Uživatelská zóna Přihlásit Registrovat Ztracené heslo

Oblíbení herci
Oblíbené herečky
Oblíbené seriály
Oblíbení uživatelé

od nejnovějších    podle abecedy    podle hodnocení    podle roku vzniku filmu

<<       >>

Děsnej dupák (2009)  *** 21.03.2010

Nekompromisní humor sourozenců Wayansů si tentokrát bere na mušku taneční battly, černošskou kulturu, hudební i nehudební filmy a nezapomíná ani na popkulturu. Dance Flick je tak dalším důkazem toho, že Wayansové jsou v současnosti asi jediní, kteří umí parodie. K žánrovým peckám typu Bláznivých střel nebo Žhavým výstřelům to má ale pořád hodně daleko. 50%
     Prokletý ostrov (2010)  ***** 18.03.2010

Jeden z vrcholů Scorseseho filmografie, jeden z nejtísnivějších a nejpsychologičtějších filmů poslední doby a jeden z nepochopitelně opomenutých kandidátů na Oscary a to nejen za geniální scénář a režii, ale minimálně i za nejlepší film uplynulého roku a herecký výkon DiCapria. Akademie letos zůstala Scorsesemu hodně dlužna.
     Škola života (2009)  *** 14.03.2010

Jasné poselství mladé generaci s důrazem na důležitost vzdělání. Jenom je škoda, že druhá půlka je celkově slabší než ta první a že závěr je v podstatě předvídatelný už od prvního setkání Jenny a Davida. 70%
     Doom (2005)  ** 13.03.2010

Béčková variace na Aliena, která bohužel ctí zásadu slabých filmových zpracování herních předloh. Bohužel nezbývá nic jiného, než doufat, že adaptace Prince of Persia, Splinter Cella a jiných zajímavých projektů nedopadnou podobně. PS: First person sekvence ke konci filmu byla jedním z nejzajímavějších a nejoriginálnějších prvků, co jsem kdy u herních adaptací viděl.
     Šílený Max 2 - Bojovník silnic (1981)  **** 11.03.2010

Rozdíl oproti špatné a nudné jedničce je vidět takřka všude. V podstatě všechno důležité z prvního dílu je zde shrnuto v pěti minutách a po tomto informativním úvodu se jde bez okolků na věc. A Gibson už tady nepůsobí jako mladý ucho, ale jako nefalšovaný béčkový hrdina. 70%
     Aly & AJ in Concert (2005)  *** 07.03.2010

Bezmála hodinový sestřih prvního živého koncertu téhle sympatické sesterské dvojice a společných rozhovorů o skládání songů, hudbě, módě, dětství atd.
     Blind Side, The (2009)  ***** 07.03.2010

Skvěle napsané a skvěle zahrané poselství určené současné mladé generaci, která už pomalu přestává věřit v americký sen. Šanci na šťastný život má zkrátka každý, a to bez ohledu na barvu pleti, literární gramotnost, fyzické parametry nebo sociální zázemí. Jde jen o jediné - chtít. 90%
     U mě dobrý (2008)  * 07.03.2010

Ze Hřebejka se stal průměrný rutinér, který točí scénáře vyčpělého Jarchovského a jako rukojmí si bere známé herecké tváře, které jen odříkávají prázdné dialogy v neexistujícím příběhu. Ono to totiž chvílemi působí, jako by tvůrci ze Šabachových povídek chtěli udělat něco na styl Dannyho parťáků v českém venkovském prostředí. A podle toho to taky dopadlo. Hřebejk a Jarchovský by měli další podobné scénáře házet rovnou do koše a přijít s něčím, co nebude jen další konzumní komedií v českých kinech.
     Lítám v tom (2009)  ***** 27.02.2010

Pohodový a inteligentní film, na kterém není vidět jakýkoliv Oscarový kalkul, ze kterého tečou potoky životních pravd a obhajoby nejrůznějších životních hodnot a který se dotýká i aktuálních problémů společnosti. Clooneyho jeden z nejlepších filmů, který zůstal u mě jen těsně pod vrcholem. 90%
     Bandslam (2009)  **** 25.02.2010

Hudebně romantická pecka, ve které jsem se zamiloval jak do Vanessy Hudgens, tak Alyson Michalky. Bandslam po většinu stopáže ignoruje klasické žánrové šablony a jde si vlastní cestou, která mi už od začátku byla sympatická a bavila mě. Todd Graff si tak za oživení žánru jednoznačně zaslouží standing ovations a už jen dodám, že Bandslam se pro mě stalo nečekanou guilty-pleasure záležitostí.
     Šílený Max (1979)  ** 23.02.2010

Film naprosto o ničem, který se první hodinu neskutečně vleče a až v poslední půlhodince se vlastně tvůrci dostanou k jádru věci. Mel Gibson nemá co hrát, scénáristi měli zřejmě dovolenou, kaskádéři se vyblbli a už dlouho jsem neslyšel tak otravný soundtrack. Nechápu, jak může někdo tohle nepovedené béčko považovat za kult.
     Nejistá sezóna (1987)  **** 23.02.2010

"Jsou to chlapci černohorci. A třetí student zprava...možná že pro vás bude schůdnější druhý zleva.....je to ten v tom balonovém plášti...... a já vám ho radši ukážu. Je to tenhleten."
     Bitch Slap (2009)  ** 22.02.2010

Samoúčelná blbina, která těží POUZE ze sexappealu hlavních představitelek a u toho si zkouší hrát na Sin City. Pokud by však režisér ubral na nadrženosti a úchylnostech a měl k dispozici alespoň průměrný scénář zavánějící komiksem, mohla z toho být i slušná zábava. 30%
     Push (2009)  ** 21.02.2010

Nudná, nezjímavá a scénáristicky odfláknutá filmová variace na seriálové Heroes, která těží především ze sympatického hereckého obsazení a slušně zvládnutých akčních scén, kterých je však po hříchu málo.
     Záhadné zmizení (1993)  *** 18.02.2010

První půlka je téměř dokonalá. Hned potom, co se seznámíme s hlavními hrdiny, se vyrojí mnoho otázek a všudypřítomné mysteriózno je po pěkných pár desítek minut na nejvyšším možném bodě. Bohužel nevím, jak končí předloha, ale závěr byl jak z jiného filmu - tuctový, klišovitý a nevěrohodný. Vanishing je dobrý film se skvělým obsazením, padnoucí Goldsmithovou hudbou a s nečekanou scénaristickou zradou v závěru. 70%
     Milk (2008)  *** 17.02.2010

Zajímavé životopisné drama o dalším z bojovníků za rovnoprávnost své menšiny v americké společnosti, které má jedno velké plus - Seana Penna v hlavní roli. Všechno ostatní je "jen" poctivě odvedená filmařina s minimem zapamatováníhodných momentů a několika zbytečnými minutami stopáže navíc. 70%
     Wall Street (1987)  ***** 16.02.2010

Stone se neutopil v řeči čísel a naservíroval nám nefalšované drama z velezajímavého prostředí akciových trhů s brilantními výkony Douglase a Sheena. Kdo však nemá alespoň základní tušení o pravidlech finančních trhů a odborných pojmech, bude se v ději asi lehce ztrácet. Greed is good. 90%
     Collector, The (2009)  **** 15.02.2010

Scénaristé několika posledních dílů Saw se opravdu nezapřou. The Collector je překvapivě originální záležitostí, kombinující osvědčené prvky Saw s méně povedeným Texaským masakrem do jednoho filmu s tím, že na to všechno navlékli příběh s minimem logických děr, z hlavní postavy udělali inteligentně (!) se chovajícího člověka a docílili atmosféry, která NENÍ postavena na laciných lekačkách, ale především na skvělém prostředí zamčeného potemnělého domu, ze kterého není úniku. Hororové překvapení roku a oba palce nahoru. 85%
     Svítání (2009)  **** 12.02.2010

Temná vize upírského světa, kdy lidstvo je na pokraji vyhubení a světem zmítá krevní krize. Je zde několik paralel s reálnou současností, spousta zajímavých nápadů a sympatické herecké osazenstvo, které dohromady dělají ze Svítání poctivou áčkovou zábavu, líznutou hororem, thrillerem a nechybí ani trocha té akce. Opravdu příjemné překvapení z dílny bratrů Spierigů.
     Sólista (2009)  *** 11.02.2010

Zajímavá studie schizofrenického génia, kterému pomáhá dobrácký novinář. Škoda jen, že příběh se několikrát zasekne na mrtvém bodě a bohužel byly i místa, kdy mi postava Nathaniela připadala lehce otravná. Downey ve své životní formě a solidní Foxx ve filmu, který mohl mít klidně náběh na Oscary. 70%
     Miluji tě, Beth Cooperová (2009)  ** 10.02.2010

Jediné, kvůli čemu stojí za to tenhle film vidět je - ano, Hayden Panettiere. Všechno ostatní už jsme viděli snad tisíckrát a bohužel častokrát v zábavnějším balení. Ani se mi nechce věřit, že má tohle na svědomí Chris Columbus..
     Rocker (2001)  ***** 09.02.2010

Hardrocková hudba, návykové refrény, luxusní kytarové riffy a nezaměnitelná hudební kultura a atmosféra. Rocker je klasický příběh o vzestupech a pádech v hudební branži, který však nehraje nijak falešně ani přehnaně sentimentálně a pokud k tomu přidáte skutečně nářezový soundtrack, vynikajícího Wahlberga a vždy krásnou Jennifer Aniston, nemůžete se potom divit, že moje lehce neobjektivní hodnocení nakonec vystoupalo někam k 90%. ROCK THE WORLD!!!
     Vyfič! (2009)  **** 08.02.2010

Překvapivě zábavný režisérský debut Drew Barrymore, který sice výrazně nepřekračuje zaběhnutá schémata žánru, ale je divákovi naservírován takovým způsobem, že se ani chvíli nenudí. A z Ellen Page se pomalu, ale jistě stává moje oblíbenkyně.
     Veni, vidi, vici (2009)  ** 06.02.2010

Zdaleka ne tak tragicky špatné, jako většina posledních českých pokusů o komedii, ale pořád to má do kvalitní zábavy daleko. Jitka Kocurová sice NENÍ herečka, ale jako ozdoba filmu funguje dokonale. Bob Klepl je bezkonkurečně nejzábavnější a Tomsa herecky roste. Ostatní jsou víceméně do počtu a tak jen můžete čekat, která z českých celebrit si tady střihne cameo (Gott, Novotný...). VVV není trapný film a to se v našich českých podmínkách počítá.
     Zakletý v čase (2009)  *** 01.02.2010

Zajímavý námět kombinující prvky sci-fi, romantiky a dramatu, který však postrádá větší hloubku, sílu a lepší konec. Nemohu posoudit, kolik toho nabízí samotná předloha a na kolik byla "ořezána" pro potřeby filmu. Romantická linie funguje, stejně jako chemie mezi oběma hlavními hrdiny, ale jako celku tomu prostě něco chybělo. 65%
     Těžký zločin (2002)  ** 31.01.2010

Tuctové právnické drama s logickými dírami ve scénáři a "nečekanou" pointou, která staví celý příběh na hlavu a výsledný dojem tak dost kazí. Škoda také, že Morgan Freeman nedostal více prostoru a trochu nečekaně tak hraje až druhé housle. High Crimes není špatným filmem, ale ten směšně přepointovaný závěr tomu absolutně nesedí. 50%
     Přísně tajné! (1984)  **** 29.01.2010

"I know a little German. He's sitting over there." Známá trojka tvůrců Zucker-Abrahams-Zucker opět nezklamala. Tolik hlášek, geniálních scének a všemožných narážek prostě u jiných tvůrců neuvidíte ani neuslyšíte. Pokud navíc rozumíte dobře anglicky, můžete se pobavit i nad dialogy, u kterých se vtip ztrácí díky nemožnému ekvivalentnímu překladu do češtiny. Top Secret je tak dalším z klenotů filmového fondu parodíí a předzvěstí kultovní série Bláznivých střel. 85%
     Iluzionista (2006)  **** 28.01.2010

"Make us disappear."
     Šťastlivci (2008)  **** 27.01.2010

Ironická, smutná i vtipná roadmovie se skvělým obsazením a příběhem, který je plný paradoxů a nečekaných situací. Pohodový film, který nenásilnou formou ukazuje životní pravdy v situacích, kdy je člověk hodně blízko onu pověstnému dnu psychických sil.
     Avatar: Creating the World of Pandora (2009)  ***** 27.01.2010

Úžasný pohled pod pokličku technologického zázraku jménem Avatar. Škoda jen, že tenhle minidokument není delší.
<<       >>

Provozovatel, Reklama, Redakce  /  FAQ  /  Přidej obsah