sNeDy

student

ICQ: 231098266
Yahoo: snedy

8 bodů

od nejnovějšíchpodle abecedypodle hodnocenípodle roku vzniku filmu
<< předchozí 1 2 3
    • 8.2.2012  13:44
    Thor (2011)

Komiksovek už je moc a zrovna tahle byla docela dost sterilní. Testosteron s kladívkem jako hlavní hrdina je nad moje síly. Aspoň že Loki je zahrán parádně a Natálka taky nijak nevadí. Celkově blbost, na kterou si za týden nevzpomenu.

• 19.1.2012  15:14
    Věc: Počátek (2011)

Pár dobrých nápadů, slušné triky a sympaťačku v hlavní roli smaže to hlavní. Kde je atmosféra? Tohle je jen videoklip, zlo dnešní doby. Ale afmosféra, klaustrofobie a tíseň originálu je dávno pryč. Přesto důstojná prohra, mezi předělávkami starých hororů asi jeden z nejlepších. 3 hvědičky, dvě za film, třetí za závěrečné titulky.

• 11.10.2011  12:05
    Rychle a zběsile 5 (2011)

Dávno to není o autech, tohle je klasickej heist film. Jasně, všichni jsou drsní a krásní. Jasně logika je na dovolené. Ale je to zábava a rychle to uteče. A pěkný holky. Nejlepší díl série.

• 8.9.2011  15:56
    Vřískot 4 (2011)

A stačilo. :) Jasně, Vřískot nenudil, na to je ve scénáři až moc černého humoru a v obsazení až moc sranda herců a pěkných hereček. Ale za měsíc si pravděpodobně nevzpomenu, jestli jsem už poslední Vřískání viděl. Aneb old-school čtvrtý díl série, která před sedmnácti lety udala nový směr hororům. :)

• 3.9.2011  01:58
    Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna (2011)

Za 250 mega to mohlo být i lepší, o tom žádná. Ale po zmršené trojce je tohle aspoň zábavná, pěkně vypadající a místy hodně vtipná příběhová vata. Já se bavil a víc od Pirátů doufám nikdo nečeká. Dělené druhé místo v žebříčku série. Jo a kdy bude pětka?

• 6.8.2011  18:07
    Super 8 (2011)

Ono se to v trailerech tváří jak horor a nakonec je z toho taková rodinná blbost. Že si Abrams sám napsal scénář se mi až nechce věřit, protože ten film v sobě nemá nic, co bych si měl zapamatovat. Jen šeď a průměrnost. A konec je klasická Spielbergovská óda na rodinu a lásku, u které jsem se pokusil spáchat sebevraždu jen abych to nemusel trpět. Takže jediný klad je pořád zručná režie Abramse, skutečnost, že mě dětští hrdinové srali jen na 80% (hlavní hrdina je v poho, křoví na facku) a Elle Fanning, která dokazuje, že některé rodiny mají těch hereckých genů a krásy víc než jiné (zdravým Baldwinovi). Konečný verdikt jsou tedy dvě vesmírná monstra z pěti. První Abramsův ústřel.

• 4.8.2011  14:37
    Harry Potter a Relikvie smrti - část 2 (2011)

Tohle bylo to epické finále? Tohle? Ne, ne. Bohužel mám pořád větší pocit, že chyba není v tvůrcích (hlavní trojka hrát umí, vedlejší postavy to je seznam velmi kvalitních herců, Yates není úplný kopyto, trikaři zvládají na jedničku), ale v předloze. A v rozdělení na dva díly, které z tohohle závěru dělají nepřehlednou změť vysvětlovaček, úmrtí a vztahů. A pár wtf scén s maximem na mlžném nádraží. Tohle měl prostě točit Cuarón a hotovo.

• 20.6.2011  17:15
    Sucker Punch (2011)

Hm. Trailer teda vypadal líp. Až překvapivě nudný byly ty mega giga super cool akční scény deluxe, zatímco ta příběhová vata (a jako že VATA!) byla docela zajímavá. Jako jo, první výlet do videohry byla brutalita. Ale potřetí už jsem koukal, za jak dlouho to skončí. A to tam byl ještě level 4. Navíc to vypadá až moc jako Strážci. Ale v patnácti bych si tenhle film asi prožil hodně. Nicméně aby to nevyznělo blbě - 3 polonahý lolitky s bouchačkou z pěti. Pár scén je opravdu kulervoucích a Zackovi docela závidím, že si mohl splnit masturbační fantazii z puberty.

• 25.5.2011  00:18
    Otis (video film) (2008)

Byla to otřesná blbost, ale pár hlášek hodně brutálních.

• 19.5.2011  22:51
    Život je krásný (1997)

Tak jsem si doplnil filmové vzdělání a nevím, no. První půlka byla takové romantické cosi, druhá část zase logický nesmysl. Nemůžu si pomoct, ale kdyby tohle vzal do ruky někdo jiný než dřevo Benigni, tak to mohlo být o 100% lepší, jak režijně, tak herecky. Oskar za herecký výkon v hlavní roli je jen smutný vtip. Takhle jsem si v podstatě užil jen pár fragmentů, jako třeba postavu doktora nebo neskutečně krásnou Nicolettu Braschi.

• 22.4.2011  19:33
    Kniha krve (2008)

Nuda na entou. Všechny nápady navíc byly hluboko pod kvalitou původních myšlenek a ani celkem vysoká technická kvalita nezachrání fakt, že tohle za předlouhou zaostává o míle a míle. Půlnoční vlak sice taky nebyl žádnej zázrak, ale aspoň si uchoval Barkerovskou zvrhlost a aspoň střípky atmosféry. Kniha krve bohužel nic podobného nezvládá. Asi se musíme smířit s tím, že Barkerovo dílo zfilmovat do kvality nejde.

• 31.3.2011  02:38
    Vanishing on 7th Street (2010)

Takže teď se kluci ušatí kromě logiky nebo vývoje postav vykašlali i na nějaké směřování děje, vysvětlování nebo aspoň bazální pravděpodobnost toho, že se věci ve filmu takhle udějou? Protože netušíme co se stalo (příhodu se zmizením osadníků znám matně, ale ta nic nevysvětluje), proč se to stalo, co byly stíny zač, co mohly/nemohly (ne, že by se to ve filmu drželo nějakých pravidel) atd atd. Rambo holčička vysvětlená taky nebyla, postavy nesympatický, kecy otřesný, celkově nuda. A pokud přijde někdy nějaká apokalypsa, tak každý dítě, který potkám na místě odprásknu. Přitom jde vidět, že tohle téma mělo potenciál na dobrou jízdu, ale to by nesměl být každej, kdo na tomhle filmu dělal lempl.

• 31.3.2011  02:29
    TRON: Legacy 3D (2010)

Nádherný omalovánky bez obsahu s hromadou filozofických keců, přemrštěnou stopáží a sexy oblečkama. Na konci už Legacy trošku nudilo, takže za tři. Někdo z vás snad čekal něco víc?

• 3.3.2011  11:43
    Králova řeč (2010)

Čekal jsem hodně, dostal ještě víc. Geniální humor; inteligentní scénář, který (trošku překvapivě) nepotřebuje velká slova k tomu, aby byl přesvědčivý a lezl pod kůži; herecké výkony, ze kterých jsem místy opravdu nechápal (na tradičně skvělého Rushe jsem si už skoro zvykl, Carter je na to málem prostoru opravdová královna a Firth se mi vryl do paměti na pěkně dlouhou dobu); bezchybnou režii, která filmu vtiskla neskutečné tempo i přesto, že se v něm "jen" mluví. Ale hlavně jsem dostal film, který je v emocionálně vypjatých momentech tak opravdový a účinný, že jsem si na konci přál, aby měl kolem tří hodin a každý den vycházel nový díl. Potlesk pro Pana režiséra i celé osazenstvo a gratulace k Oskarům (nezískat ho Firth, tak je něco hodně špatně).

• 5.1.2011  01:25
    Monsters (2010)

Minimálně sci-fi, nula thriller a málo drama. Potenciál obrovský, jen to chce znovu, delší a s pořádným příběhem. Režisérovi zatleskat, dát mu víc peněz a tentokrát ať scénář napíše někdo jiný. Sympatické hlavní představitelce hodit nějakou pořádnou roli, ať se vidí, jestli umí hrát. A monstrům v remaku za miliony dát víc prostoru.

• 16.12.2010  13:12
    Harry Potter a Relikvie smrti - část 1 (2010)

Kde je sakra to velkolepé finále? Tohle nemá kvalitu ani jako rozjezd pro druhou část. Tohle je jen další díl Pottera. A to je sakra málo na to, že nám má závěr celé téhle skoro nekonečné série vyrazit dech.

• 14.12.2010  14:52
    Harry Potter a Princ dvojí krve (2009)

Dlouhý, ukecaný, místy neskutečně dětský, místy super dark fantasy. Emma Watson je kočka, scénárista vůl.

• 10.12.2010  00:36
    Superman se vrací (2006)

Sice tomu chybí komplexnost Nolanových Batmanů nebo uvěřitelnost postav jako v X-menech, ale prostě se na to dobře kouká, na Supermana je to dost temné a má to hodně zajímavou atmosféru. Vzhledem k tomu, že Superman je můj asi nejméně oblíbený hrdina, je až překvapivé, jak moc se Singerovi povedlo zatáhnout mě do filmu. A opravdu by mě zajímalo, co by se muselo se Supermanem udělat, aby nepůsobil jako naivní a impotentní sráč.

• 27.11.2010  23:05
    Transformers: Pomsta poražených (2009)

Ztráta soudnosti - režisér, scénáristi, studio i ti blbý Linkin Park v soundtracku. Jako sorry, ale tohle bylo blbý a infantilní i na popcorn.

• 4.11.2010  01:49
    Benga v záloze (2010)

Ona to byla ve finále dost překombinovaná nuda, ale občas se objevil záblesk dobrého humoru. Nic výjimečného, za pár týdnů už si děj nevybavím, na herce nevzpomenu, vtipy nezopakuju. Kdyby nevyšlo před pár dny naprosto geniální RED, možná by to bylo za víc.

• 4.11.2010  01:44
    Predátoři (2010)

Morfeus to celý p....l. Do jeho příchodu to mělo jakous takous atmosféru. Pak už fakt ne.

• 1.11.2010  02:35
    Pavučina snů (2003)

Film opisující krásnou křivku od pěti hvězdiček za začátku až k odpadním vodám konce. Nicméně konečný dojem je v celku dobrý, když jde o zfilmovaného Kinga, čekám jen to nejhorší.

• 1.11.2010  02:17
    Splice (2009)

Kdy se vám naposledy stalo, že jste viděli 104 minut dlouhý film a nepodívali jste se jedinkrát na hodinky? Kdy se vám naposledy stalo, že všechny úchylárny, které vás během filmu napadly se v něm i staly? Sakra, kde mimo Japonsko se provozuje sex s výsledky vědeckých experimentů a ještě vám to manželka odpustí?

• 1.11.2010  02:02
    Ils (2006)

Tahle vlna filmů - jeden dům + pár lidí + nějaké postavy, pokud možno bez pořádného motivu + pojďme původní obyvatele trápit - už mě začíná štvát stejně, jako všemožné remaky starých filmů. Ačkoliv tu všude kolem čtu o atmosféře a strachu, u mě nic takového nepřišlo. Jen čekání na konec a přemýšlení nad tím, jak moc nelogicky se ještě můžou postavy chovat. I to přepínání žánrů je podivné - chvíli je to superhrdinský epos (jak jinak si vysvětlit to, že záporáci očividně potřebují nulový čas k přemístění se z bodu A do budu B), chvílemi parodie (to když se nechá první blbeček shodit z terasy, protože on prostě nemůže slečnu v klidu zneškodnit někde, kde je to bezpečnější), chvílemi komedie (vzpomeňte si na mě, až se bude random objevovat klika ve dveřích a zase mizet) a chvílemi duchařina (jinak by nemohli kluci přeběhnout před objektivem za zády postav bez toho, aby to někdo slyšel i v naprostém tichu nebo zmizet v lese i s halogenkou jen proto, aby mohla kamera udělat efektivní otočku kolem slečny, která se motá mezi stromy jak vítr v bedně). Celkem škoda, že největší tahák filmu je závěrečné odhalení "pozadí" pravdivé události. Kdyby s ním tvůrci víc pracovali, mohlo to být lepší. Takhle zůstává jen pocit, že jde o 77 minut příběhového nic, které má vzbudit hrůzu něčím, co už jsem stokrát viděl a o čem předem vím, jak dopadne.

• 7.10.2010  10:01
    Resident Evil: Afterlife (2010)

Film ve kterém se nic nestane. Ale to nic je tak efektivní, hlasité a s nabroušeným vizuálem, že ho nejde nemít aspoň trošku rád. Matrixovější film než celá trilogie sourozenců Wachowských (pořád mám tendenci psát bratrů). Celá série ale začíná podezřele moc smrdět každoroční Pilou. :)

• 6.10.2010  16:49
    Poslední vládce větru (2010)

Zlatý kompas, Stmívání, Narnie. To mi opravdu chcete nalhávat, že tyhle filmy jsou kvalitnější než tenhle? Seriál jsem neviděl, ale už předělání celé jedné série na 103 minut budí hrůzu, která se bohužel plní, film je zkratkovitý a epizodní až hrůza. Ale zase velice dobře vypadá, akce a element souboje mají svoje kouzlo, postavy jsou sice vykreslené jen minimálně, ale tak trošku z nich jde cítit, že nemají být černobílé. Prostě by to chtělo delší film. Třeba se ta trilogie nakonec povede a posledního vládce větru by mohl být takový malý zen LotR.

• 6.10.2010  00:27
    Jonah Hex (2010)

Když film, kterej má 81. minut a snaží se o suché hláškování nudí, tak je něco špatně. Hvězdičky za Mexan Fox (teda za její "vizuál") a některé fajn momenty.

• 1.10.2010  01:39
    Silent City, The (2006)

Atmosféra, atmosféra, atmosféra. Přetočit na celovečerák, atmosféru a dirty look nechat.

• 1.10.2010  01:23
    Městečko Peacock (2010)

Snídani na Plutu jsem nedokoukal, ale druhý film s ženskou verzí Cilliana Murphyho mě dokonale pohltil a vypustil až na samém konci. Atmosféra, kterou by filmu mohla závidět většina hororových produkcí posledních pár let (a to Peacock není hororem, ať už se budete hádat sebelíp), výborný námět a Cillian Murphy, který mě už dlouho utvrzuje v tom, že patří mezi top herce dneška (a proto ho asi zná jen málokterý mainstreamový divák).

• 30.9.2010  11:22
    Machete (2010)

Spíš zklamání. Nepřišlo mi to moc vtipné, drastické, akční, nic. Dokoukal jsem to v podstatě jen proto, abych to dokoukal a pár geniálních hlášek to nezachrání. Nečekal bych, že Stallone porazí Rodrigueze na jeho vlastním hřišti.

<< předchozí 1 2 3