Belbo

Belbo

Lubos Salomoun

okres Znojmo

9 bodů

od nejnovějšíchpodle abecedypodle hodnocenípodle roku vzniku filmu
<< předchozí 1 2 3 4 8 11 14
    • 12.2.2012  19:23
    Muži, kteří nenávidí ženy (2011)

Švédské verzi jsem dal 4 a proto u Finchera nemůžu jinak; nesrovnatelně lepší film.

• 11.2.2012  22:03
    Čínská čtvrť (1974)

Ukázka jak to dopadne, když už nevíte, jak překombinovaný příběh vyřešit.

• 10.2.2012  00:58
    Amadeus (1984)

Film, která není o historickém střetu Mozart x Salieri, ale pouze o jeho zidealizované románové podobě. Co z toho mohlo vzniknout? Historický nesmysl utíkající za doprovodu hudby chasníka od Solnohradu k masovému hrobu. Za první půli bych dal maximálně 2, za druhou bych neváhal s 5. Dávám přetěžké 3 a velké ALE.

• 2.2.2012  19:56
    Ragtime (1981)

Vystřižených 25 minut je na prolnutí jednotlivých dějových linek vidět. Škoda, jinak nemám co dodat.

• 18.1.2012  11:53
    Syn jitřní hvězdy (TV film) (1991)

Dávno předávno vysílánov Tv. Celkem zdařilá rekonstrukce Custerova tažení.

• 18.1.2012  11:52
    Kouzelná chůva Nanny McPhee (2005)

Je to pro děcka, škoda, mohlo to být o dost "drsnější".

• 18.1.2012  11:45
    Sherlock Holmes (2009)

Patvar bez soudnosti.

• 17.1.2012  16:07
    Mýty a fakta historie (TV film) (2005)

Paskvil, který nemá s pojmem "dokument" nic společného.

• 13.1.2012  10:00
    Pýcha národa (2009)

O něco málo promakanější než Troškův Kameňák. Pičovina jak zbylí Pancharti.

• 23.10.2011  21:55
    Kráska a netvor 1950 (TV film) (2010)

Pokud budou dostávat sračky typu Temného rytíře pětihvězdičková hodnocení a strhující intimní psychologické příběhy se nedostanou z modrých polí, tak toho moc není v pořádku. Hitchcockovské zpracování s atmosférou Zodiaka. Kolik debilních témat jde na velké plátno a okolik víc velkých se nedostane přes práh Tv produkce. Bravo pane Svoboda!!!

• 30.8.2011  20:39
    Kovbojové a vetřelci (2011)

Kam se podělo 160 milionů?

• 17.8.2011  16:01
    28 dní poté (2002)

Hm, to zas jednou bylo něco. Samostaně z filmu prezentovat cca. deset minut samoty, prázdných ulic města a podlaží nemocnice tož asi bych dal pěťo. Jenže Boylovic dílko trvá přes sto minut s různými variacemi na road movie s bakanými mariňáky. Psychologie, logika, výstavba příběhu a narativní impotence režiséra jsou značky echt hloupé blbiny.

• 26.7.2011  12:39
    Harry Potter a Fénixův řád (2007)

Spolu s první částí Relikvie smrti nejhorší díl celá série.

• 20.7.2011  19:49
    Hra o trůny (TV seriál) (2011)

Scénáristický paskvil.

• 10.7.2011  22:03
    Trhák (1980)

A kdy se budou točit dožínky?

• 1.7.2011  17:33
    Wicker Man, The (1973)

Žádný zázrak to není. Verzi s Nicolasem neznám a ani vidět nechci. Prouťák je ..., jak to napsat??? DObré téma s zajímavým koncem a pro mě nnevyhovujícím zpracování (co si chybějícího neumím pojmenovat).

• 1.7.2011  17:29
    Pozemšťan (2007)

Komorní drama které by lépe viniklo na prknech divadelního jeviště než na plátně kina. Nic jsem nečekal a dostalo se mi pěkného, dobře zpracovaného a zajímavého tématu. Není to žádná echt filozofická bomba, ale příjemné dílko ponoukající k zamyšlení (možná :)).

• 26.6.2011  18:53
    Barbie a Tři Mušketýři (video film) (2009)

No, škoda nevyužitého tématu. Barbie a Tři mušketýři měla potenciál stát se milníkem animovaného filmu, kdyby... není tam nic, co by nefungovalo v Labutím jezeře nebo Diamantovém zámku, ale nemohu si pomoci, mám takový pocit jak kdyby scénárista pořádně nevěděl jak s látkou naložit. Proto tak nízké hodnocení.

• 24.6.2011  18:23
    Sametová extáze (1998)

Vlastně je to kýč se vším všudy, povrchní, hloupé, nefunkční v rovině společenských vztahů a psychologii jedinců. Pěkné kostýmy s Ewanem a celkem povedenou stylizací moc nezachrání. Škoda.

• 24.6.2011  18:07
    Babička aneb Jak to bylo doopravdy (2009)

Nebýt posledních cca zbytečně rozvleklých 15ti minut, dávám jasných 5. Kurde, to je parodie, kterou český film potřebuje. Nesejdi z cesty Pjeera!!!!!!!!!

• 12.6.2011  14:12
    Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna (2011)

Sázka na akci kazí zbytek celkem slibného příběhu. "Racionálnější" rovina připomíná pohodu Černé perly ustrkanou nefunkčními až strojově škrobenými dialogy. Mnoho věcí je zbytečných, několik milé překvapivých, ale vem to čert, lepčí než minulý díl.

• 9.6.2011  20:50
    Santiniho jazyk (TV film) (2011)

Tak to ne, .. prostě ne, ... ne, vážně ne. Zlatá Šifra.

• 30.5.2011  21:34
    Jdi, řekni Spartským (1978)

Válečný film v kterém se moc nebojuje ale za to dobře kecá o povinosti toho nej ami vojáka. Hm

• 8.5.2011  14:03
    Křídla slávy (1990)

Neoddiskutovatelné plné hodnocení, prostě .... krátce s stručně: existenční zážitek.

• 11.4.2011  20:21
    Londýnský gangster (2010)

Ne, ne a ještějednou ne. Další z filmů v kterém toho moc nefunguje a hodnocení se háží na drsnost hlavního hrdiny. Je v něm skoro vše: drsný Collin, krásná Keira, škaradí záporáci, jeblý Thewlis, nesmyslné dialogy, roztříštěnost děje a nevěrohodnost postav. A už tam hvězdy létají.

• 9.4.2011  23:17
    Impérium - Mafie v Atlantic City (TV seriál) (2010)

V žádném případě bych nesrovnával Imperium s Kmotrem nebo Leoneho opusem. Ani jednomu z filmů nesahá filmařinou ani scénářem po kotníky. Mám neurčitý pocit, že v okammžiku, kdy seriál vyleze z produkce HBO, se všichni poserou. SOuhlasím se stylizací obrazu, který se hodí k době prohybice. Výprava? Ale no tak, nač chválit studiové pokoje, pláž s nákupní třídou a několik aut? Jste normální? Herecké výkony? Steve je machr a glób si zasloužil, ale co ostatní mimo Pitta? Snad každý si všml postavení postavení mužských postav na úkor ženských, aniž by se významněji vyvíjely a tvarovaly, nikam nesměřují. Žena je a bude navždy v tomto světě ta blbá , poddajná a obětuje vše, jen aby se měla dobře. Výše zmíněné jsem ještě u osmého dílu přehlížel, vyhovoval mi narativ celku kupředu uhánějící vlak bez zbytečných zastávek a odboček, váhal jsem v hodnocení mezi 4-5. Bohužel poslední tři epizody posouvají Impérium mezi americké, rádoby moraizující a psycholigické prefabrikáty. Jak se charaktery bortí a tvrdí, to bude pochutnáníčko v druhé sérii.

• 7.4.2011  21:18
    Megažralok vs. obří chobotnice (video film) (2009)

Špaténka.

• 27.3.2011  12:00
    Hon na čarodějnice (2011)

To je špaténka.

• 28.2.2011  11:44
    Trhliny (2009)

Trhliny pro mne byly silným filmovým zážitkem. Nehrají si na rádoby psychologickou sondu, kterou nám předvádí Černá labuť,nejsou schizofrenním bludištěm ve stylu Polanského Nájemníka ani Hořkého měsíce. Jsou pravým opakem. Velmi lidským, komorním a smutným příběhem. Našel bych mnoho výhrat k vývinu ději a k psychologii postav. Vývoj Miss G měl být plynulejší; scénář se mohl více zabývat vnitřním vztahem mezi děvčaty a jejich lektorkou, a samotným vztahem či citem Miss G s Fiammou a Fiammě. Bez zmíněných výhrat by si Trhliny zasloužily čistých pět, pro výhrady jen čtyři, které nemění nic na originalitě a kvalitě filmu

• 27.2.2011  15:52
    Tenkrát na Západě (1968)