Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární
  • Pohádka

Recenze (114)

plakát

Caravaggiův stín (2022) 

V jistém smyslu poloamatérský film, z něhož čiší lacinost. Zmatené vyprávění s nemotivovanými postavami, hrozným střihem, dost možná pramenícím ve špatné a neustále chybující kameře (např. 1 poklidný dialog rozsekaný po vteřinách z 6 různých směrů a 2 různých os). Vyznívá to jako kdyby na film bylo málo peněz, málo času a pak se to nějak muselo splácat dohromady. Je to velká škoda.

plakát

Člověk: Svět uvnitř (2021) (seriál) 

Přínos nových informací = 0 %, snaha ukázat všechny tzv. menšiny = 100%. Tohle není naučný dokument, to je americká politická... něco.

plakát

Zápisník jedné lásky (2004) 

Škoda toho nadmíru průhledného příběhu a místy děravého scénáře. Mohl to být skvělý biják. Dobrá režie, dobrá kamera a líbezná Rachel McAdams.

plakát

Případ mrtvého nebožtíka (2020) 

Tenhle omyl vzbuzuje spoustu otázek, mezi nimi tu nejhlavnější: Jak se podařilo na tohle sehnat peníze? Je to sice velmi nízkorozpočtová poloamatéřina, ale stejně... Nemám problém s absurdním humorem, když dává smysl a je to záměr po celou dobu. Ale tohle je občas absurdní, občas ne - hlavně je to hloupé, to to je. Vzhledem ke špatné režii a střihu to ještě vypadá jako narychlo spíchnutá amatéřina.

plakát

Černé zrcadlo - Sklapni a tancuj (2016) (epizoda) 

Tohle je snad jediný díl Černého zrcadla, který nás ani zasazením ani myšlenkami neobrací k budoucnosti. Spíš poodhaluje nebezpečí, které číhá tady a teď. Strašně se mi líbí kamera a herec hlavní postavy.

plakát

Byl jsem při tom (1979) 

Pozoruhodný film, jakési fantasy-drama. Je to jedna velká satira dotažená do extremu. Čím víc o ní přemýšlím, tím víc si uvědomuji její pravdivost. Sellers byl fantastický!

plakát

Bohemian Rhapsody (2018) 

Právě jsem se vrátil z IMAXU... Velmi zhuštěná a zjednodušená oslava rockové legendy plná zkratek (nejen časových) má oslovit divácké masy. Dostane ale i celoživotní milovníky kapely jako jsem já. Může za to hlavně závěrečná, precizní rekonstrukce vystoupení Queen na Live Aid 85'. Tento dramaturgický záměr byl zvládnut skvělým scénářem, střihem a vynikajícími herci, kteří snad ani nemohli být hodnověrnější (nehrál nebo alespoň nedaboval Gwilyma Leeho sám May?!). Malek sice není Mercurymu podobný a už vůbec nemá podobný hlas, přesto se do Mercuryho kůže dostal obstojně... I přes tu zkratkovitost, kvůli které pár scén vypadá toporně (například vyhození Paula Prentera), je to senzační film. Nutno dodat, že svému úspěchu a líbivosti vděčí nesmrtelné, geniální hudbě ty největší a kapely všech dob... Ty dlouhé roky čekání stály za to. Pro nás, co se vinou pozdního data narození nemohli dostavit na koncert Queen, je tohle dar útěchy. Blíž už nikdy nebudu.

plakát

Černé zrcadlo - Pád střemhlav (2016) (epizoda) 

Pro mě nejlepší a nejaktuálnější díl seriálu s perfektní reflexí současné společnosti. Výborné dialogy.

Ovládací panel
1 bod