Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (52)

plakát

Wall Street: Peníze nikdy nespí (2010) 

Volné pokračování je přesně takové, jaké jsem si ho vysnil. Tedy vysnil - spíš, jak jsem si představoval film, který by Stone natočil v případě, že se rozhodl popsat současnou americkou ekonomiku. Výborné dialogy, skvělé herecké výkony a vtipné odkazy na první Wall Street. A naprosto strhující úvodní song Davida Byrna.

plakát

Sociální síť (2010) odpad!

Stále nechápu, proč zrovna The Social Network vzbudil takové emoce. Protože pojednává o tvůrci facebooku, který dnes musí mít každý ťulpas? Protože popisuje vznik nějakého společenského fenoménu? Nebo se většině lidí plkajících na facebooku líbí adorace jejich guru? Po třiceti minutách jsem měl pocit, že sleduji laciný televizní film, který si nezadá s agitkou. Nechápu, v čem je tahle ptákovina lepší než jiné filmy. Vznik facebooku je nezajímavý, tuctový a Fincher se pravděpodobně trefil do vkusu dnešních uživatelů internetu, kteří považují tenhle portál bůhvíproč za zásadní.

plakát

Blade Runner (1982) 

K samotnému filmu jen několik poznámek - jestli opravdu někdy byla situace, kdy stálo za to přehrát si Blade Runnera, pak je tomu nyní. Přepis do vysokého rozlišení na BD vyšel na 100 % a člověk si s velkým plátnem připadá jako v kině. Vizuální efekty zde dosáhly maximální možné míry diváckého požitku. Snímek však nabral sil i v civilnějších okamžicích - některé detaily nebyly vidět ani v kině. Blade Runner je dílo zásadní a péče mu poskytnutá pro 1080p stojí opravdu za to.

plakát

Nevinná (2008) 

Průměrný thriller, po jehož shlédnutí divák nedostane pocit zbytečně vynaloženého času. Solidní práce, u níž člověk asi jen těžko pochopí zoufalost amerických producentů, kteří natočili remake.

plakát

Tři dny ke svobodě (2010) 

Průměrné herecké výkony postavené na tuctovém příběhu, který asi moment překvapení nabídne jen málo vyvoleným, kteří k televizi a filmům příliš často nesedají. Jako remake naprosto zbytečná látka, jejíž nové zpracování funguje jen jako pomůcka ke splnění finančních kritérií studia. Jak Nevinná tak i Tři dny ke svobodě si lze u nás legálně pořídit na DVD a upřímně, než mít doma dva stejné filmy, zvolte raději originál.

plakát

Život po životě (2010) 

Po několika skutečně mistrovských dílech přešel Eastwood s něčím, co může u mnoha diváků vzbudit rozpaky. Každý z nás podobná témata asi někdy řešil, řeší a nebo jednoho dne řešit bude. Bylo by hezké, kdyby to, co ve filmu zazní byla pravda. Pocit jistoty by mnoho věcí na sklonku života usnadnil. Možná nejde o majstrštyk, ale asi chápu, proč Eastwood takový snímek natočil. Výborně to zde v komentářích popsal Lima - nebudu se opakovat.

plakát

Harry Potter a Relikvie smrti - část 1 (2010) 

A kur**! Co to jako bylo? Po šesti filmech odehrávajících se mezi hradem (školou) a famfrpálem se hlavní hrdinové ocitli i v jiném prostředí. Většinu filmu sedí ve stanu a debatují. Harry a Ron si prožijí jednu z mnoha citových roztržek a shání jakési viteály, aby zničili Voldemorta. Moje NEJ scéna: Nožem zemře malinkatý trpajzlík Dobby a Harry za brýlemi vykouzlí svěřepý výraz a pronese: "Toho si pohřbím sám." Blil bych.

plakát

TRON: Legacy 3D (2010) 

Ale jo...docela mne to bavilo. Jako dítě jsem Trona vnímal úplně jinak. Bylo to zjevení. Volné pokračování není žádným zázrakem, ale baví a to je asi nejdůležitější.

plakát

Vymítač ďábla (1973) 

Vynikající film! Doporučení tak směřuji k remasterované edici na Blu-ray. Přepis vyšel na výbornou, teprve nyní vyniknout všechny scény ve skutečně realistických barvách a jejích odstínech.

plakát

Avatar (2009) 

Jako testovací disk Blu-ray na výkon přehrávače a televizoru - proč ne.