Ještěřák

Ještěřák

okres Frýdek-Místek
Lovec batolců duhových jakožto i červených

homepage

14 bodů

od nejnovějšíchpodle abecedypodle hodnocenípodle roku vzniku filmu
<< předchozí 1 2 3 4 7 13 19 25
    • 14.2.2012  19:15
    J. Edgar (2011)

KLINŤÁKU, MÁM TOHO PO KOKOT. _____ Jelikož mě vždycky tuze zajímalo, jak si sympatický, cigáro žmoulající, zelenou dečkou vyhastrošený, sígry a gizdy fragující Blondie stojí na druhé straně placu, a protože si renomé & zvuku jeho filmů všimne i nevidomý, viděl jsem velkou většinu Eastwoodovských filmů od TAJEMNÉ ŘEKY, kdy za sebe můžu konstatovat, že na jedu špičkovou věc (MILLION DOLLAR BABY) vykutí X "jenom" dobrých a sem tam nějakou krásně natočenou krávovinu. Bohužel, posledních 6 let je to pořád na jedno brdo - což by mi patrně vadilo asi tak jako trojky kozy na luxusní okaté brunetce, kdyby si držely hereckou & emoční kvalitu, se kterou vyrukovalo MILLION DOLLAR BABY, které bylo schopno rozplakat i placatej šutr. _____ S panem DiCapriem to mám dost podobně, ani jeho velezajímavá historie a jakási sympatickost poněkud nekoreluje s kvalitou "jeho" recentních filmů. Konkrétně mám pocit, že operuje v hlavních rolích až moc, a vyznačuje se takovou Cimrmanovskou snahou občůrat si kdejakou epochu a osobnost. Takže, aplikováno na J. EDGAR, člověk v něm vidí třeba toho týpka ze SHUTTER ISLAND, nebo - ještě hůře - samotného DiCapria. U nás doma je DiCaprio (patrně navěky) považován za "toho buzika z Titaniku" - a po tomhle filmu jim to asi nemá cenu dále rozmlouvat. _____ Filmu chybí osobitost, emoce a skoro celá studenoválečná epocha. Je to taková... rutinka do hodin dějáku. Nelíbil se mi ani způsob vyprávění. Zítra už na beton nebudu vědět, o čem to bylo (after all, who the fuck cares).

• 14.2.2012  18:38
    Californication (TV seriál) (2007)

BECCO, ŘEKNI MI, CO MŮŽE BÝT TAK STRAŠNÉHO NA ŽENĚ, KTERÁ TĚ VRHLA NA TENTO SVĚT SKRZ SVOU FANTASTICKOU VAGÍNU? _____ Zpočátku se mi brutálně líbil ten Duchovnyho přerod z Foxe Muldera, jehož sexuální život rovná se několika vzorně seřazeným pornokazetám, a který pije jen, když mu Muž z cigaretou rozhodí jeho konspirační sandál, v Hanka Moodyho, jenž je naopak zvyklý vymrdat, vyžahnout, poblinkat a pokakat opravdu kde co. Když se ale po celých pěti sezónách mění de facto jen způsob přeříznutí do toho či onoho dílu přizvané rozhoďnožky, vlastně modelky, a Hank se nadále vrací za Karen jak jojo, jsem hluboce přesvědčen, že mnoho dříve prý milujících diváků a divaček dojde k nepřekvapivému závěru, že je Hank vlastně kokot, a někdy bolí ho vůbec sledovat, natož jím bejt. Svatí Runkleovci, kteří od sebe dovedou oddělit pohlaví i jiné orgány třeba i na půl série, ačkoliv Marcyiny chlupaté storky o tom, jak si na WC drandila mušli, či o tom, kde všude po sobě našla menstruační krev, jsou už dílem taky trochu ohrané. Jako jde to, ale dře to - Kapinos & spol. patrně promrdávají talent v huleníčku a chlastu.

• 3.2.2012  13:12
    Moneyball (2011)

SKAUTI JSOU NA NIC. NÁM STAČÍ KABELOVÁ TELEVIZE. Aby nedošlo k omylu, nejedná se o citaci Brada Pitta alias Billyho Beaneho. Toto vypustil z huby na špacýr Phil Esposito, když Tampa Bay r. 1992 udělala tu politováníhodnou věc, že si jej zvolila za svého prvního GM. V ten "rok s kabelovkou" vyhrála asi tak sedm zápasů, a pokud se dá věřit zlým jazykům, nemálo "vets" si tenkrát na slunné Floridě udělalo slušné pivaso. Aspoň je trochu po způsobu jamajského bobu - nebo rovníkoguinejského olympijského plavce, který byl možná sympaťák, ale bohužel neuměl plavat - na co vzpomínat, ňi? _____ Sportovně si přes hermeticky uzavřený zájem o fotbal & hokej & formulky nevidím na špičku nosu, takže budu pro srovnání Manybólu s realitou chodit tak trochu nemístně do vedlejšího chlíva. Brad Pitt na každý pád dorostl do tak výbornýho herce, že jsem ochoten za ním nohsledit do jakéhokoli prostředí, žánru i časoprostoru. _____ Totální fotbal. Balon, který bude brankáře doslova pálit v rukou a zvýší počet gólů o 300%. Past ve středním pásmu. Svítící puky. Turbodmychadlo, F-kanál a dvojitý difuzor. Čas od času prostě někdo zvolá FUCK THAT CRAP! a udělá v lize (paddocku) opravdový předěl - a nebo taky ne. Kolikrát jste na hokeji viděli svítící puky? _____ Takhle nějak zřejmě trejdoval Mike Milbury (alias Šílený Majk) po čas své "zlaté éry" jako GM NY Islanders. Proslýchá se, že by vyměnil i vlastní matku, kdyby měla lepší statistiky. DÁME VÁM HO ZADARMO - JENOM NÁM BUDETE MUSET TŘI ROKY DOPLŇOVAT AUTOMATY SODOU - výměny (nezřídka opilých) fotbalistů TJ Sokol Sedliště "za pytel semen travní směsi", "za vlečku hnojiva", nebo "za motor do autobusu" hadra.

• 16.1.2012  01:27
    Stíny horkého léta (1977)

Brilantní freska jednoho neobvyklého týdne na (lokálně naopak velmi obvyklé) samotě. Protože Valašsko do (nanejvýš čurácké) moderní doby nikdy moc nespěchalo, a jelikož ani otrlí zloději a vrazi z osmačtyřicátého nedokázali kvalitně zkolektivizovat a zkurvit charakteristickou jemnozrnnou mozaiku typicky malozemědělského regionu, jistě nemusel Vláčil složitě hledat vyhovující kulisy - a to přestože jsou nejvzdálenější salaše a tzv. polany nyní bohužel již opouštěny, a vesele nám zarůstají neprostupným lesem. _____ Ještěřáčí výtky: přestřelky jsou vysloveně chabé. Zpočátku Vláčil nevede dobře děj, nevnořuje, nevysvětluje. Někde mi tam chyběl záběr na modráska černoskvrnného - Phengaris arion:-)

• 22.12.2011  19:14
    Smrt přichází v bílém (2003)

JAKTOŽE SE TO DÍTĚ NEUDUSÍ? NEMŮŽE. JE MRTVÉ. _____ Dvoumetrový Drákula sbírající mrtvé a mrtvější v nablýskaném starém zďorbu. Kráva, obšourník, pseudodrsňák, onan a psychomicinka v jednom autě. No nevžijte se do postav! Alexandra Holden jako sexy psycholožka hledá a nachází v sobě bod zlomu. Tma jak v prdeli. Soustavná lekací špína. Jak myslim řekl Sulik ve Falloutu, všechny cesty někam vésti, krom těch, co nikam nevésti. Bohužel také nulová konektivita s realitou. A teď mě omluvte, našel jsem v nohavici hovno a jdu ho vytřepat.

• 16.12.2011  01:05
    Lovci hlav (2011)

NEMUSÍTE BÝT PSYCHOLOG NA TO, ABYSTE POZNALI, ŽE SI TADY NĚCO KOMPENZUJU. _____ Přibližně jednou do roka mě, řečeno jazykem prostoduchého lidu, jebne v pále, a absolvuji sám na sobě takové severské kolečko. Od daného kolečka si zejména slibuji: mnoho pobledlých nebrunetek s krásným úsměvem, studenokrevné vraždičky u kterých se zbytečně nekecá, podprůměrné množství patosního klajdání, fjordíky a hory. _____ Zatímco norwegiánský TURN ME ON, GODDAMMIT je bezesporu kurewský nátěr, jelikož se zde navzájem o sebe třou seveřanky s jinýma seveřankama, či seveřanama, a klíčový problém hlavní hrdinky spočívá v tom, "čím", případně "o co" si udělat dobře, HEADHUNTERS jest spíše kurewský nářez, který našinci mimo jiné zcela změní perspektivu vtipného rčení "nemít v hlavě nic" (pro lopaty: mozek jednoho pána v jedný takový scéně... šel ven z hlavy někam na procházku). Kdyby byl HEADHUNTERS realistický tak jako je naturalistický, asi bych se samou radostí a rozežraností taky o něco udělal. A ty dětičky na ulici fakt FAIL.

• 6.12.2011  00:36
    Drive (2011)

Někde mezi čekováním ČSFD a zapínáním PowerDVD jinak zásadně racionální (!) uživatel Ještěřák "went a little funny in the head, you know, just a little funny", a začal si myslet, že se jedná o srbský šlágr jménem BĚLEHRADSKÝ FANTOM, kde bude za přispění retro atmosféry lítat v Zastavě po Bělehradu hafo Jugošů s gunama, a pojedou udělat bububu a tytyty Josipu Brozi Titovi. Hovno a ne Jugoši! Jde o nefalšovaný lyrický krvák, ve kterém je místama správně americky slzavo a vlhko až lepivo. (S celkem nula brunetkami a jednou zrzkou; jediná vlaštovka ovšem jaro nedělá!)

• 30.11.2011  00:12
    Půlnoc v Paříži (2011)

DOBRÝ DEN, WOODY ALLEN? PANE ALLEN, JÁ JSEM Z VAŠICH FILMŮ JELEN. _____ Čo to trepeš, Jašterička? Pokusím se soustřednit na to, co je na MIDNIGHT IN PARIS tak kurvadobré. _____ [1] Woody nějak ukecal spoustu velkých herců do malých rolí ponejvíce flamendrů, pardon, bohémů. Některé jsem ani nenašel. [2] Přechody mezi realPaříží a alterPaříží jsou hrozně unášející a přesvědčivé jako nádherná zrzka ve fialovým kabátě, sedící v červeném Ferrari. Valte na to chvíli voka a Woody vás vcucne jako hovnocuc. [3] Marion Cotillard je femme fatale, a když femme fatale hraje jinou femme fatale, dojde tak zákonitě k elegantnímu zrušení gravitace. [4] Dojde vám, jaké máte kulturní mezery. A jestli ne..... tak se zřejmě jmenujete Shadwell a budete se na zemi do roku 2068 značně nudit. [5] Výtka: Kde je kurňa Jim Morrison? Představoval bych si ho sedět někde na potřísněným chodníku s jointem hubě, rozhazovat vlasama a kašlat, škrábaje do svýho vulgárního notýsku něco jako "sedím nahej na plotě a bolej mě koule". _____ Kupujte, navštěvujte, tahejte, prostě vizte.

• 24.11.2011  00:02
    Bellflower (2011)

LORD HUMUNGUS. PÁN OHNĚ. KRÁL PUSTINY. LORD HUMUNGUS SE NENECHÁ PODVÁDĚT NĚJAKOU BLBOU PÍČOU. LORD HUMUNGUS SE NEPTÁ, LÍBILO SE TI TO? NEPTÁ SE, KDO VOLAL, NEBO KDE JSI BYLA V NOCI. NEOPOUŠTÍ GANG, KDYŽ SE ZAMILUJE... NIKDO LORDU HUMUNGUSOVI NEŘÍKÁ, CO MÁ DĚLAT. RVE SE, KDYŽ SE CHCE RVÁT, ŠUKÁ, KDYŽ CHCE ŠUKAT. A KDYŽ VŠECHNO SELŽE, NAPÁLÍ TO V PLNÉ RYCHLOSTI DO CISTERNY S BENZÍNEM. JDE O TO, ŽE LORD HUMUNGUS OVLÁDÁ SVÉ ŽENY, A ONY HO ZA TO MILUJÍ. _____ Přeji vám co nejpříjemnější vlhké sny, hoši. Bellflower je film poukazující na jeden závažný tabuizovaný problém. Jmenuje se "muži v loji". Jak se pozná ta pravá samice ke spáření? Třeba tím, že sní fakt hodně cvrčků. Wow, tahle mici je ale fakt všeho schopná! Uhlídáte ji ale v mantinelech svý autority? Tenhlencten hrdina to nedokázal, a tak si záhy velmi zblízka prohlídl její skvostnou vagínu, kterak plánovaně uklouzla na cizí ocas. Celkom průser, že? Když ony submisivní myši už neletí. Nevadí, aspoň si opakovaně zblízka prohlídnem jeden dost hnisající problém: kolik chlapů má dneska ještě ve vztahu tradiční a přirozenou autoritu? Jednou jeden kamarád napsal něco, co se do týhle situace hodí. Napsal, NA KONCI RANDE S TOU HOLKOU MI DOŠLO, ŽE BYCH ZA NÍ CELÝ ŽIVOT JENOM TAK VLÁL, myslím, že je to pro tento film, kde nosí kalhoty ve vztahu přinejmenším oba dva, příznačné. _____ Není to za five stars, není to ani na four stars, je to jenom "k vidění". Ale přitom je Bellflower důležitej. Nastavuje totiž zrcadlo těm lidem, kteří se dušujou, jak moc je všecko v pohodě. Ale ono kolikrát není... (3.5*)

• 19.11.2011  20:46
    Melancholia (2011)

Velmi patologicko-katastrofické. Klíčový spoiler: Kirsten Dunst je (konečně / zase) ukázala. _____ P.S. u Melancholie jsem se velmi často "lehce nuďákoval". Ale ta atmosféra, to vtíravé Trierovo genius loci, vás dycky nějak ukecá.

• 12.11.2011  21:13
    Apollo 18 (2011)

HJÚSTNE, MÁME PROBLÉM! NAŠLI JSME NA MĚSÍCI RUSÁKY, HAJZLPAVÚKY, A ZAPOMNĚLI JSME NA KENEVERELU VŠECHNY PORNÁČE! _____ Až bych si z toho zase pustil Fallouta, Space Race, Duck n' Cover, a všechny ty další malý milý věci, co člověku připomínaj, jak překvapivě nedávno honil Američan Rusa po oběžné dráze a hrozil mu atomem, a jak mohlo být na Matičce najednou parádně uklizeno od svinčajzu.

• 3.11.2011  21:15
    Nováci (TV seriál) (1995)

Už nevím, jestli byly jednotlivé díly pouze lambrusco rosso, nebo přímo lambrusco bianco, ale každopádně patří Nováci mezi jeden z 3856 důvodů, proč si nekupovat televizi.

• 24.10.2011  20:44
    Super 8 (2011)

TY WOE, KÁMO, PŘILETĚL K NÁM ŇÁKEJ HAJZLPAVOUK Z VESMÍRU! _____ Film s jednou brutálně kvalitní katastrofickou scénou a zbytkem nemajícím daleko ke skutečnému kompostu kapitalistického realismu ala THE INDEPENDENCE DAY (aspoň že tam jsou nějaký ty kočky). A která že scéna to je? Půlka lidí to na 99% ví a druhá půlka to zřejmě dopředu vědět nechce.

• 24.10.2011  16:16
    Pověste je výš (1968)

V hlavní roli napůl oběšený Clint Eastwood, největší hadojed západně od Santa Fé, co dokáže jednoho člověka zabít dvakrát. To je přesně to, oč tu běží. O nic jinýho. Bez Klinťáka by to byla nicneříkající filmová tragédie! Joey v Přátelích tuhle povídal Čendlerovi, že není dost tvrdej na to, aby se mohl jmenovat Clint. Jo, jo. Ten eastwooďácký mám-to-v-piči-smus za každé situace a testosteron stříkající ušima dělal westerny Westerny, a právě proto, že je momentálně není už moc na komu postavit, žádný pořádný skoro nevznikaj. Mimochodem, už jsem se zmiňoval, že v tom hraje nějaký Clint Eastwood, a že je docela dost dobrej?

• 22.10.2011  13:04
    United (TV film) (2011)

**** Because football matters. Ale nikdo mi nevymluví, že tvůrci měli prachy jenom na jednu digitální scénu, a že herecký ansámbl nikdy předtim ani potom pořádně nekopl do balonu. _____ Podobný film jako MAURICE RICHARD, akorát víc "o sportu bez sportu". Lepší než DAMNED UNITED. Horší než hnědooký holky a pistácoivá Deli.

• 20.10.2011  22:25
    Capote (2005)

V tomto chladným filmu, který se mimochodem táhne jak raněnej slimák z kompostu, je Truman Capote zdařile vykreslen jako nedomrlej egocentrickej nelida. Just saying. _____ Když jsem tak Trumana sledoval, jak vykládá ty insiderské vtípky svým pošahaným přátelům, nemohl jsem si nevzpomenout na geniální scénu z filmu DOORS, kde podobně vyrýsovaný Andy Warhol vykládá své insiderské vtípky zase svým pošahaným přátelům. _____ Podle mě průser jak barák. Ale Philip Seymour Hoffman má s tím průserem jen pramálo společného. Pozorovat, jak si Capote hraje s vrahem, který to zřejmě nemá v hlavě v pořádku, jako se svou nejoblíbenější myšičkou v terárku, mě prostě neba.

• 18.10.2011  21:50
    Bláznivá, zatracená láska (2011)

Marisa Tomei, Emma Stone, Analeigh Tipton - všechno jsou to samice velmi otlapkatelné. Akorát Julianne Moore už je trochu vrak:-) LOVE IS . . . . . DOING WHATEVER IS NECESSARY:-)

• 8.10.2011  23:11
    Edith Piaf (2007)

Zpočátku se mi velmi červeňoučkých 81% zdálo jako hodně bolestivej úraz mozku česko-slovenského filmového národa, po 140 minutách nicméně musim uznat, že jde o velmi laskavou, dojemnou a vizuálně atraktivní záležitost s vynikajícím obsazením ústřední role, a že bych Olivera Dahana nechal natočit něco podobnýho o Janis Joplin, nejhezčí škaredé promiskuitní Texasance všech dob.....

• 7.10.2011  15:04
    Šéfové na zabití (2011)

Existují filmy, nad jejichž malinkatými životními etudami ústředních postav bych nejradši usedavě plakal dojetím. Tohle není ten případ. Zoufale prosraný a promrdaný potenciálně fajn námět s konečnou diagnózou "standardně vlezlé emerické juchuchů". Herci se na to vyhnědili úplně, trio "zabijáků" se úspěšně předhání v tom, kdo je větší mamrd. Charlie Day does not make my day, a jestli letos tu zlatou malinu chtěl, tak to vzal fakt zodpovědně a na jistotu. A ten bukvičí hlas, bože, jako by mu někdo ukrad koule. Vtipem film určitě neskolí, to už mě spíš raní mrtvica... PAK ABY ČLOVĚK NEFANDIL VE FILMECH TĚM ZLEJM!

• 30.9.2011  20:32
    Nekonečný příběh (1984)

Lze něco racionálně vyčíst filmu, který byl prostříhán k úžasnému spádu, kde každá druhá scéna je geniální, a při němž i moje tříletá ségra nějak instinktivně pozná, že jí hraje na DVD něco úplně odlišnýho? Nemluvě o bouřlivých kreativních orgasmech doslova na každém rohu...? Cestu vám vydláždí jeden z nejlepších filmových soundtracků všech dob... Ale i deprese, pláč, mizející svět, "zimomrauky"... Artex umřel šťastný! Mimochodem, jako děcko jsem Příběh sice stoprocentně nechápal, ale znal jsem všechny texty nazpaměť. Už tam asi zůstanou:-)

• 30.9.2011  20:17
    Smrt a dívka (1994)

Mám značně rád Polanskiho rukopis, je to stará podšitá režisérská lištička! Vlastně mám celkem rád i jeho subjektivně méně povedené filmy. Ale tohle není ten případ. _____ Cecky, střelivo a propocený kalhotky místo roubíku - konečně od Vetřelců zase Síga podle mýho gusta. _____ Potenciál scénáře je vytěžen na maximum a DEATH AND THE MAIDEN tak připomíná precizně vylízaný talíř té nejlepší polívky od maminky!

• 23.9.2011  18:51
    Až tak moc tě nežere (2009)

Kulminuje to tak od * po *****, plus body nahoru za Scarlett Johansson, AAA obsazení, a vzorové vystižení mnohých píčoidních vztahových zákonitostí. (3,5*)

• 20.9.2011  17:23
    Mama, ožeň ma! (TV pořad) (2011)

VÍTEJTE DO HOTELU MÁMA! Podle mě je to nářez. Jasně, když se nějaký posmutnělý mamánek Miško nechá v patrně nejintimnějších chvílích svého života - otlapkáván při tanci - natáčet kamerou, tak ASI nebude úplně normální. Nicméně nehodnotím lidi - ani to, že daná kááámedy běží někde na JOJce - hodnotím přínosnost sociální, psychologickou, sváděcí, i čistě zábavní. Na druhou stranu mě zlehýnka hlodá jedno, a sice nakolik je to párování kontrolované, neřkuli přímo hrané... NAŠE BABIČKA TEDA NEMLUVILA NIKDY SPROSTĚ, ALE JEDNOU ŘEKLA: CHLAP JE SPOKOJENÝ, KDYŽ MÁ PLNÝ ŽALUDEK A PRÁZDNÝ PYTEL ,-)

• 19.9.2011  16:18
    Nájemník (1976)

MAMI, BĚŽ, VOLE, VYPOJIT ZVONEK! _____ Polanski je možná řízek, kruťák, mazlík, muclíček, boreček a všechno tohle, osobně nicméně strašně postrádám dobrej horor s RACIONÁLNÍM rozuzlením. Teď nejde jenom o to, že mě nebaví furt monitorovat, jestli se hlavní hrdina potácí v reálné dimenzi, má hroznýho draka, nebo je úplně mimo mísu skutečnosti. Za půl roku si prostě nevzpomenu, co to bylo za film, hoď po ČSFD kamenem a trefíš jich čtyři nebo pět (např. ROSEMARY, nebo SENTINEL - jo, ten s tou otlapkávatelnou nadbrunetkou). Právě proto mě první půlka zase brala více než ta druhá, i když se v ní prý jenom hostilně žvaní; první náznak abnormálna, iracionálna - pro mě s okamžitou platností sešup napětí. Celej film dvěma slovy: dobrá abstrakce ,-)

• 15.9.2011  23:32
    Vejdi do prázdna (2009)

Pokud jednou bude na Wikipedii kategorie "100 nejlepších filmů, kterým nejvíc uškodila stopáž", ENTER THE VOID by měl věčně smrdět hned na prvním fleku. Jenom z použitého materiálu půjde nastříhat výtečnou porno-kompilaci (a já DOUFÁM, že to fakt někdo zrobí), košatý drogový all-in-one trip, nebo skutečně vtipný šot, jak v jediné roli utrápit a duševně i tělesně obnažit herečku (sjetá nebo ošukaná Paz de la Huerta BTW vypadá jako zmastěný Jim Morrison). Máklé, depresivní, bez rokenrolu, rozhodně zajímavé, (pro mě) určitě nedokoukatelné. A pokud někde kolem 150té minuty zatočí kamera přímo do kundy, tak se bez toho protentokrát nějak obejdu.

• 11.9.2011  21:21
    Treevenge (2008)

No, no, no, I just wanna fuck on Christmas! _____ Tvrďárna. Zajímavé, že se mě YouTube zeptal na věk, až když vánoční stromek vyšukal dřevorubce přímo do análu, jen aby o pět metrů vedle přišlo kompletně o hlavu fajně růžovoučké novorozeně... P.S. ten italskej la-la-la Oplodňovák je samozřejmě z filmu KANIBALOVÉ, který bych rád dal letos POD STROMEČEK;-) mámě, a to myslim, že konkrétně ze scény, kde italský reportér vášnivě mrdá italskou reportérku na poražené kokosové palmě; užitím ve "filmu" TREEVENGE se jeho odborný status nicméně mění na Zasouvák. KONEČNĚ JSEM LETOS VIDĚL NĚCO DOOPRAVDY ZAJÍMAVÉHO:-) _____ Viktooorka: netrojči, nebuď blbá, lesní smrková monokultura, to není žádná příroda, nýbrž bu$ine$$. Člověk dal, člověk vzal...

• 31.8.2011  00:50
    21 gramů (2003)

Co život, to průser jak mraky v případě hrdinů filmu, který je zrovna tak dobrý jako bradavky Naomi Watts. Těžká váha, ze které vás chtě nechtě časem trefí šlak, plně na úrovni energetických upírů a nálado vycucávaků formátu 1984, CRASH, HELEN, nebo - následuje moje oblíbená depresivní kurvárna nejhrubšího zrna - VERONICA DECIDES TO DIE. Jen soundtrack, pravda pravdička, mohl být lepší. Zvítězilo lidství? Těžko říct. Kinematografie? Bezesporu.

• 24.8.2011  19:11
    Rychle a zběsile 5 (2011)

Kvalitní letní řezivo, nějaké velmi nefyzikálně létající trezory mě už v žádném případě nemůžou vystrašit. Kuloáry se proslýchá, že si v příštím díle zahraje i moje Felicie jménem Klapustýna - auto co má duši Porschete Hanka Moodyho a hravě si poradí i s tou nejostřejší vlásenkou:-)

• 11.8.2011  22:17
    Děkujeme, že kouříte (2005)

Vychcaně prudící film, co nejde z hlavy. Dneska, když jsem požíral ostružiny, mě napadlo, že ten film není vůbec odvážný a už vůbec ne protitabákový, jak se tady někde píše. Možná vtipně poukazuje na určité nepohodlné věci. Ale komu jste 90% filmu fandili? Uvažujte... Tabákovým koncernům. Protože ty dobrý zastupují ve filmu šašci. Protože Aaron Eckhart vás k tomu přinutí. Aaron Eckhart vás přinutí fandit v kině zase těm zlejm. Když nad tím tak uvažuju, tak Aaronovi Eckhartovi bych uvěřil i kdyby řekl, že má trojúhelník čtyři strany. Zajímavé, co člověka nenapadne při požírání ostružin.

• 27.7.2011  21:20
    Neznámý (2011)

Spíše spokojenost, ALE (vždycky je tam nějaký ale)... Ten film je fakt děsně rád mrtě hafinky cool, ať už jde o tonutí, sněžení, honění (se v autech, samozřejmě!), píchání (megastřepem do různých krvoproudných míst na těle), nebo požáry. Je to věru divná choroba kinematografie, vypadat co nejvíc masakrózně a popírat při tom co nejvíce fyzikálních, fyziologických a jiných zákonů. _____ Začíná jako docela civilní máslovský drama a navnadí tedy, no vyleze z toho nakonec další pošastaný biothriller. Je to pro mě coming-out podobně mizerný, jako když se svlíkne lepá bruneta, a je tam dole celá blond! _____ Díru do světa to neudělá, druhou díru do prdele namlsanému divákovi taky ne. Přesto, zdá se, že Liam Neeson je novým Alainem Delonem...? Jejich filmy mají totiž mnohem víc společnýho než autohoničky a vejbuchy. _____ Bruno "Adolf Hitler" Ganz muc!

<< předchozí 1 2 3 4 7 13 19 25