případ.

Robotropolis

Robotropolis (2011)

V nedaleké budoucnosti se jeden ropný magnát rozhodne se svojí společností vyvinout a do běžného života začlenit roboty. Ti pracují v bezpečnostních složkách, nemocnicích i na ropných plošinách a lidé si je nemohou vynachválit. Celý tento experiment probíhá v přísně utajovaném moderním městě kdesi na odlehlém místě. Dle svého tvůrce se povedl a tak nastává čas plody práce zveřejnit. Do města tak přijíždí televizní štáb s cílem natočit o tomto futuristickém světě reportáž. Během ní ale robotickou paží zemře první člověk a další následují. Svět je šokován, tvůrci se snaží běsnění zastavit a členové štábu uniknout jisté smrti.

Bouře

Bouře (2010)

Bouře, Shakespearova hra převedená do moderní filmové verze, v níž Prospero, v originále muž, zde žena, vládnoucí živlům a původně i vládnoucí italskému Milánu, byla svržena z trůnu a se svojí tříletou dcerkou byla vyslána v bárce na moře zemřít nebo se už aspoň nikdy nevrátit. Prospero se ale usadila na dalekém, takřka pustém ostrově, kde si podmanila svým uměním a knihami duchy a netvory, kteří jí slouží.
Po dvanácti letech života a výchovy dcerky na ostrově přichází čas na zúčtování s těmi, kteří ji svoji lačností po moci a zradami zasáhli do života - s neapolským králem a jeho synem, královým bratrem, rádcem a v neposlední řadě samotným Prospeřiným bratrem. Ti všichni se právě plaví nedaleko ostrova, když je zastihne mocná bouře.

Dům u vycházejícího slunce

Dům u vycházejícího slunce (2011)

Bývalý policista Ray nyní pracuje u místní mafiánské rodiny jako šéf bezpečnosti. Jednoho večera do podniku vtrhne partička ozbrojenců, podnik vyloupí a při následné přestřelce zabijí syna mafiánského bosse a majitele podniku. Ten Raye, i přes jeho nelibost, pověří, aby lupiče a vrahy našel a přivedl. Ray potřebuje pomoc, ale v řadách bývalých parťáků příliš pochopení nenajde. Navíc když začnou důkazy ukazovat proti němu, bude muset bojovat i o očištění svého jména.

Reklama